Sidor

söndag, januari 15, 2012

Amsagor

Är det någon fortfarande levande som vet vad amsagor är för något? I alla fall så ska jag återberätta ett par.

Men först kom alltså Flingas och Billys uppfödare och hälsade på. Billy hoppade och for men sedan han fått sig några knips i bringan av henne så blev han snäll och stannade på marken.
Värre var det med kompisen som följde med... Denna "dam" hade tre och en halv tand i munnen. Dessa satt väl samlade i vänstra halvan av underkäken. Hon hade i sin ägo åtta hundar - en terv, en groendael samt sex japanska spetsar.
Aha, hundvan! Hmmmm?
Hon pillade på Billy och jagade upp honom. Vilda och dumma valpar är det allra bäst att inte alls låtsas om så lugnar de sig genast. Nu ingrep som tur var Flinga och gav Billy en omgång stryk så han dämpade sig. Hon vet precis hur man uppför sig!
När vi drack kaffe berättade hon ett antal fantastiska saker:
-En häst som blev 38 år (möjligt) som alltid tittade i hennes kass och valde ut de största och saftigaste morötterna och äpplena. De la han ut på marken så hon skulle dela dem i mindre bitar (näää,du...)
-När en av spetshundarna dog sökte terven upp graven och la sig där (njaäää...)
-När terven hade svalt ett pärlbroderi tog det en vecka innan han hade skitit ut allt (högst två dygn skulle jag sagt)
-Dottern skulle bli hovslagare fast hon har reumatism (verkar dumt att kasta bort en lång utbildning på ett tungt jobb man kanske inte kommer att klara)
-"...hade en tumör vid hypofysen, den satt här" -klappade sig uppe på hjässan- (hypofysen sitter väl inbäddad liksom under hjärnan)
-"Nu har jag kelat med katten" om Murre när hon var ute och rökte. (har jag väääldigt svårt att tro för hittills har Murre bara låtit sig klappas av sin husses dotter med sambo av samtliga som hälsat på här)
Och så vidare.
Jag gillar inte att folk försöker sitta och ljuga för mig. Det innebär att de utgår från att jag är dum i huvudet.

8 kommentarer:

 1. En del måste tyvärr bre på för att vara någon på nåt trist vis..Fast nu fick hon bli ett inlägg istället =))
  Kramen!

  SvaraRadera
 2. Det är inte du som är dum:-) Vissa drar konstiga historier hela tiden och träffar man dem mer än en gång får man nya varianter. Ja jag vet vad amsaga är he he..

  Kram

  SvaraRadera
 3. När jag träffar människor som drar amsagor för mig och jag misstänker att jag kommer att träffa dem igen så brukar jag tala om att jag inte tror på det de säger! Jag får nämligen samma känsla som du; TROR DU JAG ÄR DUM; ELLER??? Jag kan dessutom skämmas å deras vägnar, tycka att det är pinsamt och den känslan vill jag inte heller ha!!
  Ska hjag inte träffa dem mera, vad jag vet så skiter jag i det!!
  Antar att hon inte kommer vara en återkommande gäst vid ditt bord?
  Kram

  SvaraRadera
 4. Måste bara säga detta.
  - Du är helt fantastisk :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu satt jag "i saxen" eftersom hon var chaufför till uppfödaren så jag var tvungen att uppföra mig...
   Synd - jag hade förhört henne i smulor annars.

   Radera
 5. Ja, tyvärr är det allt för många som måste "bre på " för att verka intressanta. Trist är det i alla fall.

  SvaraRadera
 6. Nu då?! Nu har jag varit inne hos dig vaaaaaaaaaarje dag, under hur lång tid......Idag kanske det går att sända iväg en liten kommentar?! *hoppas*
  KramKramKraaaaaaam!!

  SvaraRadera