Sidor

måndag, december 30, 2013

Skyltat!

Vår fina av mig målade postlåda har blivit gammal och orkeslös. Under nära fjorton år har den hängt därute och varit trogen i sin tjänst.

En gång blev den påbackad av en personbil. Själva lådan klarade sig, men stolpen totalhavererade. God vän med svets tillkallades och räddade det hela.

Efter ett par år kom en jättestor lastbil och jämnade låda och stolpe med marken. Nu blev det ganska sorgligt för vi trodde att allt hopp var ute. Men nejdå! En av makens kompisar hade minsann en stolpe med hästmotiv högst upp och vår snickare gjorde plastikkirurgi på lådan. Efter ett kort tag var det hela på plats - snyggare än förut.

Många vintrar har den stolt hållit stånd mot snöplogen som begravt den under sin framfart.

Fast tiden går ju... I början av december fanns ingen räddning kvar. Stora rosthål där skruvarna satt. Bottnen började också rosta. Nej, det här gick inte längre.
Man köper en ny postlåda. Vit och stilig. Sätter raskt upp den. Men man måste ju ha en fin dekal också med namn och adress.

Tittar på nätet och hittar detta: http://skyltmax.se Där kan man designa själv så man får dem precis som man vill. Det var hur kul som helst  att sitta och leka med olika stilar och storlekar!
Jaja, till slut får man ju bestämma sig och nu har det blivit en tjusig skylt.

Om man tittar runt på deras hemsida så finns det hur många möjligheter som helst. Där finns till exempel stallskyltar - kanske ska övertala maken att göra några fina boxskyltar till hästarna!

Eller en varning-för-burdus-Terv-skylt? Fast det hade liksom tagit bort överraskningsmomentet.

Möjligheterna är oändliga! De har skyltar som man inte visste att man behövde. Som dessa: http://skyltmax.se/skyltar/roliga-skyltar

Kolla hemsidan - man kan sitta länge och pyssla ihop roliga texter!

Här är vår trogna postlåda som jag målade 1999. Lite sorgligt att den inte kan hänga med mer. Vi kan nog inte slänga den - inte riktigt än i alla fall... 

4 kommentarer:

 1. Dearest Kasja,
  That is quite a sentimental post... It sure was a perfect mailbox for both of you!
  But be glad that you both are still okay, that is far more important than a favorite mailbox coming apart.
  Hugs and a Happy New Year's Eve to both of you!
  Mariette

  SvaraRadera
 2. By the way, LOVE your header... with sentimental photos.

  SvaraRadera
 3. Dear Kajsa,
  what a lovely post!
  Wishing you and your family a very Happy and Healthy New Year!
  With love and hugs
  Claudia

  SvaraRadera
 4. Gott Nytt År till dig och din familj!
  Kram <3

  SvaraRadera