Sidor

onsdag, november 30, 2011

Kalenderbitaren(!)

Detta ord har fått en ny innebörd. Makens 2012-kalender blev ju illa biten...
I morse vände jag ryggen till och vattnade blommor och då hade Billy knipit 2011 års almanacksbok och tagit upp den i soffan för att läsa igenom den. Han tar upp speciellt högtidliga saker i soffan och sen har han liksom "fest" där.
Den här kalendern kom undan med blöt pärm och inga skador.
Men ikväll hade min kalender hamnat i soffan... (HJÄLP) Maken återfann den utan skador och även utan telefonboken?! Var kan den delen ha blivit av? Köket hade ju varit fullt av papperstussar om den blivit avlivad. Vi fattar inte detta. Jag har letat bakom och under soffdynorna - ingenting.
...och den här avslöjar ingenting....

måndag, november 28, 2011

Krig!!

Där sitter man fredligt vid sitt skrivbord en vanlig måndag.
Jag skriver protokoll som är så tråkiga att det dammar om dem.
Då kommer Mim och undrar om jag kan hjälpa henne med ett par utskrifter. Hon ska skriva ut klisteretiketter med premiekundernas adresser och så ska hon skicka kort till dem.
Jaha, det kan väl inte vara så svårt.
Skrivaren som är stor och dyr och kan allting ville överhuvudtaget inte höra talas om några etiketter. Så fort vi närmade oss visade den "pappersstopp i fack 5". Vi öppnade det där jävla fack fem massor av gånger och där var inte ett enda dugg att rensa. Jag bytte inställningar till "tjocka etiketter". Nähä, det gick den inte på. Efter en stund pep den och meddelade stolt att "alla inställningar återgår till standard". (Kyss mig i r..en) Jag är rätt duktig på tekniska prylar och Mim är inte dum på det heller, men efter 40 minuter gav vi upp och gick på lunch. Första halvlek till skrivaren! Gris också!
Mim fick lägga sig i soffan i fikarummet och ta igen sig.
Nu jävlar... Jag började om igen efter lunch. Funderade noga. Vad ser jag då? Fack fem öppnar sig inte helt när vi ska lägga i etiketterna, för en bokhylla står i vägen. Hex flyttar skrivaren, fäller ut fack fem, lägger i etiketter, stänger fint och försiktigt och swooosch - kadunk så ligger det ett prydligt adressark i korgen.
Hah!! Fast vi var lite taskiga för den där skrivaren försökte visa oss....
På kvällen åt Billy upp pärmarna på makens stora almanackbok där han skriver upp sina kunder. 2012 års bok, alltså....

söndag, november 27, 2011

Julresa

Vi var på julresa i Danmark igår. Facket (en driftig danska) anordnar fantastisk sådan varje år! Vi äkte först till Fields som är skandinaviens största shoppingcenter. Jaaaa, jag ägnade mig åt att titta på folk och julskyltningen. Köpte inget men provade en del för att det var kul. Några kom förstås ut släpande på kassar i massor.
Sen åkte vi in till centrala Köpenhamn och Tivoli. Först åt vi lunch på Bryggeriet som ligger precis bredvid Tivoli. Liten jultallrik och på borden fick vi in ett säkert treliters glaskrus med ett av de allra bästa öl jag någonsin smakat!! Jag gillar öl så jag blev väldigt förtjust. Det där ölet kan man säkert inte köpa hem, det är antagligen något jättestort fat som ligger i deras källare eller så...
Och så var det dags för jul på Tivoli. Danskarna själva vallfärdar dit, så det var massor av folk. Titta nu, visst är det vackert!
Här står vi precis innanför entrén
De här "glassvanarna" var så fantastiskt vackra! I bakgrunden jättestora Nimb
Titta gärna på den länken...



Fler ljus - det glimmade överallt

Kolla "karamellerna" i bågarna!


Nu började det bli lite mörkt för mobilkameran, men ljusslingorna i
tårpilen syns och "granarna" fanns överallt.

