Sidor

lördag, december 31, 2011

Vad hände egentligen?

Så mycket kan man säga att 2011 blev ett riktigt bra år! Inga sorger drabbade oss, vi var i stort sett friska både djur och människor och ingen försvann ifrån oss.
Hur var det nu?
Det snöade väldigt tidigt - redan i slutet av november 2010. Sen låg det kvar! Jag fick för mig att köpa en spark i januari, vilket visade sig inte alldeles enkelt om man inte ville ge 2500:- för ett stålmonster. Det ville inte jag.
Jag annonserade under "köpes" på Blocket och minsann så kom en fin träspark hit för 500:- levererad vid dörren. Jag hann prova den lite utanför garagen och korta sträckor på vägen. Sen töade snön bort och har inte kommit tillbaks än...

I mitten på februari åkte jag till Stockholm på tredagars kurs. Huvudstaden i snö var minst lika vacker som den är på sommaren.

I mars började jag med "snäll verksamhet" - den omväxlade jag med "underjordisk". En parallell till detta kanske var besöket i Svensköps kyrka...
Siste mars var jag på en avtackningsfest för min "gamle" chef som gick i pension. Var blev de där åren av undrar man? När vi jobbade ihop tyckte vi inte alls om varann, men nu umgås vi privat och träffas ett par gånger om året.

I april på självaste påskafton körde vi bröllop med frieserhingstarna. Det var sol och varmt den dagen och det hela blev mycket lyckat.
Valborgsmässoafton var allt grönt och utslaget. Vi grillade hemma den kvällen och man kunde faktiskt sitta ute!

I maj hade firman en stor jubileumsfest. Hur Myran kunde få in sin man förbi dörrvakterna och ordna så han fick både mat och vin fast han inte alls jobbar hos oss är fortfarande en gåta...

Redan i början av juni blev det sommarväder. Underbara dagar att tillbringa i trädgården görande -ingenting.

Så började semestern. Nu började det regna mer också. Fast vi lyckades filma i fint väder den 5/7. Detta var början på ett filmår, men det visste vi inte då.
14/7 var det förmarknad i Sjöbo. Jag hade tänkt förevisa detta för den besökande som kom denna dag. Men det regnade så vi stannade hemma. Hon var fullt nöjd med den lilla uppvisningen hon fick av lokalbefolkning här hemma på gården...
I slutet på juli kom vår snickare hit och jag "hjälpte" honom bygga bl.a en kattgård till Bagheera.

Den 4/8 körde vi till Kivik där maken traditionsenligt bjuder på nystekt sill och potatismos på Buhres fisk i hamnen. Vi körde hem till Flingas uppfödare också och där minsann fanns en liten varelse som skulle komma att förändra livet för oss alla härhemma.
12/7 hämtade vi hem Bazzakulls Bellini som redan var omdöpt till Billy. Efter detta bestod bloggen mestadels av bilder på vild valp.

Så började jag jobba igen efter semestern. I slutet av augusti åkte jag in till Lund för att träffa två av mina absoluta idoler - orföranden och vice sådan i vårt fack. Jag hade meddelat att jag var intresserad av fackligt arbete, men jag höll på att ramla av stolen när de på fullt allvar frågade om jag kunde tänka mig att ta över ordförandeskapet så småningom. Jodå, jag kan mycket väl tänka mig det. Vi jobbar för fullt på det nu med kurser och annat.

I september träffade jag en annan bloggvän personligen. Vi har bott i samma by i många år, men inte visst om varann. Vad lär vi oss av detta? Jo - skaffa blogg och hitta nya värdefulla vänner!!

I oktober var jag på tredagars kurs inte speciellt långt hemifrån. Maken ringer och meddelar att Flinga är mycket sjuk och han ska köra henne till djursjukhuset genast. Hon hade livmoderinflammation och det handlade nog om timmar så skulle hon inte överlevt. Här tror man att man är en hyfsad djurmänniska och så missar man en sak som detta. Hon hade inte så typiska tecken och inte ens hennes uppfödare hade sett sådana symtom. Det tröstade oss lite och Flinga blev snabbt frisk igen. Svägerskan tyckte att det var vansinne att lägga så mycket pengar på en operation utan föreslog att vi skulle "skjuta hunden". Det blev ett jävla liv och jag var elak nog att skriva om det på facebook. Det passade visst inte riktigt...

I nobember blev vi kontaktade av Bollywood in Scandinavia som skulle spela in en film i Skåne och nu behövde två svarta hästar. Efter en hel del diskuterande resulterade detta i åtta inspelningsdagar för make och hästar.

Den 20/12 kom inte Murre in på morgonen. Han blev borta hela dagen och hela nästa. Vi var väldigt ledsna för en gammal katt kan få för sig att gå hemifrån för att dö. Det värsta som finns är när man inte vet var de tagit vägen. Nu skulle hela julen bli fördärvad. Men på torsdagkvällen tyckte jag det hördes kattljud från källaren och så var det!!!

Och då är det nyårsafton igen. Murre sitter här bredvid mig och stryker sitt huvud emot mitt. Han anser att jag ska sluta skriva och ta fram mjukmat till honom i stället. Vi har kvar vår gamle katt och i år har inget av våra djur lämnat oss. Alla har varit friska. (Utom Flinga då, men hon blev ju bra igen) Vi fick istället in ett yrväder i form av Billy och han sprider sin glädje varenda dag!

Då ska jag be att få önska alla bloggvänner ett riktigt GOTT NYTT ÅR och hoppas att 2012 också blir ett sådant där bra år som man kan minnas med glädje.

4 kommentarer:

 1. Det där var en super fin resumé av det gångna året! Nu är det kvar att säga: Gott Slut 2011 & Gott Nytt 2012 <3
  KramKramKraaaaaaaaaaaam!!!

  SvaraRadera
 2. Förbannade svägerska och härliga Bollywood. Men bästa skådisar har varit Billy och Baggis... å så han fleece-killen.... Mera sånt 2012!!!

  SvaraRadera
 3. Vilket år för dig med. Upp och ner..men slutet gott !!
  Happy New Year !!!
  Kramen!

  SvaraRadera
 4. Jag får önska dig en god fortsättning på det nya året som säkert kommer att bli riktigt spännande:-)

  Kram

  SvaraRadera