Sidor

torsdag, november 13, 2014

Blodigt allvar

Under lunch och fika kläcker man enastående idéer. Idag kom vi på hur vi ska minska korttidsfrånvaron!

I firman finns en medarbetare som lider av migrän. Inte alls kul, men den här lider företrädesvis av det på måndagar och för det mesta då också tisdagar. Lika jävligt som det är att vara sjuk, lika illa är det när man låtsas. Och för det mesta råkar sådana ut för en svår sjukdom "på riktigt".

Allt började med mitt fantastiska blåmärke på foten. Vi spann vidare och började diskutera blodförtunnande medel. Någon nämnde att man använder ju blodiglar vid t.ex sårläkning för att tömma svullnaden. "Nähä då, va´ äckligt" tyckte Maj, "Jovisst" sa Hex. "det är inte direkt äckligt, de är ju så att säga antiseptiskt uppfödda"

Olga, som ursprungligen kommer från "en autonom delrepublik i Ryssland" berättade att hon i sitt hemland hade en väninna med blodigel! Väninnan brukade sätta blodigeln i tinningen för att bota sin huvudvärk.

Maj glodde på "den inbillade sjuke" som precis var på väg ut från fikarummet och säger "Det skulle väl vara nånting för dig?"

Vi dog nästan...

2 kommentarer:

 1. Dearest Kajsa,
  Oh my, to reduce the swelling I would not use leeches I guess. Wishing you luck with your foot, it takes a long time to get over that.
  Sending you hugs,
  Mariette

  SvaraRadera
 2. Good morning Kajsa,
  oh this sund bad...hope your foot is better soon! I never would take such a leech ....
  Get weel soon, I keep my fingers crossed!
  have a lovely and relaxing weekend and take care!
  Love and hugs
  Claudia

  SvaraRadera