Kl 17.30 åkte vi hem. Jag köpte pizza till kvällsmat... kunde ju behövas efter den där jultallriken. Samtliga fyrbenta tyckte det var en superidé. Maken nöjde sig med att tycka det var gott...

Och så är det...

...1:a advent!

fredag, november 25, 2011

Städa städa varje fredag...

...och så varje jul osv. Städade nästan ihjäl mig idag. Putsade fönster och bytte gardiner och dukar. Fruktansvärt vad det där tar tid. Fast jag hade ju kvalificerad hjälp så det hela inte skulle bli tråkigt. Team B & B var i farten. De ägnade sig bland annat åt "pricka katt"  i soffan. Det går till så här: Rena, långa, nystrukna gardiner hänger över ryggstödet på hörnsoffan i finrummet. Detta då för att de ska begå sig från grus, hund- katthår och skrynklor. Men stunden kommer när man måste öppna upp rummet och tro att man har koll. Det har man inte. Plötsligt ser man gardinerna bölja med gående katt på insidan och glad valp på utsidan som försöker pricka honom med nosen. Jätteskitkul har de!! Jag kastar ut dem och hoppas på att skrynklorna kanske inte kommer att synas så mycket i upphängt tillstånd.
Fast det blev nog ganska fint ändå - man blir snäll av adventsbelysning i fönsterna och det kan ju behövas...


Igår var det torsdag!

Den "förbannade" dagen... Fast nu hade ju allt möjligt konstigt hänt i onsdags och tingen hade liksom rastat av sig så åtminstone inne hos oss gick allting prima!!
Myran smög omkring och var snäll. Vi har numera en plan så hon får en chans att bli snäll hela tiden. Blir hon inte snäll så blir vi inte snälla.
Jaha, inte mer med det. Allting förflöt som sagt stilla och lugnt.
Kl 16.55 stack jag ut huvudet i receptionen och sa "Idag har det inte varit som en torsdag". "Jo det blev precis" sa Lina och meddelade att betalterminalerna gjorde dagsavslut som det stod "noll" på.
Jag såg till att komma ut från det stället kvickt...

onsdag, november 23, 2011

Övertramp...

Och så hamnar man i buren... i receptionen menar jag då för att snabbt dämpa dem som eventuellt började glädja sig.
Fast det var ju bara onsdag och den veckodagen brukar inte vara hemsökt så det skulle nog gå bra.
Den var hemsökt.
Mim och jag trasslade med allt möjligt konstigt skit både praktiskt och personligt.
Ullrich lyckades med något han aldrig lyckats med förut och det var något jag bara sett hända en enda gång på 28 år...
Myran kom ut till Lina som satt i ena luckan, ryckte tag i hennes bildskärm och vred den till sig och skulle ha omedelbar hjälp. Lina blev något irriterad...
Myran skrek order i snabbtelefonen med kommendörsröst åt Mim - kund fanns på plats och hörde - inte bra...
Myran packade slet upp Hex´s beställda varor och lät röran ligga. Hex fotograferade det hela med mobilen och packade upp det orörda. "Jag kan inte ansvara för att jag får rätt mängd när jag inte räknar själv" kommer jag att meddela inköpsavd. Inte bra...
Myran drog ut på tiden och "hann" inte med en 88-årig herre som kommit dit med sin son för att träffa henne. Detta ställde till det rejält för Mim och Hex som fick skämmas, be om ursäkt och skicka hem dem. Inte bra...
Nä nu jävlar i helvete!
Hex förvandlas till ett retat fackombud som inom en kvart har skriftliga anmärkningar mot Myran från flertalet medlemmar. Hex ringer chefen. Hex ringer även avdelningsföreståndaren. Hex meddelar att här tolereras inget jävelskap från Myran mer utan nu lyfterjag det som ett ärende och varsågoda ledningen att agera.
Imorgon är det torsdag, inte bra...
...för Myran alltså.
Ute och provflyger lite, bara. Murre
ville lufta sig ett tag!

