Sidor

torsdag, april 12, 2012

När Hex var liten

Ibland tittar jag på de gamla bokmärkena man haft hela livet. Nästan vartenda ett har sin egen historia.
Jag kollade lite på nätet och man kan köpa hela kartor från alla möjliga länder för mer eller mindre dyra pengar. Vilken lycka när man var liten att få köpa ett ark nya bokmärken. Helst med glitter på. Fast det medföljde ju alltid de där små som mest var utfyllnad.
Och inte var man så lycklig när man provade att sticka ner ett märke i de där vikböckerna som ibland dolde ett likvärdigt märke och ibland ett litet fult eller i värsta fall ingenting.
Den här kartan ville i alla fall inte jag ha något från. Speciellt flickan i lila kappa retade mig...
Små, smala och fula - tyckte jag då.
Av någon anledning gillade alla babybokmärken. Visst, en del var söta, men en del tämligen hiskeliga. De här älskade jag och har till och med lekt med. De är väl använda.






 
 
 
 
 
 
 
 
Och så ett av de mer onaturliga babymärkena.
Detta tyckta "alla" var väldigt sött.
Hmmmm...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Barn" var något mindre populära än "baby". De här var det bara jag som hade. Bytte aldrig någonsin bort något av dem. Jag gav dem namn som står med blyerts på baksidan.
 
Kanske ska avsluta det här annars kan jag göra ett inlägg på en tre, fyra sidor och då somnar eventuella läsare med huvudet på tangentbordet och vaknar med otrevliga avtryck i ansiktet så de inte kan visa sig för folk och det i sin tur medför att de....osv osv.

5 kommentarer:

 1. Hello Kjsa! My first visit, will visit you again. Seriously, I thoroughly enjoyed your posts( really interesting blog). Congrats! Would be great if you could visit also mine... I wish you a wonderful day with very smiles and peace. Thanks for sharing!

  SvaraRadera
 2. Åh bokmärken...Vad spännande när man fick en ny karta. Det fick man ofta när man fyllde år. Jag älskade de små änglarna.

  Sen hade man ju filmisarna...

  SvaraRadera
 3. Tänk att du har kvar alla.Själv verkar jag ha gett bort eller glömt mina någonstans för 100 år sedan..Minns att man älskade dom med glitter på. Dom kunde man få hos tandläkaren.
  Ha nu en bra helg!
  Kramen ♥

  SvaraRadera
 4. Kul att du har kvar dina stycken. Jag samlade på djur men tyvärr har jag ingen aning om vart de tagit vägen.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Jag har alla mina gamla bokmärkesalbum kvar, tittar aldrig i dem men blev lite nostalgisk när jag såg dina. Det var ju faktiskt jättekul att hålla på med dem i barndomen!
  Irene

  SvaraRadera