Sidor

fredag, december 06, 2013

Ny storm - strömlös igen...

Då var det dags för stormen Sven. Igår var det precis samma scenario som vid förra stormen. Folk körde hem från jobbet den ena efter den andra. Ullrich hade kolossalt brått - det stormade väldigt hemma hos honom sa han. Jag bor 9 km från honom och när jag kom hem 2 timmar senare så hade det inte börjat ta i på allvar än.
Vi skulle egentligen gått ut och ätit efter jobbet, men nu blev det till att köra hem till förväntad strömlöshet istället och utan stek blev man


Och jodå - kl 20.00 försvann strömmen och det stormade som bara den. Vovve Flinga darrade och hässjade och ville sitta i knäet. Baggi var också ängslig.
Plötsligt brakade det rejält därute. Maken gick ut och kollade. Grindarna hade blåst upp, men kunde det verkligen vara det vi hört?
Lika bra att gå och lägga sig, det var i alla fall varmare,
Strömlöst på morgonen, suck. Ringde och avbokade ett möte. Inte ens lönt att tänka på det, inga tåg gick och jag var inte så pigg på att köra bil med hotande trädfällning på vägen.
Dessutom hade det snöat så det var halt och riskabelt på vägarna

Kl 10 kom minsann strömmen tillbaks!!

Kollade därute. En takplåt hade släppt från garagetaket och liksom rullat upp sig ovanpå. Givetvis vid min bil... Sen fick vi se vad som orsakat brakandet: En jättestor gren plus en del av stammen på kastanjen utanför stallgaveln hade knäckts och landat ovanpå stengärdet mellan vår trädgård och grannens åker. Bara rakt ner, inte skadat något alls.
Vilken tur! 

4 kommentarer:

 1. Dear Kajsa,
  the translater does not work this morning ... so I hope you are ok in the big and heavy storm?
  HAve a good and hopefully cakm weekend!
  Kram
  Claudia

  SvaraRadera
 2. Dearest Kajsa,
  What a storm you had and snow and without power... My goodness! But luckily that chestnut tree did not do damage. Stay cozy for the weekend and above all safe.
  Hugs,
  Mariette

  SvaraRadera
 3. Nu är Sven borta för denna gång, och tur att ingen av er kom till skada.
  Har varit ute och promenerat nu på fm, och det var alldeles VINDSTILLA, man trodde knappt sina ögon.
  Kramar Karin

  SvaraRadera
 4. Ja det var en elak storm men vi fick behålla strömmen. Aha mer kastanj, det kommer säkert Björnligan gilla. Jag ska bara lista ut hur jag ska förankra grenarna *ler*.

  Kramen

  SvaraRadera