tisdag, november 22, 2011

Återkomsten

(Är det en bok eller filmtitel?) Skit i det. Nu är jag tillbaks efter en tvådagars kurs. Mycket kursande på sista tiden. Man hoppas att det kan resultera i så pass bildning att jag kan plåga elaka chefer i höst. Hah - det skulle jag älska!!
Jag vet inte om det har hänt så mycket mer. Jag tror inte det, allting verkar någorlunda helt och sig likt inomhus = inga Billyangrepp. Murre hade förstås pinkat en jättepöl i en av trasmattorna men det är mer regel än undantag...
Inte är det Murre precis för han saknar intresse för det där med sandlådor...

söndag, november 20, 2011

The End!

Äntligen sista dagen på filminspelningen! Det har gått bra allting men det visste man liksom inte innan... Lite oroligt att ha make och två hästar åtta - tio mil bort så många dagar. Jaha, nu är det gjort i alla fall.
Flera av indierna i filmteamet önskade sig en begagnad hästsko som någon av friesarna hade haft. Det kunde vi stå till tjänst med för här kryllar av någon underlig anledning av begagnade hästskor...
Och jag städade som alltid och strök klart adventsgardinerna. Jag hade hundarna ute och en kort stund hängde jag ut deras bäddar för luftning. Det var det sista jag såg av Billys...

"Någon" hade stulit filten och mördat den. Här är den redan uppstyckad och fördelad.









Flinga är inte säker på att den där uppdelningen gick riktigt rätt till. Hon jagar Billy för att ta hand om hans del också. Observara att hon ligger i innervarv så han ska få längre att springa.







Flinga med hela käften full av Billyfilt. Det är som sagt inte alltid man ska skylla ungdomarna för all förstörelse...

lördag, november 19, 2011

Tystnad

Helt tyst och lugnt. Sovande vovvar. Sovande katter. Make på filminspelning.
Fast det var inte så tyst för ett par timmar sedan när vi höll på att putsa hingstarna inför dagen och ardennerns "sommarvärd" kom och lämnade hem honom. Leo har varit på bete hela sommaren och gått som en kung bland en flock ston. Nu är det slut på den tillvaron.
Hingstarna ville ta sig en titt på honom och Leo kom släpande in med bonden hängande i repet som en vante. (Här är visst lite att jobba med)
Sen åkte den ene efter den andre iväg och jag schasade ut Leo i hagen. Cosmos tyckte det var trevligt att få tillbaks sin kompis som nu är så fet att det inte går att bita honom...

fredag, november 18, 2011

Ivägskickad

Jaha, då är maken (för en timme sedan) ivägskickad på näst sista filmdagen. Det närmar sig alltså slutet...
Hittills inget regn och/eller andra blöta upplevelser - för Vincent tänkte jag då...
Här blev så tyst att jag är förvånad. Hundarna "bet ihjäl" varandra en stund, men nu har de somnat båda två.
Aha - då kan jag välja på följande: Tvätta dukar och gardiner till advent som är om en vecka, bädda rent, sanera hundhår, damma, dammsuga, tvätta golv, rensa upp i alla hästboxarna osv.
Jag kanske får vila mig lite först...

onsdag, november 16, 2011

Kursdagar

Då är man hemma från tre dagars ledarutbildning... Sexton stycken var vi.
Då börjar vi med de som redan är eller kommer att bli duktiga, trygga och pålitliga ledare: En som är en fantastisk förhandlare. Den tyste lugne mannen som bara sa vettiga saker. En genomsnäll tjej med torr humor. Tre rara "tanter". En tösabit som just nu är för ung men det botar ju sig själv.
Sen har vi den undanglidande killen...
Den skrytande gubben...
Kopian på "Kajan" i HippHipp...
En fyllekäring grad ett
En fyllekäring grad två
och en grad tre - du milde alltså. Hur ska detta gå? De hade ju uppenbara alkoholproblem alla tre.
Sen hade vi en högljudd "kan-allt" dam. Nä, man orkar bara inte lyssna på en så´n.
Och så en sträng en som inte skrattade på hela tiden.
Plus Hex...
Jaja, det är ju mina åsikter. De får vara som de vill, men de ska alltså stödja och hjälpa folk med fackliga frågor som ibland kan vara nog så tuffa.

