Sidor

onsdag, september 29, 2010

Arbetsiver...

...kan man ju inte beskylla vännen Qvang att ha precis. Igår sa han upp sig efter en månads anställning -eller fyra veckor minus två semesterdagar minus en sjukdag. Orsak? "Jag orkar inte med att arbeta". 25 år, flerårig högskoleutbildning. Personligen tycker jag att han skulle ha en fet spark i röven och lära sig veta hut.


Hex däremot har varit SÅÅÅ duktig idag (med visst överinseende av snickaren, men i alla fall)q - nä, nu är det tid igen:



Hilma är i gång. Det ÄR inte lätt att skriva med litet katthuvud på vänsterhanden...   Snickaren var det ja. Han körde ut mig att måla garaget och maken att köpa färg. Sen ville han ha hjälp med att lyfta en port och hänga om den. Jag ägnade mig åt annat ibland. T.ex att fotografera denna enastående måne:





Den ytterst bleka fläcken mitt på himlen är den ynkligaste, bleka måne som man bara kan se.



Maken kom hem och fick måla den där porten. Jag målade stallfönsterna och snickaren fortsatte måla på högre höjd. Maken klinte något fantastiskt med den svarta färgen så jag tog över den uppgiften. Maken försvann. Kl. 17.10 tog rödfärgen slut så då gav vi oss för idag. Jag hade emellertid en liten uppgift kvar. Det var att slutfinishera "det fantastiska" som vi började på i fredags:






Sveriges finaste "katthål" i denna port. Murre har provat det och godkänt det hela!

tisdag, september 28, 2010

Simma lugnt

Arbetsplatsen besöker ortens simhall. Alla övriga badgäster går ut. Nä, inte riktigt. Det gick i stort sett städat till. Vi lekte i vattenrutschbanan (Hex hade bästa tiden, men Mim lärde sig fort) och ingen annan var där under tiden. Vi upptäckte att klätterväggen omedelbart så att säga tog udden av ens naglar så det begav jag direkt, vi upptäckte att man flöt prima på ankeldjupt vatten (nu började det som sagt bli tomt runt omkring oss) och vi skulle ha platser i hetvattenkällan också men nu uppstod några mindre - eller snarare större - problem: I källan häckade fyra stora sluskar och då menar jag killar i 200 kilos klassen. De satt ju bra där för de behövde inte röra sig. Häxor i min ålder kan utan vidare köra undan sluskar så Mim klev i och satte sig. Det finns åtta platser och nu var fem upptagna gott och väl... Hex kliver i, kollar på sluskarna, räknar en, två ,tre, fyra, åtta och så krängde jag mig ner mellan en jättestor neger och en marginellt mindre valross. Efter en stund gav två av dem upp och jag svär att vattennivån sjönk med 30 cm. Negern och hans kollega var kvar. Negerns ben var lite överallt fick jag höra sen. Synd han inte var på mig, för han hade fått sig en spark så han aldrig glömt det. Negern sa: "Om man nu går upp härifrån så känns det som minusgrader i de andra bassängerna" och där hade han ju en poäng. Han gillade minusgrader, för sen gick han. Det gjorde vi också. Vi var städade i princip hela tiden...






Kommer någon ihåg den här simdynan som fanns på 60 - 70 -talet och som hade ovala så kallade "strutsägg" som flytdynor? Den var skitpraktisk när man skulle lära sig simma. Gjorde man inte åtminstone någon sorts simtag - ja, då sjönk man. The hard way...



söndag, september 26, 2010

Kattskrift

jag tänkte görA ETT SERÖST INLÄGG HÄR PREEcis som alltid annars, men ikväll ahr jag hjälp av Hilma och jag tänkre låta det hät r bli som det blir. detta ska visa hur det är att skriva ed ett katthuvud vilande på vänster hand. Och NÄ jag kan inte köra bort henne när hon sitter så nära och spinner och kelar för att hon tycker om det. Vi kan ju ta en fantastisk bild istället för det här dravlet...


 



Vad kan detta vara? (nu har Hilma somnat) Babylons hängande trädgårdar? Grekisk miljö? Ruiner?


Nope.


Vår gödselplatta och muren bakom stallet! Fint va - bara man inte vet vad det är.

Äntligen nå´t positivt...

