Sidor

söndag, juni 21, 2015

Definitivt magi

Det var ju den där cykelhistorien...

Allt började med att jag öppnade makens mejl och sorterade i skräppost. Maken har en förmåga att låta den förbli ifred och när det är hundratals mejl där så kan det vara onödigt...
I inkorgen fanns en enkät från Postkodlotteriet och tänkte att "den fyller jag i för det är jag som har lotterna och nu ska ni få" (Hade lite mackel förra sommaren med en säljare som lurade på mig sex lotter i månaden men som fick ge sig när jag ville höra inspelningen som bekräftade det)
Jag fyllde i enkäten med en del "påflugna säljare" och "vinner aldrig" och så där vidare.
Så kommer maken hem när jag fortfarande sitter vid datorn och jag frågar om det inte var någon post. "Jo, här är från Postkodlotteriet till dig, de vill att du ska köpa fler lotter" Ha, ha, jättekul. Jag ryckte till mig brevet och sprätte upp det. Läste: "Du har vunnit en cykel" Leveranstiden kunde vara upp till tio veckor... Jaha, det var ju inte så bra. Då är ju sommaren nästan slut.

Den fjärde augusti i år har jag haft min gamla cykel i 40 år. Den fick jag i födelsedagspresent av far. Den var rätt dyr på den tiden. Kostade 480:-

När man ser sig omkring på cykelparkeringar och i -ställ så står det en och annan vit Postkodcykel. Hmm, vit. Hoppas det stämde att min skulle vara grön som på bilden i brevet.

Efter fyra dagar ringde posten och undrade när de kunde leverera en cykel. Går det bra imorgon? Visst! Cykeln kom med bil kl. 20.45 på kvällen. En grön! Maken hjälpte till att bära in den och jag skruvade ihop den. För finjustering av styre och sadel skulle man ha en sex mm insexnyckel. Det hade vi inte.

Två dagar senare öppnade jag en låda i mitt skrivbord och tittade i en anteckningsbok som ligger där. Under boken låg en insexnyckel. Sex mm... !!! Man dör ju nästan!

Nu kunde jag fixa alla inställningar precis som jag ville. Jag cyklade länge och provade så jag sitter jättebra. Den går som ett skott i natten. Nåja, när "matte" tränat upp sig i alla fall...

Magi från början till slut!


1 kommentar: