Sidor

onsdag, januari 23, 2013

Skulle aldrig...

...klivit ur sängen i morse. Jag visste precis hur det skulle bli!
Var så goda att observera att detta inlägg blir långt - precis som denna dag...
Hann bara utanför sovrummet så var dagens första överraskning där i form av kattskit icke i, utan hängande på kanten till ena lådan. ÖRK!
Sen gick det bra i nästan två timmar så jag precis hann in på expen där två stycken rykt ihop om attitydproblem hos den ena. Grrrr - fullt ös. Inte blev det bättre av att en tredje ville ha sin hund med sig på dagarna. Han hade redan varit där på prov och det gick så bra så.
Mjaha, fast vi ska inte ha djur på jobbet. Allergiproblem och hundskräck är inte helt ovanligt.
Efter en stund talade någon om att vovven - en basset (inte liten hund precis) visserligen var rar och så, men han hade lagt sig i besökssoffan och snörvlat ner den till oigenkännlighet.
Men nu skulle man väl kunna jobba lite? Lite var det...  Många och långa handlingar att gå igenom till ett möte. Hex hade svårt att förstå. Vad ska man tycka och när??
Plötsligt ringde en dam som ville höra lite om pension. Jag förklarade, men nu kom hon med olika försvårande saker som sjukskriven, inte anställd, anställd av annan och inte uppnått ålder för pension. Hex hänvisade till minpension.se "Nä, jag har ingen dator" Aha, kan du inte ringa då. "Det har jag gjort, där var 50 i kö, så det blir för dyrt"
Hex gör det enda raka, skickar henne till en expertkollega.
Det går en liten stund. Expertkollegan ringer och undrar vad det var för en ilsken kärring jag hade skickat på henne. Va?? Nu minsann hade kollegan fått på pälsen för att facket inte betalade en bit på pensionen "när hon varit med i alla år. Nu hade hon ju betalt fackavgift i onödan"  Hex tittade in i luren. Så sa hon ju inte alls till mig. Vi enades om att detta var en galning.
Nu ringde mobilen som omväxling. Ska man våga svara? Hex griper den föriktigt och svarar med plats och namn.
"Vi har en dam färdig här på ortopedakuten och vill att du hämtar nu" Hex sneglade efter de där eventuella dolda kamerorna. Tittade i luren igen och förklarade att mycket kan jag men inte det där.
Aha, ringt fel, sorry. Hej då. Ringer igen. Ortopedakuten igen som ringde internt och man kan inte med fem siffror hamna på min mobil. Hmmm?
Hex lämnar detta ställe.
På tågstationen kryllade det av folk. Tågen mellan Malmö och Lund gick inte för en ledning hade ramlat ner på spåret. Detta är södra stambanan så gissa om det var KAOS!!
Bussarna norrut blev sprängfyllda. Hex satt bra i ett hörn.
Då ringer mobilen. Hex svarar med bävan och hör "Hej du, du hör vem det är va" (yes) "vet du om att er telefonsvarare säger att ni återkommer den sjunde januari. Ja, vafan, jag vet ju vad ni är för några men om nu en tösabit har tagit mod till sig och ringer er och fär det beskedet så... bla bla bla" Han är rolig den där, så han skojade, men den där förbannade telefonsvararen är kollad tio gånger i förra veckan och funkade ok senast vid lunch idag.
Hex åkte stillsamt hem.
Maken höll på i stallet och hundarna lekte på gården.
Katterna blev glada när matte kom hem.
I en av lådorna hade någon av dem skitit på kanten...
 

8 kommentarer:

 1. Dearest Kajsa,
  Still it is a lot easier to deal with the four-legged!
  Hugs to you,
  Mariette

  SvaraRadera
 2. Vilken dag..Du har då jobb som håller oss underhållna =)

  Kramen ♥

  SvaraRadera
 3. Är detta vad som kallas en heldag?

  Kramen

  SvaraRadera
 4. Ursäkta att jag skrattar, men för oss som bara behöver läsa om din dag så blev det underhållande. Ha nu en skön kväll och hoppas att morgondagen blir lugnare.

  SvaraRadera
 5. Bekant med Murphy´s lag?
  Irene

  SvaraRadera
 6. Haha..ja så länge man står upp lastas det på....puh.. Kramen Lisbeth

  SvaraRadera
 7. Vissa dagar ska man absolut inte gå upp ;) Härlig och passande bild som illustration.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Såna dagar som börjar med skit på golvet ska man sjukskriva sig resten av dagen för att slippa ytterligare skit ;)
  Kramen!

  SvaraRadera