Sidor

onsdag, april 11, 2012

Inburad

Men nu skulle det väl bli en normal dag? Tittar på schemat.... "buren" och dessutom ensam därute fram till kl 10. Kan bli riskfyllt detta.
Det dröjde inte länge förrän det var dags. En av traktens lustigkurrar dök upp i luckan. Ullrich hade dessutom lyckats reta upp honom ordentligt. Fast jag gjorde ett bra jobb - när han gick tyckte han det blivit billigt och dessutom köpte han på sig lite verktyg!! Mini stack ut näsan från rummet och sniffade liksom en igelkott och undrade om han gått.
Telefonen i rummet bredvid buren ringer. Fniss står precis bredvid. Hon koxar på den men svarar inte. Hex väntar lite. Fniss koxar. Hex svarar. Fniss säger "Jag kunde ju svarat." Fula tankar passerar genom Hex´s hjärna...
En kollega lyckas trycka bort rabatten för en kund. Hex drar av den ändå - det där får vi fixa på något sätt.
Myran är sjukskriven en vecka till. Eller kanske två?
Samtal från Umeå! Våra dialekter skiljer sig något så kopiöst så jag blir full i skratt. Hon ringer från en myndighet och vi lyckas (kors i taket) lösa problemet via telefon!!
Samtal från Småland. Hon pratar länge om vädret. Problemet löste vi däremot inte.
Samtal från Lund. Har aldrig hört detta dilemma trots nära trettio år i yrket...
Och så vidare hela förmiddagen. Mim kom kl 10 och hennes samtal var då inte bättre.
Byter lokal på eftermiddagen. Lyckas skrämma upp en av sniglarna i enastående hastighet så vi var klara i god tid före 17. "Det är bara du som kan det" sa Mim.
Veckohandlade. Dragge Äggen var slut - åtminstone var skylten borta.

9 kommentarer:

 1. I love to read and hear your language on the understanding it is sometimes very difficult;-))
  Very best regards Rosalie ∙ ∙ ♥ ♥ ∙ ∙

  SvaraRadera
 2. Ja somliga dagar bara sticker iväg...men man kan ha kul på jobbet med! Kramen Lisbeth

  SvaraRadera
 3. Men du är ju van att prata med Umebor =)Och dagen gick säkert i racerfart med tanke på att det hela tiden verkar hända något =)
  Kramen ♥

  SvaraRadera
 4. Du verkar ha ett väldig roligt jobb. Händer nåt hela tiden. Kramen

  SvaraRadera
 5. Ännu en dag på jobbet *ler*. Att de inte lär sig.

  Kramen

  SvaraRadera
 6. Ibland kan jag i alla fall inte låta bli att undra, är dina arbetskamrater verkligen som du beskriver dem eller är det "hiskeliga berättelser"? För om det är det förstnämnda som är sanningen måste jag tacka någon "ovan där" för att jag alltid haft tur (?) och haft jättebra kollegor!
  Irene

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina arbetskamrater är som jag beskriver dem! De som aldrig omnämns här är de skärpta, duktiga och väldigt yrkeskunniga kollegerna. Som tur är finns det flest av dem!!

   Radera