Sidor

fredag, februari 01, 2013

Del två - Drakarnas boning

Nu skulle det hela börja på allvar. Alla drakar, vätte och Hex satte sig kring bordet. Drakarna rullade ihop sina fjälliga svansar och satt på dem. Vätten tuggade lite till på sin halm. Hex tog fram ett par kraftfulla amuletter och la dem framför sig.
 
Det gick bra ganska länge. Sen rök drake C och E ihop och glodde argt på varann, men de orkade inte resa sig och slåss. Tur, för Hex satt bredvid drake E…

Nu hade drake D sina ljud och skakningar för sig och Hex såg fascinerat på… Draken bredvid Hex rasslade argt med fjällen men det blev inte mer än så.

Drake A är snäll, men andra drakar gör som den säger eftersom den är drakflocksledare. Nu tyckte den att alla skulle bära sig ordentligt åt och det hjälpte lite men det anades ändå en del små fnysningar och fjällrassel.

Så blev det lunch. Alla drakarna, vätte och Hex gick iväg och åt en bit kossa…

På eftermiddagen skulle vissa drakar och eventuellt Hex få specialuppgifter. Här gällde det att noga se sig för så man inte hamnade emellan om de där kolosserna ville anfalla.

Det gick hyfsat. Hex förklarade att hon inte är drake (än) så hon fick ingen egen grotta med guldskatt att vakta. Drake E ville inte lämna sin fina skatt, men drake C ville ha den och så blev det. Drake E fick istället hand om guldet som Hex brukar var med om att polera.

De andra bytte skatter lite sinsemellan och verkade nöjda.

Hex började snegla mot grottöppningen. Det verkade som om hon överlevt sin första drakprövning.

Ja, nu var det slut. Tack och lov! Hex packade noga ner sina amuletter, tog hatt och kvast (ingen katt ville med idag för det regnade på morgonen) och flög hem.
Här syns drake E (blå) och drake C (gul) när de diskuterade vilken grotta med guld de skulle ha hand om.


(Allvar nu: Detta är inte klokt, men den här bilden visar precis uppsynen på kollegerna när de pratade. Den gula är direkt kusligt lik i ansiktet... Vet man bakgrunden så är dessutom hela sagan precis sann!)
 

 

4 kommentarer:

 1. Dearest Kajsa,
  You are a great story teller but there is always some truth in it and you indeed can project it on several people.
  Happy weekend and hugs to you,
  Mariette

  SvaraRadera
 2. Haha...vilket gäng och vilken saga =) Tur du är Häxa och inte drake och kan vifta lite med din pinne. Kan tänka mig att det var ett möte som förslår =)
  Kram ♥

  SvaraRadera
 3. Alla sagor har ett uns sanning i sig, och jag förstår att denna nästan är en sannsaga! Tur du klarade dig helskinnad!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 4. Nu har jag läst drakhistorian två gånger och två av dem verkar riktigt lömska. Ett minne för livet *ler*.

  Kramen

  SvaraRadera