Sidor

söndag, december 30, 2012

Vad hände egentligen?

Så är det näst sista dagen på 2012. Som vanligt gick året fort och nu är det mycket snart nyårsafton igen.
Men man hann ju med en del....
I slutet av januari åkte Elna och jag till Helena och fick se riktig snö. Det var första gången för oss båda att vara så långt norrut i Sverige. Vi ville så gärna se renar och till sist lyckades det.
Här är resultatet! Renar stycken två. Vi blev överlyckliga. De där flockarna på flera hundra djur som "alla" berättade om såg vi inte röken av.
Detta var en mycket trevlig och givande resa!!

Februari var faktiskt en lugn månad.

I mars fick vi en praktikant till jobbet. Han la sig i en hel del men lyckades lite senare få fast anställning. Numera är det ständigt fullt krig mellan honom och Myran. Här blir nog uppslag till en hel del framtida inlägg...

April innebar en massa resande för Hex. De var utbildningar, möten, intervjuer och annat i fackets tjänst. Väldigt intressant att få  "nytt jobb" som utmaning.
Vidare började vi spåra med Billy. Den 14/4 blev han ett år och kunde nu faktiskt samla tankarna och bära sig riktigt vettigt åt.
Maken har här prima ordning på lina och hund.
 

I maj avled min mosters man 89 år gammal. De hade varit gifta i nästan 67 år... På begravningen talade prästen om rosenträdets stam med sina grenar, blad, blommor och "knopparna som är här idag i form av barnbarnsbarnen" Det var en fin liknelse tyckte jag.

Juni månad innebär början på bröllopssäsongen för vår del. Frieserhingstarna var flitigt anlitade.
Här väntar vi på att köra fram till kyrkan som syns i bakgrunden. Detta var den 2/6 och regnet hängde i luften, men vi klarade oss torrskodda (som alltid) Vagnen är Gustav V:s landå som rullade mellan Tullgarns slott och Stockholm i början av 1900-talet.

Juli kom med semesterledighet!! Allra första lediga dagen åkte jag med Murre till veterinären för att ta bort tandsten på honom. Jag förstod att han skulle behöva sövas och höll på att oroa mig sjuk över hur det skulle gå. Murre fyllde 15 år och tänk om han inte skulle överleva det där.
Det gjorde han såklart. På kvällen tuggade han hundarnas torrfoder så smulorna rök.
                               Det gäller att sköta sådana här tänder som Murre visar upp.

Augusti kom och semestern tog slut. Vädret var fortfarande varmt och man kunde bada i havet.
På min födelsedag den 5/8 åkte vi till Kivik och vi var även "hemma" hos Billy och Flinga där de föddes. Billy började se riktigt pampig ut. Förståndet var det klenare med...
Så i slutet på månaden var det äntligen dags för Helena att komma till Skåne! Vi lyckades visa henne storkar, (stycken en) slott, samt låta henne smaka provinsiell mat såsom ål...
Hon skulle ju köra häst också och den där kvällen den 29/8 visade sig bli varm och vacker.
                                        Här kör Helena friesarna på grusväg i sommargrönska.

September innebar ganska många möten och konferenser för Hex del. En eftermiddag på bussen hem ringde chefen och meddelade att hon skulle sluta hos oss, men bli kvar i firman. Skit också. Det där har varit en av de bästa chefer jag haft under alla år. Jaha, då får vi söka upp en ny. Det kommer inte att bli lätt...

I oktober, närmare bestämt den 4:e väljs Hex till sektionsordförande i facket! Detta blir man mycket stolt över såklart. Tur det finns kunniga kolleger som kan hjälpa till, för det här blir mycket nytt att lära sig. Hex tror emellertid att hon kan trivas i rollen!
Vi letar nu efter en ny chef. Fleecen och Ullrich söker båda tjänsten. Den ene är värre än den andre så vi måste agera mot detta. Vi lyckas och Fleecen blir mycket förnärmad och "sjukskriver" sig.

November innebär jämn födelsedag för maken. Vi har öppet hus och folk kommer som om de var regisserade i jämna flockar snyggt och prydligt hela dagen.
Chefstjänsten tilllsätts men Myran försöker svärta ner vederbörande innan. Det blir ett jävla liv men eftersom Ullrich "är kristen" så får hon härja ostört...

Så blir det december igen. Snön kom väldigt tidigt till Skåne och otroligt nog kunde vi köra släde den 8/12. Hex kunde prova sparken också!

Jaha och i morgon är det alltså sista dagen på året. Det var ett bra år då inget djur var sjukt eller lämnade oss. Maken var i stort sett frisk och Hex fick inte ens minsta förkylning.

             GOTT SLUT OCH GOTT NYTT ÅR 2013 TILL ALLA BLOGGVÄNNER!!
 

9 kommentarer:

 1. Kul med tillbakablickar, tack för den fina summeringen!
  Önskar dig/maken/alla djur ETT GOTT NYTT ÅR!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 2. Ja vilket år och vi fick se alla två renarna. Du får också ha ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År.

  Kramen

  SvaraRadera
 3. Önskar dig ett gott slut och ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

  SvaraRadera
 4. Dearest Kajsa,
  That was a great review of a 'short' but very interesting 2012 for you. Lucky for getting to see those reindeer!
  Stay warm and cozy and safe during the end of year. Wishing you and your husband + all four-legged a Happy New Year in good health.
  Hugs,
  Mariette

  SvaraRadera
 5. Ja det var nog ett ganska bra år. Nu är det bara att hålla tummarna för nästa =)
  Ha nu ett riktigt Gott Nytt År !!

  Kramen till dig och alla andra på gården ♥

  SvaraRadera
 6. Det var händelserikt år. Nu väntar flera äventyr och mycket glädje!
  Jag önskar dig och faminlen ett riktigt Gott Nytt År!
  Kram. Tali

  SvaraRadera
 7. Har nu följt dig ett tag och gillar din härliga blogg..du bjuder så ofta på härliga skratt!! Tack. Gott Nytt År / Kramen Lisbeth

  SvaraRadera
 8. Dear Kajsa,
  a wonderful Review!
  Have a lovely Happy New Year,
  with much Luck, Happiness and Healthiness
  Hugs to you
  Claudia

  SvaraRadera
 9. Ti auguro un 2013 che inizi bene, prosegua come desideri e che termini con grandi soddisfazioni.
  Ti auguro di camminare su una strada chiamata vita, di inciampare in una pozza chiamata fortuna, di cadere in un abisso chiamato felicità.
  Ti auguro un amore sincero accanto a te che sappia comprenderti e guardarti nel cuore con amore
  per ciò che sei.

  SvaraRadera