Jag ska nu gå och lägga mig för Murre tycker att det är skamligt att jag inte varit hemma på så pass länge. Det blir nog katt-tätt i sängen i natt.
Kanske inte direkt tätt, men så tätt det går med de här två herrarna.

söndag, november 13, 2011

Tredje filmdagen

Skickade iväg filmstjärnorna kl 7.30. Idag utökat med kvalificerad assistent! Tur, då kan jag vara lugn härhemma.
Nu står det om spektaklet lite överallt i lokaltidningarna:
http://www.ystadsallehanda.se/kultur-och-noje/article1573874/Exotiskt-nar-Bollywood-kom-till-Kaseberga.html
Idag hade det gått (alldeles för) lugnt till. Bara en enda tagning med hästarna. Filminspelning är för det mesta en oändlig väntan.
Maken blev som vanligt utspökad i sin "liemannenkostym". Det innebär även sådana där stövelkorta jättevida bomullsbyxor. De sitter uppe med ett rep i midjan.
Tiden gick och maken blev enkelt uttryckt pinknödig. Upptäcker att kostymmästaren hade gjort sitt jobb ordentligt och knutit repet i midjan med oupplösliga pålstekar eller vad det nu kunde vara...
Maken drar för kung och fosterland och lyckas hala pålsteksrepet förbi höfterna. Sen tyckte han att det skulle kännas dumt att gå ut med bomullsbyxorna kring knäna trots att han hade sina vanliga under, så han halade lika kraftigt tillbaks stryprepet och gick tillbaks till vagnen.

I morgon åker jag på kurs i Landskrona av alla ställen. "Ideologi och ledarskap" minsann. Återkommer onsdag kväll.
See you!!

Lugnt och tyst...

...blev det sedan jag skickat iväg filmstjärnorna kl 7.30. Idag har de duktiga R med sig - hon hjälper oss att köra hästarna och är en riktig super-"assistent".
Frost ute idag! Cosmos fick ha täcke för första gången i höst, det har inte behövts innan. Han tyckte det var mysigt med varmt om ryggen.
Baggi satt ute i kattgården i evighet och kollade fåglarna på fågelbordet. När han kom in var hans öron iskalla och hade gått att bryta av om man ville...
Hex kan med gott samvete ägna sig åt soffan. När jag skulle kolla tv-programmen på datorn passade Billy på att slafsa i sig min yoghurt... Jaha.
Soffan väntar. Och "meningslösa" tv-program!

lördag, november 12, 2011

Andra filmdagen

Vi tog det så lugnt på morgonen eftersom maken fick köra i onödan i förrgår... Lite hämnd skadar aldrig.
Idag hade de nog hittat den där ensamma hästen som Vincent alltså inte fick bli. Det var en vit arab(!) som enligt maken såg ut precis som en ökenarab gör - mager och benig... Däremot var ägarinnan en trevlig och duglig bekantskap. Hon var en bastant 60 årig ridskoleägare. Ca 65 hästar hade hon och eftersom hon nog vägde drygt 100 kg så blev hingstarna fromma som lamm när hon höll i dem. Maken tyckte detta var alldeles prima hjälp att få!
Den hundrädda afghanska mannen meddelade maken att ingen i filmteamet hade någonsin sett så vackra hästar! Maken var efter detta så stolt att man inte kan prata normalt med honom mer.
Tagningarna blev bra utom på slutet när Thymo tröttnade på all väntan, fick syn på kamerarampen högt ovanför sig och tog ett par väldiga skutt ut i gräsmattan. Indierna fick skrämselhicka och arrangerade för omtagning. Thymo fann skuttandet trevligt och gjorde också om...
Indier och Thymo tittade värderande på varann. Thymo såg bestämd ut. Scenen godkändes eftersom det mest skulle vara på vagnen bakifrån.
Idag får Thymo betydligt mindre havre och inga B-vitaminer - ingen extra gnista behövs där inte. I morgon filmar vi igen!
Och för dem som glömt så visas här Vincent närmast - han som skulle ha den dränkta damen på ryggen i filmen- och Thymo längst bort som hade synpunkter på väntan och höga kameraramper.


