Sidor

onsdag, oktober 15, 2014

Tar hårt

Vissa dagar har en tendens att urarta. Man undrar om det sitter någon och samordnar alla konstigheter. Haft sexton telefonsamtal idag. Inte mycket om man jämför med alla som sitter i receptioner och sådär, men här handlar det om halvtimmessamtal och en del är helt galna.

Det går ändå rätt bra länge. Tröstar och stöttar och skäller på en del och mitt i allt kommer "sparven" in, koxar* på mig och säger "här sitter du och pratar för dig själv" (Jag pratar i mobilens headset, ditt nöt) sen går hon ut igen.
Man tror ju inte det är sant.

Så kör det fast. Nu måste jag ringa någon annan och liksom göra en avklining** så jag blir av med eländet.
Ok, jag börjar ringa. Förste man har upptagetton. Andre är på utbildning - inte lönt att försöka där. Favoriten vikar på annan tjänst. Synd. Tredje har mobilsvar. Fjärde svarar! (Jippi!) Han är för övrigt "söt" fast han är en han. Påminner lite om en ekorre.
"Tjena, det är Hex, jaha, du gjorde misstaget att svara" Ekorren vet inte vad han ska tro. "Jaa-a-a, hur är det med dig då?" Hex berättar. Under tiden jag målar ut saken (har kanske en viss förmåga där) hörs kvävda stön från ekorren blandat med en del "helvete".
Ekorren lovar fundera på saken och eventuellt fråga en expert.
Hex lovordar översvallande denna glimrande idé och trycker kvickt bort samtalet.

Imorgon provar vi igen. Då kommer förresten chefen. Det finns en lägre chefstjänst utannonserad hos oss. Funderar på om jag ska hota med att söka den. Då vill inte chefen vara chef mer. (Jo, det vill han, men Hex vill inte vara underchef)

                                Så här känns det ikväll. Tur Baggi sitter med som sällskap!

*Stirrar, ser samtidigt lite dum ut
** Man torkar av/lämnar över något på en annan

2 kommentarer:

 1. En tung dag på jobbet med andra ord.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Dear Kajsa,
  this sounds like a hard day in your job .... have a better day today :O)
  Love the picture at the end ;O)
  Happy day and happy rest of the week,
  hugs
  Claudia

  SvaraRadera