Sidor

fredag, september 11, 2015

Istället för mobil?

I förrgår var det en kall, mörk och väldigt höstlik kväll. Vi skulle ta in hästarna och jag gick där i stallet och tittade upp på det tomma svalboet, Det känns så sorgligt och liksom ensamt när de har flyttat. I år gick det så hastigt - plötsligt var de bara borta. Annars brukar de samlas och flyga i små flockar därute ett par dagar så man liksom hinner säga hej då.
Jag undrar alltid hur det ska gå och om de ska orka ända till mellersta Afrika och inte minst om de kommer tillbaka nästa år så vi ses igen.
Det kändes sorgligt...

Plötsligt kom det sakta flygande ett litet dun på golvet.Det stannade framför mina fötter. Jag tog upp det såklart. Vitt och lite svart i toppen. Helt klart ett svaldun.
De hälsade - så måste det väl vara.

Jag tog med dunet in och sparade det i en liten ask.





tisdag, september 08, 2015

Trafikskola för katter?

För ett tag sedan skrev jag om den förståndige kattrafikanten som styrde höger och vänster precis som jag gjorde med bilen är vi möttes.
Det finns tydligen en hel flock kloka katter i det där området. En gång i somras cyklade jag förbi - det var på kvällen och man hade slagit vallen under dagen. Gräset låg strängat och väntade på pressen.
Det såg ut ungefär såhär:
Och så tänker vi oss att det är en varm sommarkväll. Alla känner hur höet doftar, eller hur? 
När gräset ligger så kretsar rovfåglar ovanför för att jaga. På den här vallen satt ett gäng andra jägare.
Det såg ut ungefär såhär:
Fem, sex katter satt och vaktade vid varsin rad. Det såg för trevligt ut! De flesta var vita med lite svart.

Och här kom jag alltså nu igen igår, på väg hem i bilen. Ungefär där jag mötte den vitsvarta trafikanten för ett tag sedan kom nu en svartare variant. 
Den såg ut ungefär såhär:
Bild från nätet - visar bara ungefärligt utseende
Den gick på höger sida i sin färdriktning så den var alltså ett fordon. Jag saktade ner och nästan stannade. Kisse gjorde likadant. 
Sen tyckte den att jag verkade vara en osäker typ så den la sig sakta ner. Jag körde försiktigt förbi så den inte skulle komma utrusande. 
Tittar i backspegeln. Kisse reser sig, går ut i "spåret" igen på vägen och promenerar vidare.

Kan det vara en samling trafiksäkra katter i den trakten? De uppför sig i alla fall mycket förståndigt.

tisdag, september 01, 2015

Magi av döda(?) ting

För ett par nätter sedan drömde Hex att någon stulit hennes gröna, fina bil och när den återfanns så saknades båda framhjulen...
Det där hängde i hela dagen efter och Hex var riktigt bedrövad.
Och för dem som inte vet alternativt inte kommer ihåg så ser hexbilen ut såhär:
Den är med andra ord inte helt vanlig i färgen, men man ser ett par om året.

Idag var det dags för ett besök i rikets tredje stad och vid byggnaden som skulle besökas så stod minsann en likadan Golf på gatan. Jaha, trevligt. Den var ett år yngre än min, men såg ungefär lika fin ut.

Efter mötet promenerade Hex en runda och väntade på bussen. Vad ser man då på en tvärgata? Annan modell men samma färg på lacken och det har jag aldrig någonsin sett. En sånhär!

Titta på reg.skylten - tervuerenhuvud!! Så konstigt... 

Redan de här två är vad man brukar se av samma färg på ett halvår ungefär.
När vi åkte hem med bussen kom det en ljusgrön Golf till och körde förbi vid ett trafikljus.
Det måste ju vara nån sorts hälsning att Hex inte ska vara ledsen för den där drömmen utan det rullar omkring pigga gröna VW:ar precis överallt! Eller?