Sidor

fredag, mars 28, 2014

Drabbad av Hex

Det där med "Hex" ska vi inte glömma även om inläggen ibland är lååångt ifrån det ämnet.

Men nu så:
Ny chef har vi ju och han är som sagt lite ökänd. Hex känner sig ändå riktigt trygg, jag tror vi kan komma överens. Nu vill han anställa fler tekniker. För de vi har är ju hemma mer än de jobbar. (Och detta är absolut inget hån. Om man är sjuk eller om barnen är sjuka, då stannar man hemma. Men man hittar inte på anledningar och lämnar sina kunder och kolleger i sticket)
I alla fall. Chefen hittar en lämplig tekniker. Han meddelar Hex att Ikaros ska börja hos oss. Hon tror bara inte att det är sant. Hör här:

För ett par år sedan var Ikaros chef för en stor avdelning. Ikaros är enormt duktig i sitt yrke men det där med chef skulle han nog låtit bli. Han var direkt otrevlig mot sin personal och han uppmanade assistenterna att gå ur facket om de ville ha det drägligt. En del hoppade av. Hex och kollega Rosa blev nu ditkallade, för sån´t här är allvarligt. Brott mot föreningsrätten är straffbart, men det är klurigt att sätta dit någon för det.
Vi pratade med assistenterna länge den där kvällen. Vi fick tillbaks alla utom en.
Nästa dag ringde Ikaros till sin chef och undrade vad vi gjort där. Berodde det på honom? Samvetet gnagde tydligen.

Åren gick och Ikaros ville inte vara chef mer (eller fick inte - ibland kan andra krafter träda in) Han började arbeta på dem stora fina firman med hög lön. Hur arbetsmiljön var där glömde han att kolla.

Efter två dagar (!) var det inte kul mer.
Här kommer  tiden ikapp honom... Hex´s chef anställer honom!!! Hex kan knappt bärga sig innan hon får hälsa på honom och låta honom förstå att han nu är anställd (inte chef) på Hex´s (fackordförandens) klinik. Ååååh vad jag önskar att jag hade en dag i veckan så jag fick jobba med honom också.
Fast det kanske ordnar sig.
Glöm inte det där med Hex-krafter!4 kommentarer:

 1. Ha ha nu har ödet hunnit ikapp honom. Hoppas han klarar detta.

  Kramen

  SvaraRadera
 2. Dearest Kajsa,
  Whatever will be, hope you can cope with the job and get along with new colleagues. Happy weekend and enjoy your fur babies at home.
  Hugs,
  Mariette

  SvaraRadera
 3. Ojojoj, här händer det grejor. Sköna ord från Hex's mun :)

  SvaraRadera
 4. Glad Påsk kära Häx! :)
  Önskar Tali

  SvaraRadera