... i tidningen alltså. Kolla här. Man blir ju alldeles lycklig över sådana  här notiser på lokalsidorna. www.skanskan.se/article/20100925/HOOR/709259974/1020/hoor/*/bavern-fastnade-i-tullen


Hoppas "de lever lyckliga i alla sina dagar". Till och med de tre kommentarerna under är positiva, annars är det alltid någon jäkel som kan allt om djur som "förgryser sig rent" hur djuren behandlas i Skånes djurpark och hack och kvack och jag vet inte allt. Jag anser att det är en gammal fin djurpark med massor av välskötta djur som bor i stora hägn med bra informationstavlor utanför varje. Hur många gånger var man inte på Skånes djurpark när man gick i skolan och tyckte det var underbart kul. Då fanns inte ens alla barnaktiviteter som det finns nu. Förresten var det lilla cementhägnet för huggorm säkert bara lurendrejeri, för vi stod alltid där och hängde jättelänge men aldrig syntes minsta lilla orm. Det gjorde inte så mycket. Påden tiden var blotta vetskapen om att där kanske, kanske fanns ormar fullt tillräcklig.


För övrigt gjorde jag inte ett skit idag, ren skandal egentligen. Fast jag var ute med vovven ett tag och det var väldigt fint höstväder



Fälten börjar bli kala och skuggorna rätt långa på eftermiddagen.

fredag, september 24, 2010

Ledig dag - viiisssst

Uppe kl 7.00 - dagen V som i vaccinera Bagheera. Usch. Man vet inte hur katter reagerar på biltransport i bur och veterinärklinik. Hex tar på sig rejäl jacka och lägger med ett par skinnhandskar. Kl 8 på morgonen på denna veterinärstation finns en jättestor rottweiler med trygg husse, stor dobermanntik med dumihuvudet och högljudd matte, dvärgschnauser - snäll, men matte lät den snusa på Bagheeras bur och det tycker jag kan vara onödigt. Jaha, det bådade ju gott detta för att behålla lugnet hos kisse... Hundarna först. Rottweilern lugnade sig när husse tröstade honom. Dobermannen sket fullständigt i vad matte sa. Schnauser och Bagheera väntade i väntrummet. Nu var det vi. Upp med buren på bordet, vaccinera tack. På med handskarna, veterinär Majken såg ängslig ut. Jag förklarade att jag inte visste hur han skulle reagera eftersom vi inte haft honom så väldigt länge. Ut med katten. Hur snäll som helst!! Inte ett ljud, inte en rörelse. Majken stack honom i nacken och tittade i öronen. "Det är en jättefin katt och han uppför sig perfekt!" Hex blev väldigt stolt. Hex körde hem med sin fina katt!


Snickaren var kommen där hemma - idag skulle vi bräda om en port och måla lite. Hex kör till kiropraktorn - AAAAJJJ - kommer hem 1,5 timme senare och då har snickaren lyckats få maken att måla stalldörren. Maken har inte målat en enda bräda på det här stället och vi har ägt det i 11 år.


Fika - döhungriga.


Snickare och Hex gör en fantastisk sak med nya porten. Detta ska jag visa när det är riktigt klart.


Hex övertar målningen från maken...


Och så har vi bara kvar de vanliga göromålen i stallet.


"Ledig" dag börjar ta slut, ska bara laga middag.


             

Konsultation mm

Konsulten med stort K beställd till jobbet idag. Personligen tycker jag han är en jävla sprätt men ok, han är fullt korrekt mot kunderna och ger bra råd. I övrigt.... hmm. Han gillar inte Hex, för jag blir inte imponerad av hans blotta uppenbarelse, vilket flertalet av de kvinnliga kollegerna blir. Det makupas, läppstiftas, fluffas hår och äts lunch i matsalen med honom för full maskin. Ja, jisses. Han har sina baksidor också, fråga Mim. Han går nämligen ut i receptionen ibland och där ute passar han på att fisa. Ljudlöst så klart, så det är livsfarligt. Sen försvinner han och Mim hänger i fönstret med snudan utanför och kippar efter andan. Han har även en förmåga att ta sönder kopieringsmaskinen - förra gången rev han ut hela plasttråget undertill av någon väldigt mystisk anledning, kunde inte få ihop det igen, la det löst och när Mim sen kom och skulle använda det hela så trillade botten ur med ett jävla brak. Mim blev svinförbannad, för hon anade vem som varit framme men då var han hemkörd sen en god stund.


Och för övrigt har jag fått den här bilden av en klok väninna, så här syns mitt sanna jag!!