torsdag, november 10, 2011

(Filmdag del två)

Maken fick av mr Bombay reda på att det var filmtajm idag med. Maken kör iväg. Inspelningsplatsen gapar tom... Maken ringer Bombay. "Nääää" han hade sagt fel. (Tur jag inte var med för jag hade fått dubbelanfall) Maken meddelar att han debiterar körningen (och får vi inte det kan de höra med någom annan)
Maken kör hem.
Billy spyr inte!
Maken spelar in film igen i morgon.
Det fanns ett reportage i Metro om filmteamet idag. På en av bilderna syns hästarna, vagnen och på kuskbocken sitter maken med kappa och huva och liknar mest liemannen...
Sen visades ett litet klipp på lokalnyheterna också. Där syns inga hästar tyvärr. http://svtplay.se/v/2597471/bollywood_moter_bjuv
Filmen ska heta "Evil returns". "Handlar den om dig?" undrade Mini..... (hahaha - hemskt kul...)

onsdag, november 09, 2011

Första filmdagen

Först ska jag stolt meddela att jag har fått en award av Hulda. Jag får återkomma till den för så här i filmtider får man lägga sig tidigt...
Maken åkte alltså iväg kl 7 i morse och jag hade dessförinnan åkt på kurs till Malmö. Allt på en gång...
Maken spände för hästarna och krack så knäcktes svängeln ("pinnen" som draglinorna sitter fast i mellan selen och vagnen) när Vincent tog i. Jaha, tur jag inte var med för jag hade fått ett anfall. Jävla gammalt maskätet skit de lånar ihop från muséer och fan och hans mormor. Fixa fixa. Maken blev utstyrd i kappa och turban (!!!) men innan dess skulle en av indierna stryka dräkten och det tog en fruktansvärd tid. Sen körde de tydligen ett långt tag med flickan som skulle ramla i vattnet i vagnen. Hon var väldigt söt, sa maken...
Efter en stund knäckte Thymo svängeln på sin sida... Nisse som var med och hjälpte maken sa att nu jävlar tar ni och svetsar stål under stången tills i morgon (för det är samma gamla maskätna skit osv)
De var klara för dagen kl 16. Maken tyckte det hela var kul. Indierna tyckte friesarna var mycket vackra. Den söta filmstjärnan var väldigt förtjust i hundar så hon pratade mycket med Flinga och Billy. Billy blev åksjuk och spydde i bilen trots piller.
Pengar fanns insatta på makens konto som avtalat...

tisdag, november 08, 2011

Bollywood!!

