Sidor

lördag, januari 07, 2012

Fult?

Det finns gäster och så finns det gäster...
De här kom 20 minuter för tidigt. Jagar upp hundarna med händerna i vädret så effekten blir fullständig. Pratar om personer som man inte har en aning om vilka det är, vad de okändas grannar och kusiner och morfäder(!) har gjort och var de har jobbat.
Frun har skarp och gäll röst och pratar hela tiden. Egentligen är hon gullig och det är absolut inte något ont i henne så man skulle inte reta sig.
Billy gråter i köket för det är helt uteslutet att ha honom inne i rummet där vi sitter, han hade blivit upptrimmad till max. Baggi håller sig undan, han kommer annars gärna och showar lite.
På julafton hade de haft barn, barnbarn och hundar hos sig. Två jack russelar (eller vad det kan heta i flertal) och en cavalier king charlesspaniel. Ena russeln angrep spanieln varvid spanielns matte tog tag i russeln och la honom på sidan. Sexåriga barnbarnet hade då fått spel och gastat att "de dödade hennes hund" Och sen tog det minsann en kvart att få ungen lugn igen. Jag tänkte på min underbart tysta julafton...
Jaja, stunden kommer när de kör hem igen. Friden sänker sig. Billy får komma ut och somnar på golvet sedan han har suttit hos mig en stund och tröstat sig.
På lördag kommer nog Flingas och Billys uppfödare och hälsar på - jag längtar redan. Det är en rapp tant som har stenkoll på saker och ting!

Dessutom har hon fött upp Billys mamma: Bazzakulls Red Passion - också en vacker terv.

8 kommentarer:

 1. Det finns folk till allt - och de till inget!
  Spännande att se sina djurs reaktioner på olika människor.

  SvaraRadera
 2. Kommer ni att bjuda hem dem igen???

  SvaraRadera
 3. Här sitter man mer eller mindre "i saxen" eftersom det är makens gamla bekanta sedan 150 år eller så...

  SvaraRadera
 4. He, he det låter helt underbart..... speciellt rösten.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Gillar att läsa din blogg och har glada stunder över vardagslivets förtretligheter. Men den där musiken! Den sätter ju igång utan att man vill! Jag får helt enkelt stänga av ljudet på datorn när jag läser din blogg. Finns det någon liten teknikalitet jag missat?
  Irene

  SvaraRadera
 6. Hej Irene!
  Man tackar för berömmet! Du kan ta dig längst ner på bloggen till den vinröda musikrutan och så dra ner volymen till noll (stapeln i översta högra hörnet)Hoppas du vill läsa trots musiken :)

  SvaraRadera
 7. Aha, var det såå enkelt! Done!
  Irene

  SvaraRadera
 8. Det finns folk & så finns det folk :) Tänk att våra 4fota raringar blir så exalterade av folk med ljusa röster :D
  KramKramKraaaaaaaaaam!!!

  SvaraRadera