NÄMLIGEN!! Hah! Hon har känt mig i 40 år så det så!

onsdag, september 22, 2010

Omval!

Rockstar sitter i fikarummet och ser lurig ut. "Vad tycker ni om valet" frågade han. Hex gör ett par fladdrande rörelser med sina små svarta vingar (nävisstnä - jag flyger ju kvast) och passar sig för att svara. Andra brakar rätt i fällan. "Det blir omval" Hex har aldrig hört på maken. "Blir det omval?" "Jaha, det blir det, för alliansen kan inte bilda majoritetsregering" (Nä, då bildar de minoritetsregering, dumhue) Hex undrar var hon har fått det ifrån. "Det säger de överallt" Hmmm, Hex kan inte fatta för jag ligger i och läser tidningar och hör på nyheterna och jag har då inte sett något om detta. Då kan Sverige ha val hela tiden, sån´t jävla liv det varit sista dagarna.


Men nu kommer hämndens ängel in på scenen = fikarummet. Pelle sätter sig i soffan bredvid Rockstar och lägger upp strumpfötterna på mittdynan. Rockstar gör stora ögon, sen rynkar han ihop hela ansiktet, reser sig och sätter sig i fåtöljen mittemot. Man kan se hur det ryker så smått från Pelles fötter. Myran kommer med sin kaffemugg. Aha, ledigt bredvid Pelle. Hon sätter sig där, blir alldeles stel, himlar med ögonen, reser sig och flyttar sig sju meter därifrån. Vissa som sett hela skådespelet håller på att krevera av skratt.


Chef och avdelningschef och ekonom från självaste staden Malmö ankommer. Månadsmöte. Ekonomi. Debitering. Hex vet som vanligt precis vad som ska hända och inom fem minuter sover Qvang med skallen lutad mot väggen. Men när han somnar så blir han liksom lam i halsen, så huvudet far runt ungefär som om det satt på ett rep. Plötsligt kallar chefen på honom och tar med sig spolingen ut i korridoren. (Jag skulle betalt bra för att få höra det där) Qvang kommer in igen. Qvang sätter sig vid bordet. Qvang sussar inte mer.


Och så en bild som är så fjärran från allt detta som det bara är möjligt:



Så måste det ju bli, har inte tänkt på det...

tisdag, september 21, 2010

Valfläsket smälter...

Det blev ju ett jädrands liv på valvakan igår. De som känner mig vet vad jag tycker om det...


Nu skyller alla på varann om vem som gjorde fel och om någon borde avgå och vem som absolut inte kan samarbeta med vem och varför man inte kan det. Vänta bara. Politiker säljer sin själ för att få "rätt". Det här är fantamig bättre än en dyr biljett till teatern eller till en actionfilm på bio. Och föreställningen kommer att vara i fyra år. Nä - det kommer den inte. Snart är allt som det var före valet, bara det att man slipper se partiledarna i tv varenda kväll där de kväker och skäller på varandra. Karpa på andras misstag och inte åstadkomma något själv...


söndag, september 19, 2010

Rena vinsten!

En av makens absluta favoritdagar på året: Öppet hus hos Katthjälpen Nädå, det krävs minst en månads övertalning för att han ska köra dit. Men nu var det dags. Jag hittade ett par fina saker på deras loppmarknad som den här dagen knappast var av den kvalitéten, utan gott kunde duga att sälja på "riktigt". Men ok, Katthjälpens loppis börjar bli tradition. Och så var det lotterna så klart, med ett par vinster jag gärna skulle ha. Tar fyra lotter. Nit. Nästa ETT nummer från andra pris - gris också. Nästa nit. Sista.... VIIINNST!! Hah, jag vann första pris! En Catmosphere. Va? Det vet väl alla vad det är? Det är ju en plastboll som man stoppar kattgodis i och så fär kisarna ligga i och rulla den och så hoppar det ut en godisbit ibland.



Förstapriset. Samt tekanna, rökelsekar och tillhörande rökelsestänger.  De sistnämnda har i detta hus en speciell uppgift, nämligen att tända när vissa katter skiter i lådan utan att täcka över det...

fredag, september 17, 2010

Viktigt budskap!

Nä, sorry, Hex lever och är léare än nånsin, men det hände inte så mycket nytt innan i veckan. Qvang o co sover eller är hemma p.g.a förkylning. En kollega, 67 år gammal missar bussen till grannorten där det är kurs, men hon cyklar 15 km i halv storm och kommer i tid. Lite skillnad på inställning här i livet...


