Sidor

lördag, september 21, 2013

Busschaufför vs Hex

Hex ska åka hem.
Ett möte har dragit ut på tiden så Hex pratar med kollegan i mobilen.
Hex sätter sig på första sätet snett bakom busschauffören.
När bussen kör iväg vänder chauffören sig om och glor "som en sprängd elling" *
Han pekar sig på örat och säger "pratar du i telefon?" sen pekar han på munnen och säger "prata tystare"
Hex blir så perplex över denna uppenbara oförskämdhet att jag faktiskt inte kom mig för att svara fanskapet. (Kanske tur, för då hade han dött på sin post)
Hex slutade givetvis inte samtalet...
Efter en stund stannade bussen vid hållplats. Den sista som klev på var en dam som bara ville fråga om var en annan buss stannade.
"Känner du inte igen mig?" undrade chauffören "det är jag som bor i 46:an" Jodå, nu kände hon igen honom. Det var ju jättekul, för då kunde de prata flera minuter medan bussen stod stilla och vi väntade,
Sen gick kärringen damen av igen...
Vid detta laget satt Hex och skrev på facebook för fullt om händelserna. Flera läsare var nog med där. De flesta trodde knappt det var sant.
Chauffören övergick nu till att dricka vatten och knapra i sig halstabletter.
Sen satte han på radion - nyheter på finska. Givande!
Nyheterna övergick i finsk musik = gnisslig tangomusik.
Hex dog nästan.
Hex är inte klar med detta ärende. Skånetrafiken är meddelade: Fall för ledningen, bristande kundmottagande (inte mot bekantingen förstås) Kan jag få in diskriminering månntro eftersom han använde teckenspråk som om jag var dum och tystade mig för att jag är kvinna? Åldern? Kan jag göra ett arbetsmiljöärende av honom - han ville ju hindra mig när jag jobbade och pratade med kollegan.
Återkoppling önskas! 
 *spräng elling = ung. spricka av ilska

5 kommentarer:

 1. Dearest Kajsa,
  When you would live in the USA this would be a great case for any lawyer... YES, that driver was very RUDE. But at least that did reveal more about him than about you!
  Hugs,
  Mariette

  SvaraRadera
 2. Alltså... Man slutar aldrig förvånas. Hade chauffören varit kvinna hade jag sagt PMS. Men nu säger jag bara surgubbe.

  SvaraRadera
 3. Hahahaha!! Den där busschauffören kommer inte fatta vad som drabbat honom innan det är försent!

  SvaraRadera
 4. Vilka jävla svin till chaufförer det finns.
  Skulle med tåget som vanligt med hunden då jag skulle jobba. En tågkonduktör stod vid dörröppningen och frågade om jag inte kunde läsa. (skylten överstruken hund var på den dörren) Han sa det så oförskämt och elakt att jag blev fly förbannad och vräkte ur mig gubbe och en hel del andra glåpord inte bara till konduktören utan till även till andra passagerare vilken dålig konduktör han var.
  När han skulle kontrollera biljetten stannade han innan mig och gick tillbaka. Förmodligen förstod han att jag hade mer äss i ärmen att säga till honom.

  SvaraRadera
 5. Hahaha :)) Ge honom vad han tål! :)
  Kram!

  SvaraRadera