Sidor

lördag, april 20, 2013

Vårutflykt

NU kom våren. Sol och värme! Maken tar med sig Billy ut i hagarna på morgonen för att lägga hö till hästarna. Det är första gången i år det funkar för innan har det varit så kallt eller blött och bedrövligt så hästarna fått äta höet inne.
I alla fall. Plötsligt ser Billy en kråka. Den sitter en bra bit bort. Spännande! Billy accelererar med högsta hastighet mot kråkan. Kråkan tycker om dumma hundar. Den lågsniffar ett par meter över marken och flyger iväg. Billy ligger i. Kråkan lyfter men Billy har ju hastigheten uppe så han tar en väldig sväng och maken ser honom försvinna över kullen ner mot vår bäck. Maken kallar. Det kommer naturligtvis inte någon ung hund tillbaks.
Maken skär tänder och ger sig raskt iväg mot bäcken. Där Ser han Billy i vild karriär rusa genom vattnet och tillbaks till hagarna. Billy flinar glatt och tycker att här kommer han ju och fort går det!
Nu ser maken Billy i samma hastighet rusa förbi gödselstacken så uppblött dynga står som en sky omkring honom. Sen springer han ut i en vattensamling och dricker.
Nu möts de två. Billy är obeskrivligt skitig och mycket lycklig. Maken är egentligen rätt ilsken, men vad ska man göra? Vovve kom ju tillbaks och sitter nu jättestolt bredvid husse.
Maken skär tänder igen.
Tar in huliganen i spolspiltan och tvättar honom från huvud till fot. Torkar den motsträviga terven med en handduk, tar honom i famnen och bär in honom så han inte ska hinna grusa ner sig om tassarna.
Maken meddelar att nu ska Billy aldrig mer få följa med ut i hagarna.
Fast det får han nog.
I övermorgon eller så...
Ungefär så här blev resultatet av morgonens övningar
 
 

5 kommentarer:

 1. Jaaaa!! Våren är här! Eller något... ;)

  SvaraRadera
 2. Jag kan se det framför mig. Tänk om ni hade filmat. Förra inlägget var intressant, undras vad det var. Ha en skön kväll.

  Kramen

  SvaraRadera
 3. Låter ju värre än en snorunge....

  SvaraRadera
 4. Även jag är glad att våren har nu kommit! Alltså: nu är det vår enligt mig, när jag inte längre fryser. :)
  Kramis!

  SvaraRadera
 5. Härligt för en glad hund att ge sig ut på upptäcktsfärd i naturen. Tycker liiiite synd om maken :) Blöt hund luktar normalt inte så trevligt och blöt hund med dynga...hmmm...

  Kram och ha en fin helg

  SvaraRadera