Sidor

fredag, juli 31, 2015

Klippe klippe - häcken

Makens son anlitas varje sommar mer eller mindre frivilligt till att klippa vår långa, höga och taggiga häck. Eftersom sonen också är lång och taggig är lång och stark så brukar det hela fixa sig på ett par timmar.
Något som också bidrar till att förkorta arbetstiden är att vi skippar trappstegen och istället tar ut en av hästvagnarna och rullar den längs häcken. Då står man högt och stadigt och når långt.
Mycket bra. Make och son klipper och det verkar ju fredligt därute. Själv slipar jag dörrar och oljar dem. Tacksamt! Det blir fint med en gång.
Och så blir det tyst därute på vägen. Nu ska utsidan klippas och då får man dra runt sladdarna och ut genom häcken så de når längst bort. Misstanken riktas genast mot den äldsta förlängningssladden som verkar lite "rickig" i kontakten. Maken skruvar isär den och kollar. Lägger trådarna tätt och skruvar ihop. Nä, den är död.
Jag går ut och inspekterar det hela. Ungefär sju meter utsida kvar att klippa. Gris också...
Hmmm... Hex tar den misstänkta sladden, går in i stallet och sätter den i ett eluttag. Kopplar radion. Radion funkar!
Hex går ut till de något dystra herrarna. Vi byter till den gamla sladden. Hex kopplar saxen och pressar sladden lite in i dosan. Brrrr... saxen klipper så fint så! Hex dansar runt och skryter med hur duktig hon är. Vi kopplar om igen och Hex sitter nu i trädgården och håller ihop sladdosan lite. Men när man med försiktighet lägger den ifrån sig i gräset så funkar det hela fint ändå.
Häcken blir klar. Dörrarna äro oljade.
Jag är för bra!

Och så glöm inte "blue moon" fullmånen ikväll!


söndag, juli 26, 2015

I ladhed o lättja o ingenting skött*

Fast lite lite gör man ju. Staket och plank är målade. Ena trappräcket är i stort sett klart för målning.
Gräset är nyklippt.

Billy har med framgång börjat skita ner det nymålade staketet med sina stora fötter när han gör flyganfall på verkliga eller inbillade hot från vägen.

Vädret är halvkass...

Men monsterrabatten blommar!!


*i lathet och lättja och ingenting skött

torsdag, juli 16, 2015

Tur man kan...

Ligger i som en igel. Staketet måste målas. Dessförinnan måste det tvättas för "vissa" använder det som ramp när man ska skrämma vettet ur de som passerar på vägen. Rampen fortsätter upp på en av uthusväggarna också...
Båda trappräckena måste slipas och målas. Planket med valvdörr måste tvättas och målas.
Baggi måste tvättas och målas
Billy fäller och måste -kan knappt kalla det ens borstas - nästan skalperas varje dag.
Sist idag klipper jag gräset. Det blev en hel del gjort i alla fall.
När jag går där ute i trädgården tänker jag på att jag kunde haft målat min sista planka och aldrig mer klippt nåt gräs om det gått på ett annat sätt när hästen kastade av mig i vintras...

fredag, juli 10, 2015

Kattjubileum

Tiden går...
Den 28 juni var det fem år sedan vi fick hit Bagheera! Han var lite stökig i början och ville smita ut. Jag la mycket tid på att söka upp honom och bära in honom igen.
Sen byggde vi kattgården och Baggi tyckte den utevistelsen fungerade bra.

Och just idag är det ett år sedan lilla Alva kom. Hon var ängslig i början. Satt under soffan i flera dar stackaren. När hon väl kom ut därifrån tog hon över huset.

Numera är hennes och Billys kvällsshower underhållning med hög nivå. Mattorna yr omkring och man får finna sig i att bli översprungen fast man sitter fredligt i sin fåtölj.
En av de första kvällarna. Lilla Alva - platt som en "diskelase"  *





* Disktrasa 



måndag, juli 06, 2015

Att städa fram en katt

Semester. Huset förfaller. Nåja... men städa och polera upp golven noga kan ju passa bra idag när det inte är +30´ute.
Maken kör iväg och jobbar. Man släpper ut hundarna. Katterna syns inte till när jag dammsuger, men sen kommer Baggi och undrar om det finns fika. Han får lite och så försvinner han igen.
Mycket bra. Tvättar noga golven med vatten och såpa. Väldigt bra att vara ensam hemma så ingen kommer och kliver i det nypolerade.
Allt klart. Vrider moppen och hänger den på tork.
Och naturligtvis - där kommer Baggi och spatserar rakt genom kök och vardagsrum. Är såpa bra för tassar?

lördag, juli 04, 2015

Förändrat!

Upptäcker till min fasa - nåja - att bloggen är grön och vårheadern ligger kvar. Katastrof! Ändrar till sommartema genast.
Semestern har börjat. Tempen ute är över +30`. Tur vi inte ska köra något bröllop idag. Till exempel ett med en mils sträcka och flera uppförsbackar...
För de som eventuellt undrar så är det vardagsmotion för hästarna att trava och skritta en mil framför vagn. Är temperaturen under eller runt 18` så syns det inte ens på dem när vi kommer hem igen.