Sidor

tisdag, mars 19, 2013

Krav - på vaddå

Jag tror att jag har skrivit om det här fenomenet förr, men frågan har som man säger aktualiserats igen. Här ska man behöva uppleva tämligen svåra förgiftningssymtom bara för att vi ska ha fair trade kaffe på jobbet. Fy för den lede alltså.
Det går överhuvudtaget inte att få ordning på det där hur man än gör och vem som än lagar kaffet. Undrar vad det är i påsen egentligen? Det är kanske inte ens människor som plockar de där kaffefrukterna. Skulle kunna tänka mig att det är getter eller nå´t som river ner dem. Här har vi det! Bönorna har antagligen passerat genom getterna innan de plockas in och rostas. Detta kunde i viss mån förklara smaken när jag tänker efter...Jag menar - fair trade betyder ju hyfsade löner och inga barn som arbetar och kontrollerade odlingar. De odlar väl inte äckligare bönor på sådana där plantager?
 Då borde ju den färdiga varan åtminstone smaka lika bra som alla andra kaffesorter som man köper i affären.
Nähä, det blir bara blask eller om man öser på dubbelt - beskt.
Dessutom har vi upphandlingsavtal så vi måste köpa skiten.
Hex sörjer...
Här har vi en bild på möget.
 

8 kommentarer:

 1. Tur man inte dricker kaffe =)
  Kram♥

  SvaraRadera
 2. Jag lever på kaffe och det ska vara starkt och gott!! När du lägger fram din getteori får jag nästan en aha-upplevelse, det är så det är!

  SvaraRadera
 3. Dear Kajsa,
  I know about this problem, I also made this experience with FairTrade coffee. Because it is more expensive than "normal" coffee, it should be good and taste like good coffee!
  And... I am a Coffee-holic ;O) ....
  Have a great day,
  Kram,
  Claudia

  SvaraRadera
 4. Katastrof!!! Blaskigt kaffe är ju vidrigt. Tack och lov så får vi köpa Gevalia, och det är ju okej. Men sen beror det på vem av oss det är som laddar bryggen. Ha det så bra du bara kan, trots Jungfru pink till kaffe.

  SvaraRadera
 5. Jag har med smakat det....inte gott alls....Kramen Lisbeth

  SvaraRadera
 6. Kaffe är min favoritdryck och det ska vara smakrikt, inget getblask :)
  Det finns ett kaffe som är gjort på något djurbajs, det är både dyrt och exklusivt. Djuret får äta kaffebönan sen sker det en smakförhöjning i tarmen :)
  Trevlig helg
  Kram

  SvaraRadera
 7. Katastrof! Kaffe måste man ha och det ska vara gott. Du får ha en skön helg i kylan.

  Kramen

  SvaraRadera