Sidor

lördag, september 11, 2010

Rökskadade

En något udda lördagssysselsättning att frivilligt utsätta sig för. Dessutom högljutt och massor av folk.


Stubbarace förstås. För dem som till äventyrs aldrig hört talas om denna sport så tar man en ca 40 år gammal traktor, gärna en Massey Fergusson från början av 70-talet, eller till nöds en Volvo BM, "rodar" i motorn på den så den går som ett skott i natten och sen kör du skiten ur den i slalom mellan tunnor på en stubbåker.


Mycket kul!! Hex gläds i sitt hjärta och önskar att hon hade kvar sin fars MF 135:a från 1971 så hon kunde tävla. En enda kvinna körde idag - det är ju skam.Här kör man för fullt på parallella banor. Det väsnas något fruktansvärt. Tekniken = ena handen håller fast för fullt i bågen, den andra vevar på ratten. Tro inte dessa är servostyrda - nänä, man får styra ihjäl sig!!

Vi omväxlar med lite balrullning. 150 kg i damklassen som pågår här, 300 kg för herrar - bal syns till höger i bild, rullas i svag uppförsbacke. Lite orättvist mot den 13-årige "herrn" som knappt kunde rubba sin bal. Men funktionären hjälpte honom något lite så han kom i mål och han fick nog mest applåder av alla.
Finaste veterantraktorn enligt maken (han har sålt lantbruksmaskiner i 22 år, så han kan en del)  En Allis Chalmers från 50-talet. Kolla rattstången!

Finaste traktorn enligt Hex, men...

...egentligen är "Grållen" den underbaraste. Fergussons första modell, grå och utan båge. Hade nästa modell funnits med - MF 35, den röda med hytt, så hade den varit min favorit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar