Sidor

söndag, augusti 04, 2013

Kan det vara möjligt?

Årets varmaste dag hittills sa alla väderleksrapporter! Vilken tur att vi skulle köra bröllop just då...
Jaha, bara att bita ihop. Tvätta hästar och selar och oss själva och dessutom fick maken slå på en sko på Thymo.
Makens skräddarsydda yllerock väger ungefär sju kilo. Han såg mycket fram emot att ha den på sig...
Nisse hade två gubbar med idag som man med bästa vilja i världen inte kan kalla speciellt hästvana. Då måste man alltså ha ett öga på dem också samt vara tålmodig när de trasslar eller håller hingstarna i nosremmen istället för i tömmen. (Fackspråk som i stort sett betyder att säkerheten äventyras)
Själva "framträdandet" gick helt ok. Fast det var uppförsbacke i stort sett hela tiden och sträckan ungefär sex kilometer. Hästarna mumlade något om "djurskydd" och "slavarbete" och ville helst skritta.
Vi hade vatten med så vi kunde tvätta av dem innan vi lastade för hemfärd. Fast nu skulle det trasslas lite igen med de där gubbarna som höll en av hingstarna i sidstycket den här gången (fackspråk som betyder att säkerheten var obefintlig)
Kära vänner vad man har varit med om mycket konstigt under de här 21 åren med bröllopskörningar.
Det kan man rentav göra en liten sannolikhetsundersökning på!!
Fem påståenden - ett är inte sant. Vilket?

1: När vi spände för precis innan bröllopskörningen trampade en av hästarna av sig skon på ena framhoven. Han lyfte foten och satte genast ner den precis i skon igen. Inget syntes, men hovslagarutrusning fick fram och skon slås på med raketfart.

2: Två av serveringspersonalen kom gående nerför slottstrappan när vi lämnade brudparet. En bar dricka till oss på en bricka och den andre bar en hink med vatten till hästarna. Det såg fruktansvärt komiskt ut, men samtidigt var det väldigt rart gjort.

 3: Vi skulle köra ett bröllop i Westernstil. Festen hölls på en saloon(!) En av bröllopsgästerna kom ut därifrån i full filmutrustning: Lång skinnrock, hatt, boots, sporrar och det hela. Han var redan innan festen så full att han liksom gjorde en virvel framför oss och sen ramlade han raklång omkull i sanden med ett jävla brak.

4: En bröllopsgäst kom fram till ekipaget, satte ansiktet mot ena hästens ansikte och frågade honom: ”Är allting bra?”  Han pratade alltså direkt till hästen!

5: En vit ponny med blomsterkrans runt halsen gick runt lös på gårdsplanen där vi skulle lämna brudparet. Våra hästar höll på att krypa ur skinnet inför denna uppenbarelse.

Bara att gissa! Svar emotses.

 

7 kommentarer:

 1. Nr 1 är fel!
  påstår Irene

  SvaraRadera
 2. Hmmm jag dessa bröllopskörningar, allt kan hända. Jag har absolut ingen aning men jag tycker nr 5 låter väldigt fånigt. Vi höres imorgon *ler*.

  Kramen

  SvaraRadera
 3. Dearest Kajsa,
  Wow, on your birthday I have to guess... Let's pick # 1.
  Hugs to you and hope you have a fabulous summer day for your Birthday!
  Mariette

  SvaraRadera
 4. Dear Kajsa,
  I was laughing, while reading your post. but I can't give you an answer, so i must wait, until you will give us the answer :O)
  Happy new week to you, hope it will cool down a bit!
  And thank you so much for your kind note again!
  Hugs to you,
  Claudia

  SvaraRadera
 5. Tror på 2:an. Låter lite väl givmilt..

  SvaraRadera
 6. hmm... vad ska man säga, Kan inte svara men jag önskar dig i alla fall en trevlig kväll! ;)
  Kramis!

  SvaraRadera