Sidor

fredag, november 28, 2014

Konferens med Hexerier

Två dagar den här veckan var det konferensdags igen. De minnesgoda kommer ju ihåg förra gången när middagen urartade och Ture trumpetare försökte hålla en seriös musiktävling.

För den som eventuellt undrar så meddelade Hanne att onkels besök varit mycket lyckat! De åkte runt i Skåne och Danmark och onkel stortrivdes. Han hade inte ens tid att vara gammal. Han tyckte förstås det var synd att Hanne skulle sova i soffan, så han föreslog att de skulle ligga i sängen båda två.
Hanne avböjde detta...

På dessa konferenser med fackligt förtroendevalda träffar man såklart trevligt folk med huvudet på skaft. De flesta är kloka och roliga och man längtar efter att träffa dem.
Men det finns undantag...
Ett av dessa exemplar är en stor madam med ävenså(!) stort hår och fasansfullt gäll och hög röst. Hon pratar mycket men har ingenting att säga. Hon finner sig själv mycket viktig! Hon behandlar oss andra överlägset och giter inte ens hälsa fast vi setts många gånger.
Eftersom hennes efternamn är likt Hexs så upptäcker man att man ska bo granne med fanskapet och dessutom ha henne i samma diskussionsgrupp. Stånk... Tror jag ska klaga på detta i kursutvärderingen.
I alla fall, här bor vi:

Örenäs slott utanför Landskrona. Vackert så det räcker. Jag har ju varit här förr, men då brukar det se ut på detta sätt:

Hex sitter alltså där vid sitt bord i konferenssalen och det hela börjar. "Viktig" har inte kommit än. Hoppet tänds att hon är sjuk. Men nädå, efter en kvart eller så kommer hon insläpande. Hon har inte fattat att det är placering, så hon sätter sig vid fel bord. Prima, tänker Hex, bli kvar där.
Hex glodde räligt* på henne och läste en liten trollformel - hon ska inte få det lätt.

Så blir det dags för första gruppdiskussionen. Vi skickas iväg ut till olika rum. Hex och Viktig hamnar givetvis i samma grupp. Hex sitter på plats i grupprummet. Viktig kommer runt hörnet och försöker i full fart gå in genom dörren men tar fel och kliver rätt in i glasväggen bredvid dörren så det hörs ett högt PLAFF. Hex tittar fascinerat på skådespelet... (Hehehe...)
Hon vaknar till efter en stund och upplåter sin gälla röst. Orden flödar. En yngre kille begrundar ordbajsandet. Plötsligt säger han: "Mmmm, men nu skulle vi ju prata om hur vi gör i vardagen"
Viktig var djupt inne i sin förträfflighet så hon kom helt av sig. Närmaste halvtimmen diskuterade vi vardagen.

Det blir eftermiddag och vi får våra rum. Viktig trasslar och fixar med sin kortnyckel och gapar att den inte fungerar. Hex kommer glidande, sätter sitt kort i sin dörr -blipblip- öppnar och slinker in. Hör hur Viktig svettas därute.

Under middagen har vi Viktig på avstånd. Ibland blir hon full som ett ägg, men trots flitigt skålande med uppsträckt arm och fullt vinglas så verkar hon hålla stilen den här gången.

Mycket god mat och trevligt sällskap gör en Hex trött så kl 23.00 var det sovdags. Hex tänkte att om Viktig kom hem sent och väsnades utanför så skulle hon bli strypt.

Jodå - kl 00.10 hördes Viktigs gälla skärande röst i korridoren. Satan! Men rätt snart hördes "godnatt" och sen blev det faktiskt tyst. Hex retade sig en stund men somnade om.

På morgonen säger en av kursledarna att "om man tappar sin rumsnyckel så kommer Securitas"
(Jaha - och?) Vi funderar... "Hände det någon i natt?" "Ja!" "Vem?" "Hon heter som jag." Viktig heter som kursledaren.... Hex dog nästan!! Det var därför det inte blev så mycket gap och skrik på natten. Hahaha!! Tappa nyckeln. Hon måtte ju vara dum på riktigt.

Andra dagen lyckades Hex närmaste kollega få Viktig i sin grupp. Eftersom Viktig är viktig så satt hon och förde en egen viskande diskussion med sin granne. Hex kollega sa med hög röst: "Kan du sluta viska därborta för det stör" Viktig tystnade.
Hex gladde sig över att Viktigs glansdagar tycks vara över. Man kan väl knappt hoppas på nyval i hennes avdelning. Kanske, man vet ju inte.

*glo räligt - ung. titta elakt på någon, önska något styggt.

4 kommentarer:

 1. Dear Kajsa,
  thank you for another funny story :O)
  Wishing you a wonderful and light filled 1. Advent-Weekend!
  sending Love and hugs,
  Claudia

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Dear Kajsa,
  I am very glad for your kind words. Definitely it looks in Sweden from quite wintry. We, however, are still waiting for snow. I hope he comes soon, it looks like everything out so wonderful and time seems to go slower.
  I wish you and your loved ones a wonderful 1st Advent and chic quite warm greetings from Dresden
  Rosalie

  SvaraRadera
 4. Dearest Kajsa,
  Guess those 'IMPORTANT' people are all over and indeed, they only love hearing themselves. Lots of words but nothing really to tell and we never learn from them.
  Sadly that they take away time and energy from good people that came well prepared to share with others in a respectful way.
  Sending you hugs,
  Mariette

  SvaraRadera