Sidor

tisdag, februari 19, 2013

Drakdags igen


Då har det varit två dagars samvaro med drakarna igen. Den här gången var Hex bättre beredd och inte lika rädd. Dessutom skulle vi vara på neutral mark och det vet ju alla att när drakar kommer utanför sin boning så är de mycket försiktigare och rädda för att få solljus på sig och allt möjligt.
Det gick i stort sett fredligt tillväga första timmen.
Sen var det klippt. Någon som minns de här två?
Visst, de rök hop så det skvätte om det. Bilden är otroligt sann för luggen på drake E stod precis rätt upp och drake F såg spydig ut och kisade genom svarta ögonfransar.
Drake A fick kasta en käpp på dem så de slutade bråka.

Vätten satt och såg trygg ut idag. För denna gången hade han också med sig skyddsamuletter precis som Hex. Hans amuletter var ett djurslag som kallas bud-get. Den var mycket kraftfull för när han höll i den så tystnade alla.
Typ... 
Det tog en himla tid innan alla förstod sig på bud-geten.
Drake C talade om vad Hex skulle tycka… Hex petade till C på fjällen och meddelade att detta i fortsättningen är förenat med en förbannelse typ ”må elden aldrig brinna i din nos” Drake C koxade på Hex, men blev alldeles tyst…

Vätten tyckte att både drakar och Hex var aningen svagsinta som inte kunde fatta. Eftersom han är en snäll och fredlig typ så maskerade han detta väl. Han lyckades inte riktigt med sitt uppdrag att klargöra bud-geten. Men så är det för vättar rätt ofta.

Nu skulle drake D tala. Det gjorde den länge och väl. Ingen fattade ett smack. Detta har ändå ett ganska högt underhållningsvärde, för obegripligt språk tillsammans med vilt slängande hår och hysteriska skratt är enastående att se på en vuxen drake. Hela alltet rör sig och guppar vilt upp och ner. Makalöst! 

När dagen skulle avslutas var alla drakar väldigt nöjda och tyckte att de haft mycket trevligt och att ”något har hänt, detta var roligt och vi kom fram till mycket”

Hex visste förstås att det var hennes skicklighet som drakdomptör som gjort detta, men sådant talar aldrig en Hex om.

 

 

3 kommentarer:

 1. Dearest Kajsa,
  Guess you could easily publish some story books.
  Hugs to you,
  Mariette

  SvaraRadera
 2. Good idea, what Mariette wrote!
  Dear Kajsa, I always love your storys!
  Have a happy week,
  hugs to you,
  Claudia

  SvaraRadera
 3. Ojoj rena rama äventyrs tv-serien. Du får nog börja skriva manus =)
  Kram ♥

  SvaraRadera