Sidor

lördag, juli 21, 2012

Marknad igen

Veckan då "de stora" marknaderna pågår i Skåne. Hästveda, Kivik, Tomelilla och idag Sjöbo. Vill man bara titta på folk så räcker det bra, för nu pratar vi om verkliga original. Det är inget konstigt just med det, men var i allsindar vistas de resten av året? De syns inte i affärerna, inte på vårdcentralen eller hos tandläkaren heller. De måste ju åtminstone handla mat. Jag har aldrig sett dem tanka eller köpa något på apoteket.
Men nu... Tandlösa, avklädda, tjockt påklädda, skalptofs - gärna i grönt, hemmagjorda tatueringar, gummistövlar under spetsklänning ihop med over-knee strumpor plus rosett om benet (hjälp) eller lång släpande kornblå klänning under beige trenchcoat med spetskant plus gula ballerinaskor och fjärilar tatuerade på båda fötterna. I sista fallet medföljde manligt sällskap klätt i shorts, sockar och sandaler samt med en scarves knuten om pannan. Tillsammans hade de en bebis som sussade i en lackröd barnvagn
Hex trivdes som fisken i vattnet.
Maken var inte med...
Hex snokade igenom vartenda marknadsstånd. För 310:- inhandlades följande:
Två nackkuddar med formbar stoppning, karameller till maken, mobilfodral, stor väska, nybakade fyllda munkar samt Coca Cola i viss mängd.

8 kommentarer:

 1. Vilken underhållning..skulle kunna sitta och se på dessa stollar hela dagen. Och vilka fynd..
  Kramen ♥

  SvaraRadera
 2. De kanske har missförstått och tror att de är på maskerad istället för marknad. Vissa gör ju allt för att synas. Vi känner ett par som faktiskt går klädd så där hela året, har aldrig fått nån klarhet till varför man vill sticka ut så. Måste vara jobbigt att få tag på kläder, finns ju inte på HM precis.Ha en fin helg.

  SvaraRadera
 3. Marknader är härliga, vi var på Hästveda, det ligger inte så långt från vår sommarstuga. Vi gjorde också fynd: strumpor, borste (liten hårdborste med kort skaft till terassen, som vi har letat efter som galningar i Malmö). Det blev en konstig mening den sista!
  Va´du är duktig som har lyckats med extra sidor på blogspot!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 4. Jag älskar din väska. Ett bra köp.

  SvaraRadera
 5. Förfasar mig nog mest över det där med sockar och sandaler, en styggelse!
  Irene

  SvaraRadera
 6. Hahhaa..jag håller fullständigt med dig....dessa orginal som bara vädras ibland...bara för det kan man gå på marknad...fy mig.... Kramen Lisbeth

  SvaraRadera
 7. Finfina fynd och ja jag kan se dem framför mig för jag har fortfarande inte glömt gummistövlarna i Hörby.

  Kram

  SvaraRadera
 8. Åååå vad jag hade velat se detta spektakel. Hoppas att jag är välkommen ner till dig/er nästa år (planerar att må tipp topp tills dess).
  KramKramKraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!!!

  SvaraRadera