Jaha,  idag var det meningen att jag skulle vaccinera Bagheera med risk för nära-döden-upplevelse både för veterinär och mig. Men de hade fullt när jag ringde, så vi tar det om en vecka istället.


Snickaren kom hit och vi fortsatte måla om stallet på hela gårdssidan. Röda brädor och vitt puts. Mycket stiligt med nymålat. Det regnade ibland, så vi undrade om vi skulle behöva ge upp, men vi fick klart. Så här i valtider målade vi så klart budskap på väggen också:





                                                                


                        


                                                                                                               


                                                     


                                                    


  


   


                                                                                                                                                           








 


tisdag, september 14, 2010

Nu börjas det igen/sannsaga

Rubriken talar för sig själv...


Mim berättar: I fredags dök inte Qvang upp på jobbet 7.30 när vi börjar. Han har första kunden bokad 7.40.  7.50 ringer Mim till honom på mobilen. Han svarar: "Äääähhh" Mim presenterar sig och säger "var är du? Är du på väg, eller?" "Ähhhhää" svarar Qvang. (Tur det inte var jag som ringde för jag hade redan här fått ett jävla anfall och skällt ner honom totalt) "Vad är det med dig?" försöker Mim igen. "Ähhhä" säger den jävelen igen. "Är du sjuk?" "Ähhh - jag har ont i halsen" Han var "sjuk" den fan. Ska vi gå igenom hans närvaro de första två veckorna: 30/8 ledig för att ta sig hem från Canada, 31/8 kom aldrig - hann inte med planet till Sverige, 1/9 dök han minsann upp, 2 - 3/9 "jobbade" 6 - 8/9 jobbade, 9/9 ledig dag, 10/9 sjuk. Idag lyckades han ta sig till samma-firma-i-annan-stad för så kallad handledning, så han är tydligen "frisk" igen!!


Det här bådar inte gott/favorit i repris/ledningens misstag del två, stryk det som ej önskas...



Usch då - "masken" kallas Qvangs sjuka...

lördag, september 11, 2010

Rökskadade

En något udda lördagssysselsättning att frivilligt utsätta sig för. Dessutom högljutt och massor av folk.


Stubbarace förstås. För dem som till äventyrs aldrig hört talas om denna sport så tar man en ca 40 år gammal traktor, gärna en Massey Fergusson från början av 70-talet, eller till nöds en Volvo BM, "rodar" i motorn på den så den går som ett skott i natten och sen kör du skiten ur den i slalom mellan tunnor på en stubbåker.


Mycket kul!! Hex gläds i sitt hjärta och önskar att hon hade kvar sin fars MF 135:a från 1971 så hon kunde tävla. En enda kvinna körde idag - det är ju skam.



Här kör man för fullt på parallella banor. Det väsnas något fruktansvärt. Tekniken = ena handen håller fast för fullt i bågen, den andra vevar på ratten. Tro inte dessa är servostyrda - nänä, man får styra ihjäl sig!!





Vi omväxlar med lite balrullning. 150 kg i damklassen som pågår här, 300 kg för herrar - bal syns till höger i bild, rullas i svag uppförsbacke. Lite orättvist mot den 13-årige "herrn" som knappt kunde rubba sin bal. Men funktionären hjälpte honom något lite så han kom i mål och han fick nog mest applåder av alla.




Finaste veterantraktorn enligt maken (han har sålt lantbruksmaskiner i 22 år, så han kan en del)  En Allis Chalmers från 50-talet. Kolla rattstången!





Finaste traktorn enligt Hex, men...





...egentligen är "Grållen" den underbaraste. Fergussons första modell, grå och utan båge. Hade nästa modell funnits med - MF 35, den röda med hytt, så hade den varit min favorit.

fredag, september 10, 2010

Korsade planer

Kiropraktorn var det ja.... "Nu var jag inte snäll..." sa han. No comments. Körde hem. Hjälpte snickaren som turligt nog inte stannade väldigt länge. Bjöd honom på kaffe och åbäkade mig om de nyanställda och visade bilder på Rockstar från nätet.


SEN åt jag två rejäla värktabletter och la mig för då kunde jag knappt stå upprätt längre. Murre tyckte detta var ett utmärkt förslag! Sov till 16.30... Välfylld fredag.


Nu ska vi grilla för sista gången i år.