Nu är det filmtajm!! Maken blir uppringd av självaste mr Bombay. Han undrar om vi har ett par fina hästar. "De finaste som finns att se" svarade maken. Mr Bombay vill komma och titta.
Mr Bombay är tvättäkta indier. Med sig har han en kompis som är afghan. (Människa alltså - inte hund) Afghanen är dödligt skiträdd för våra hundar, han vill sitta kvar i bilen. (Fine, gör du det, de bor här, inte du) Bombay kollar på hästarna, finner frieserhingstarna någorlunda och undrar vad maken ska ha för att filma med dem i 7 dagar. Maken säger priset. Bombay kippar efter andan och vacklar ut till bilen.
Bombay ringer nästa dag. Kan han komma och titta igen? På kvällen? "Ok" säger maken.
Bombay ringer, han hinner inte, kan han komma på söndag kl 14.00? "Ok" säger maken.
Bombay ringer, han hinner inte, kan han komma kl 17? "Ok" säger maken.
Kl 17 ringer -guess who - jooo, Bombay. Han hinner inte riktigt, han har 10 mil att köra sen kommer han. "Ok" säger maken.
Strax före kl 19 ringer fanskapet igen, nu har de kört vilse. Han ringer ytterligare tre gånger. Till slut står de på gården.
Nu har han med sig sin bror och svägerska(???)
De vill titta på hästarna. Det får de.
Nu ska vi skriva ett litet kontrakt.
Vad kan vi sänka priset till? "Här sänks ingenting" säger maken. "Ta du någon annan i så fall. Dessutom ska jag ha betalt i förskott"
Bombay sväljer och skär tänder. Sen visar han tänderna - ler alltså - mot Hex. "Ok, pengar på makens konto tre dagar innan"
"Vi filmar från kl 7 till kl 19" säger Bombay. Hex meddelar att före kl 9.00 kommer ingen häst. Bombay funderar på hur man kan ta kål på den jävla kärringen som är så stor i truten. "Kl 9" säger han.
"En dag är det bara en häst, den ska ha sadel och en som har drunknat ska ligga på den" sa Bombay drömskt.
Hex tittade på honom med sina stygga gröna ögon och meddelade att detta är det inte tal om. Vi kommer med två vagnshästar, de är inte inridna och ska definitivt inte ha någon våt kärring på ryggen.
Bombay tittar anklagande på Hex och undrar hur vi ska ordna det. Hex meddelar att det är deras problem. Vill de ha två vagnshästar får de det. Vill de inte, så kan de höra med någon annan.
Bombay ska ringa sin chef och återkomma med besked inom två dagar.
Bombay har ringt. I morgon börjar vi filma. Har inte maken pengar för två dagar på kontot i morgon så kan de.......
................höra med någon annan.
Tror ni mig inte? Kolla här då: Mr Bombay! Tryck på "About us" så visar han sig!

måndag, november 07, 2011

Som Kraka...

Hur var det nu? Kraka var en dam från nordiska mytologin. Hon fick besked om att hon skulle komma till en fest(?) varken klädd eller oklädd, så hon lät håret hänga och svepte in sig i ett fisknät.
Modernare och något mindre poetisk Krakahistoria utspelade sig här i morse:
Kl 6.00. Hex uppe och ska släppa ut valp för pinkning. Hex som är listig stänger (noga) dörren till farstun för att stävja Baggelurings utbrytarfasoner. Hah! Öppnar ytterdörren och "woooossshhh" där försvann Baggi ut i mörkret som en raket. Jamen jag blir fantamej galen. Den här gången har han lurat i mörkret bland skorna så jag inte alls trodde att han ens var därute.
Det såg inte riktigt ut
så här i morse, men ändå.
Okej. Fan-satan-gris också. NU gällde det. På med en jacka och inget mer... Billy skuttar bakom Baggi. Baggi försvinner ut i mörkret mot vägen. Hex tänder kvicksilverlampan på uthuset. Baggi skymtar nätt och åjämnt vid de svarta garageportarna. Hex talar vädjande till Baggi...  som tur är låter han sig fångas vid kanten av ridbanan.
Hex bär in trofén. Troféns hjärta klappar som bara den. Hex´s också...

söndag, november 06, 2011

Racerhelg!

Bildlikt alltså, ingen racer annars här - utom kanske racervalpen... Jaja, helgen gick ju fort som bara den utan att man behövde anstränga sig ett dugg.
Som förlängning till den halvvidriga berättelsen från i torsdags så utspelade sig följande i natt:
Lille Billy får komma ut en gång på natten för att kissa. Han är duktig för han springer nerför trappan, ut på gården, gör vad han ska ögonblickligen och sen kommer han upp på trappan igen, får tassarna borstade och så in i bädden och lägger sig. Det hela tar bara en minut.
Om det inte blir någon inblandning alltså...
Inatt gick maken upp, slog av larmet, öppnade för Billy som sprang ut plus Bagheera. Jädrar alltså!! Katt ute i mörkret. Make brukar inte kunna fånga katt. Make tar upp jakten på katt klädd i t-tröja och långkalsonger. Maken hade det alltså, inte Bagheera, han hade sin päls som vanligt!
Make fångar katt - mirakulöst nog... Make bär in katt och lägger sig igen. Make kan inte somna på länge.


lördag, november 05, 2011

Seriöst...

