Sidor

torsdag, december 22, 2011

Luk 15:24 (något modifierad)

Så händer katastrofen. Murre kommer inte in på morgonen i tisdags. Konstigt... Maken kan inte påminna sig att han släppt ut honom, men man vet ju aldrig riktigt i mörker och med stökig valp.
Jag ringer hem vid 10-tiden, nä ingen Murre har kommit. Hex blir väldigt orolig.
Ingen Murre kommer in på kvällen heller. Maken har sökt efter honom längs vägen och på åkrarna och tittat i alla uthusen. Hex kollar igen på vinden och i källaren - ingen katt där.
Nu börjar vi inse att Murre nog lagt sig att dö någonstans. Han är nära 15 år, så det kan vara dags närsomhelst.
Onsdagen är en värdelös dag. Hex handlar julmat på kvällen, men det "kan kvitta".
Kommer hem och tycker att det hörs kattljud vid garaget, men det vet man ju att man kan "höra " dem fast de är borta för alltid.
Fast visst hörs det hesa jamanden... Murres "ee-ee" är väldigt speciellt. Hex lyssnar överallt. Men det hörs ju från källaren och där kollade jag ett par gånger igår. "Murre?" "Ee-ee". Hex rusar ner i källaren och sveper upp en livslevande Murre i famnen!! All julglädjen kommer genast tillbaks, allt är frid och underbart.
Ut i stallet med Murre i famnen och visar upp fyndet för maken som inte tror sina ögon.
Hur gick det här till egentligen?
På måndagkvällen tvättade jag och gick upp och ner i källartrappan ett par gånger. Kl. 22 låg Murre i soffan och sov, det är alldeles säkert. Han måste ha följt med ner sista gången fast jag inte alls la märke till det. Tidigt nästa morgon släppte maken ut valpen och trodde möjligen att Murre gick ut samtidigt.
I källaren finns en lucka in till kryputrymme under huset. Här har katten hållit till och skitit i att jag kallade. Troligen fanns en och annan mus att jaga där.
Vad står det i Joh 15:24 då? Kolla får ni se - det är ordagrant vad som hände!
Och så förbyttes stor sorg till stor glädje.

6 kommentarer:

 1. Förbaskade kattrackare!!
  Man blir alldeles till sig av oro och när man hittar dom så blir man så glad att man får lust att strypa dem lite granna ;)
  Vad skönt att han kom till rätta!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Tack och lov. Hmm jag har minne av att du stängde in en annan katt i källaren:-)

  Du får ha en riktigt God Jul!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Blev riktig orolig allt eftersom jag läste. Usch vilken trist jul det att det blivit ...tack o lov att han dök opp och gav sig till känna..PUH!!
  Tack !!! För den fina julklappsvinsten.. du vet ju jag gillar julpynt =)
  Kramen!!

  SvaraRadera
 4. Det var inga roliga dagar -tisdagen och onsdagen. Det där att de är försvunna är många gånger värre än när de är döda, för då vet man åtminstone.
  Jag tror jag skakade honom lite när vi hittade varann ;)

  SvaraRadera
 5. Murre din lilla tok, skrämma livet ur en på detta viset :/ Men du ville väl vara den bästa julklappen av dem alla & det blev du. Lite som gubben ur lådan; God Jul :D
  KramKramKraaaaaaaam!!!

  SvaraRadera
 6. Suck... säger jag bara... och tack o lov ♥

  SvaraRadera