  

Dead fish

Då var det helg! Eftersom jag är en enkel tjänsteman som jobbar 75% tar arbetsveckan borta slut på torsdagkväll numera. Sen börjar den hemma!! I morgon ska jag till kiropraktorn, sen kommer snickaren, sen ska vi köra häst, huset behöver städas, tvätta ska man - lika bra att tvätta katterna också, rensa kattlådor, räfsa upp allt som maken klippte ner från häcken - det får jag göra av någon konstig anledning...


Man blir väldigt inspirerad av våra nya förmågor på jobbet De häckar i soffan och fåtöljerna i fikarummet där de ligger eller halvligger och stönar och stånkar och gäspar och fnattar sig. Spark i rumpan och upp tycker jag!


           

Likheten är anslående, fast våra rör sig en liten aning ibland.


onsdag, september 08, 2010

Makens hjälteinsats

Medan jag vilade upp mig


på jobbet.....


så gjorde maken en hjälteinsats hemma! Han klippte vår 20 meter långa och 1 meter breda trädgårdshäck i eftermiddags (1.20 breda säger maken - mhmm) Det blev väldigt prydligt. Maken meddelar att han nu har ont i armarna, men jag påminde honom om att han i gengäld slipper få ont i öronen av mitt tjat!


Och förresten vilade jag  minsann inte upp mig. Först hade vi möte och där satt Qvang och gäspade och nästan sov - ser kanske inte så bra ut andra veckan - och sen satt jag i receptionen på eftermiddagen. Det är rena självmordsplaceringen. Jag hann bli nerskälld ett par tre gånger, fick tillkalla chefen en gång, fick fixa akutdatorn idag igen samt väcka Qvang så han fick ut debiteringsunderlaget inom den närmaste kvarten...


Kl 16. 30 kunde jag utgå med livet i behåll och köra till nagelbyggaren. Första gången jag var där var hon minsann inte så trevlig, men detta har nu förbytts i att jag fick beröm för hur jag själv filat naglarna, min eyeliner var vacker, jag fick låna hem ett nagellack och så fick jag nagelbandsolja i present och den säljer hon annars för 65 spänn. Inte vet jag vad som hänt!!






Men visst är det fint. Ganska korta och glitter den här gången.


tisdag, september 07, 2010

Fri fostran?

Qvang (! - tja, nåt ditåt) anställd sedan två veckor glider in ljudlöst på morgonen utan att ens titta på någon Han ställer sig och "rodar"* i sitt skåp utan att säga hej eller godmorgon. Gudrun kollar stort på honom, sticker ansiktet intill hans och säger "gomorron" "ähää" eller så svarar Qvang... Hex blir sällsynt förbannad och börjar genast åbäka sig om hyfs och inte hälsa.


Qvang suckar och stönar och går i korridoren med händerna i byxfickorna (!) och kutig rygg.


Qvang brer fyra rejäla mackor till förmiddagsfikat. De är tjocka och fina, så lägger man ihop dem blir det nog ca sex vanliga mackor. Han glafsar raskt i sig dem. Sen lägger han sig i soffan. (Ska kanske smälta maten...) Olivia får emellertid fatt i honom och upplyser om att vi tar en eller två mackor eftersom det inte riktigt räcker till alla annars. (Häh?)


Qvang fastnar i bildbehandlingen. Det gör två andra också. Akutdatorn hämtas. Hex vet precis vad som ska hända nu. Det tar faktiskt sju minuter den här gången. "Kan du hjälpa oss, den vill inte" "Har ni gjort precis efter manualen?" "Ja-a" Näst-senast-anställd står på sitt rum och meddelar kunden att detta inte är lönt eftersom det är ett omfattande datorfel och då funkar inte akutdatorn heller. Hex startar om enligt manualen, grön ruta blinkar, klart. Hex blåser på sina fingrar och travar ut.


Qvang hamnar också i slagsmål med akutdatorn. Hex travar in på hans rum. Qvang önskar att hon kvickt kommer ut igen. Hex utför en enklare trollkonst härinne också och försvinner igen. Qvang andas ut.


Snart gör jag en "dagens Qvang"- remsa, för som min morbror säger:


"Det är min själ inte slut i-nu"** 


Skit i Qvang nu. Hösten har vackrare färger än sommaren:



* = rotar runt


** = ännu

Tröst...

