Sidor

torsdag, november 21, 2013

Livräddning

Ungefär vartannat år får vi HLR- utbildning på jobbet. (Hjärt/lungräddning) Visst, jättebra - bara inte haggan som håller i det var så fruktansvärt tråkig. Det är femte gången hon kommer och hon blir tradigare för varje gång.
Dessutom är hon dryg - bara hon och ingen annan gör rätt. Visste ni till exempel att "på äldreboenden kan ingen någonting. Om en boende sätter i halsen så väntar de bara tills ambulansen kommer och då är det försent"
Vidare så "visar Röda Korsare (!) fel. De gör helt fel men jag brukar ta över så det blir rätt" Och så det här då: "Framstupa sidoläge är bra att kunna hemma också ifall er man dricker lite för mycket en kväll"
Nu började Hex bli riktigt förbannad. Antydde hon att vi hade makar med så grava alkoholproblem att de brukade bli medvetslösa och spy?

Vi skulle så klart träna på dockor. Först såg vi en film.
Vid varje docka låg en pappmobiltelefon som vi skulle ringa efter hjälp med. (Jag dog nästan) Men men, vi "ringde" och någon sa: "Det är ju ingen som svarar" Men Mini var klok för hon hojtade"det är väl inte så konstigt - det är så många som ringer samtidigt så nätet är överbelastat"

Sen satte vi igång att rädda dockorna. Ansiktet på min lossnade vid örat så näsan trillade åt vänster och då gick det inte att blåsa in. Det fanns en tamp som jag försökte pilla in i örat igen men det ville inte fästa.
Kas rev av hakan på sin docka.
Mini lyckades dra ut en flärp "Child" så hennes vuxendocka blev ett barn och sen kollapsade den totalt när hon gjorde kompressioner. Den blev alldeles platt och sorgsen och pannan sjönk in så den såg ut att ha syfilis i tredje stadiet.
Efter allt detta satt vi bara och glodde och haggan undrade om vi var trötta (mmm eller för att du är så tråkig)

När alla i personalen på något sätt överlevt denna pärs så visade det sig att åtminstone tre stycken hade sår vid munnen och en tyckte att det stack i läpparna. Haggan hade säkert tagit toarengöringen eller nå´t annat rävgift och torkat av dockorna med.
När hon gick så sa hon till Mim: "Vi ses om två år"  Nä du, det gör vi inte...

 

7 kommentarer:

 1. Dearest Kajsa,
  Back in The Netherlands I had my First Aid diploma but our lessens (7 annually) were never boring! We had them at some industry and it was set up very realistic and I guess that's the best way to learn. Sorry to hear about your boring experience and yes, she was insulting about your husbands. Who knows what she got herself, back home... She might just project her own experience onto you!
  Hugs,
  Mariette

  SvaraRadera
 2. Du är helt underbar :) Fniss

  SvaraRadera
 3. Törs man bli räddad av er ? Hahaha :))
  Trevlig helg till dig! :)

  SvaraRadera
 4. Det låter inte riktigt klokt he he. Du får nog komma hit och rädda mig istället för katterna tar rätt på både sakerna och mig. De är sjövilda.

  Kramen

  SvaraRadera
 5. Ni får nog leta reda på en annan som kan HLR.
  Under alla mina år på sjukhuset, så har förhållandet mellan kompressioner och inblås ändras. Nu är det väl fortfarande 30 resp 2?
  Kramis Karin

  SvaraRadera
 6. Liebe Kajsa, ja, erste Hilfe muss auch sein und es ist gut, dieses Wissen immer mal wieder zu erneuern.
  Ich wünsche Dir und Deiner Familie einen wunderschönen 1. Advent.
  Liebe Grüße und Umarmung
  Rosalie ♥

  SvaraRadera