Konstigt - det har inte hänt en enda egendomlig grej idag...
Jag tvättade bilen och sen körde jag till kyrkogårdarna och gjorde fint på mina föräldrars gravar. (De var skilda så det blir två gravar) Nya lyktor hade jag till båda. Krans och granris.
Milt och fint väder.
Hemma städade jag och sen finkammade jag gården på hundskitar med tanke på hur det gick igår. Yark...
Jooo, förresten: Dagen började med ett "bombnedslag". Där ligger man och sover och plötsligt ramlar taket ner - någon kastar sig över en och förvandlar stillheten till inferno. Jag trodde först att det var kattslagsmål ovanpå mig, men det var ju givetvis lille rare valpen som tog avstamp från två meters håll och sen landade rakt på mig med sprättande ben och öppen käft. Man blir som en helt ny människa efter ett sån´t uppvakande.

fredag, november 04, 2011

Supertorsdag

...och detta är såklart djup ironi för nu i lovveckan hade byns alla galningar bestämt sig för ett besök hos oss arbetande stackare... Jag svär att samtliga var hemsökta av Halloweenspöken - så jag behöver egentligen inte se sådana där filmer som vissa visar på sina bloggar.
Vi skiter i detta. När jag kom hem efter att ha veckohandlat så smet Bagheera ut på gården. Inte bra. Vidare ut i trädgården i beckmörker - hjälp. Make kommer med ficklampa, Baggi hämtas. Hex trampar i en hundskit (hahaha, satan, gris också) in med Baggi, ger den drabbade skon till maken  Slänger in katt i köket och stänger den dörren. Ut i bilen, hämtar kassar, öppnar, Baggi ut som en pil (fan) nu försvinner han runt ett uthus mot vägen, "Maken, hjälp", maken kommer morrande med ficklampan igen och undrar om jag är dum eller, som "släppt ut" katten på nytt. Hex arg för att maken rör sig så långsamt... där lyser Baggis ögon under dieseltanken, Hex får fingrarna på hans svans och halar ut honom (sorry ) bär in Baggi, maken undrar varför jag har en trätoffel och en sko på mig - gissa det du. Hex spårar upp den skyldiga hundlorten och tvingar maken att sanera upp den. Bär in övriga matkassar. Maken diskar min sko i stallet.
Denna dag är ändå förtappad...
Jag tror inte vi ska ha någon bild här med tanke på berättelsen.

onsdag, november 02, 2011

Finstämd spökfilm

Igår fick jag se en vacker liten film hos Helena. Hon är en lugn och sansad människa som har seriöst material på sin blogg. Det är detta också! Jag har haft mycket glädje av klippet. Den är så bra att jag har skickat runt den via mejl till de flesta jag känner. Nästan samtliga har svarat mig och berättat hur de upplevde det hela!

På med ljudet högt och lyssna noga! I det medföljande klippet, som är en engelsk bilreklam, noterade producenten när filmen var klar, att det såg ut som om det syntes ett spöke vid sidan om bilen. Producenten undersökte saken närmare och det visade sig att det kort innan reklamfilmen spelades in hade skett en trafikolycka där det omkom en person. Bilfirman väljer därför att inte använda reklamen. Kolla noga när bilen kommer ut ur det lilla skogspartiet, är det ett spöke eller är det bara dimma, bedöm själv! Om du lyssnar riktigt noga kan man till och med höra kameramannen mumla något

Här är filmen!

tisdag, november 01, 2011

Kattskatt(er)

Nu skiter vi i mitt schema och visar några kattbarn istället. Det är en kollegas kattmadam som nedkom något oönskat för sex veckor sedan:
Kolla fötterna på den rödvita ungen!! Är det ett lodjur som är pappan?

Och mammas ögon säger bara: "suck..."