Sist jag var hos kiropraktorn upptäckte jag att en mycket vanlig klädkedja har butik precis intill... Jag visste precis vad jag var ute efter och skulle inte ha nå´nting annat. Och såklart hinner man bara fem meter in i affären, så hänger det där, plagget man inte ens visste om att man behövde. Åhhh, så fint! Det kan ju inte skada att prova. Men slaget är redan förlorat när man liksom rycker till sig fyndet och håller det i famnen och inte vill släppa. Passade såklart jättebra! Inte dyrt heller, så det fanns ju inte en enda ursäkt för att inte ta det  och det jag behövde...


Mycket passande för häxa dessutom:



Svart med ormmönster? Näää, rosa med glittrig spets förstås!

måndag, september 06, 2010

Söndag forts.

Det var ännu finare väder än igår - ingen blåst.  Bäst att börja med att ta igen sig i soffan och titta på meningslösa tv-serier. Bagelidera hade anfallsövningar gömd i sin tunnel under tiden. Mycket rofyllt! Särskilt med fyrstaviga jam emellanåt. "Mjau. Mjaumjaumjau" Uttalas som det stavas och med hög volym!


Hästarna skötte sig ännu bättre än igår när vi körde dem!


Hex och Murre solade och sov i trädgården senare på eftermiddagen.




...är det här en vanlig huskatt egentligen...?

söndag, september 05, 2010

Söndag

                   

hah - det här var ju kul, men vädret är vackert, så jag borde nog gå en lång runda med vovven i stället...

Höst/hästdag

Fantastiskt vackert höstväder idag! Klar himmel och sol och lite kyligt = perfekt för körning. Först skodde maken ardennern vare sig han ville eller ej (ardennern alltså - kan gälla maken också när jag tänker efter) Sen rastade vi honom (NU gäller det ardennern) framför vagnen i 13 km. Han är fet som en avelssugga, men har bra kondition, inte ett dugg svettig efter den rundan.


Efter det åt vi upp resterna efter kräftorna igår. Sju kräftor till mig och nästan en halv grillad kyckling till maken. Igår tyckte inte Bagheera om kräftor, men eftr att ha "tränat" på ett kräftskal i natt var det tydligen helt ok idag. Han satt bredvid mig med huvudet på sned och fick innehållet i nästan alla klorna.


Nästa ekipage ut. Halvbloden Tzavanna och min Cosmos. De gick i stort sett felfritt de också.


Lyckad dag! Avslutades med det här:



Det är vacker utsikt från vår gödselstack...

lördag, september 04, 2010

Smash´n grab

Den här lilla filmen är ju bara för underbar. Kolla "björnens" händer...



Antagligen för vinterisolering av boet!


Tänk om de nu inte hade filmat tjuven. Som de hade undrat var deras dörrmatta tagit vägen.

fredag, september 03, 2010

Ledig fredag

...och det är ju alltid trevligt med förlängd helg. Jag var hos kiropraktorn i förmiddags och han gjorde vad han kunde för att förlänga mig... Aaaajjjj - det gjorde ont kan jag tala om.


Hemma igen hjälpte jag vår snickare att byta  en vattenkopp som var sönder genom att bara ta tag om rörfogen och skruva fast den i gängorna för hand sedan han stått och trasslat hur länge som helst. Hah - jag är för duktig alltså! (Kan bero på ett gott förarbete...)


Och nu: KRÄFTDAGS!!


torsdag, september 02, 2010

"Favorit" i repris

Det måste vara sommarsäsong i mitt liv - med tanke på repriserna alltså...


Den här har vi hört förr: Nyaste medarbetaren sitter med krum rygg, öppen mun, slö uppsyn, armar och ben i kors på sitt rum och kvider att han "har mycket tid över". Hex har honom mittemot och börjar undra om han möjligen håller för en liten syn i sömmarna. Det gör han inte, nej. Hex upptäcker vid en liten enkel granskning att han dagen innan gjort en rejäl fadäs i en bedömningsfråga såpass att det skadar tredje part. Nämen vafan, är det nu tid igen. Hex kollar med en kollega som blir lika förfärad. Hex travar iväg till en av undercheferna och meddelar. Han blir inte glad. "Kan inte ni säga till" Nänä, säger Hex, blanda nu inte in oss, meddela chef och ansvarig. Får han göra...


Nää, jag sitter och känner efter, men jag kan inte märka att några horn är på väg ut...


  

Muhu - maken kallar mig visserligen Kajsa ko ibland, men...