Sidor

torsdag, februari 09, 2012

Avsvimmad

Osannolika saker händer bara man åker på en fredlig kurs ett par dagar i en liten stad där allt verkar så prydligt så.
Fast vi kan väl börja med boendet. När jag ville checka in på tisdagsmorgonen så måste receptionisten tyckt att jag såg lite "knickig" ut (annars ville hon ha ett öga på mig) för jag fick ett stort rum precis vid hissen på första våningen... Tittade man ut genom fönstret (aningen smutsigt - men det är ju vinter) så såg man att jag bodde precis ovanför entrén. Och mittemot kyrkan.
Jaha, får väl hålla mig lugn då.
De flesta andra fick bo på fjärde våningen eller så och så långt bort från hiss och trappa som det bara gick. Undrar förresten varför jag nästan uteslutande får rum på första eller andra våningen?
På middagen första kvällen satt jag mittemot två av de fåtaliga herrarna - en pastor (nu igen) och en flygplatstekniker som var smal och snygg och liknade Ola Rapace på pricken. "Ola" berättade hårresande historier om ryska flygplan som de inte ansåg behöva avisas (av-isas på vingarna, alltså) fast där var en decimeter isskorpa, men det sket piloterna i och det gick precis lika bra att lyfta med allt det där för ryska plan är byggda av pansarplåt så de tål i många fall en smärre krasch utan jätteskador. Jaha, tack, då vet vi det.
Andra kvällen meddelade en av tjejerna att Ola hade stuckit ut huvudet i korridoren när hon kom förbi "våt i håret och kallingarna på sniskan" och meddelat att han blev lite sen.
När han äntligen kom berättade han följande: "Jag satte mig i bastun och jag måste ha somnat. När jag vaknade och skulle kliva ner och ut så blev jag yr och ramlade. När jag vaknade hade en stor finlandssvensk man hittat mig, lagt mig på en matta och släpat ut mig i duschen. Där stod en polack och tittade på mig.
Ola hade rest sig upp, försäkrat att han mådde bra nu och gått till rummet. Där upptäckte han att han slagit ögonbrynet när han ramlade så nu rann blodet ner i ansiktet på honom.
Plåster på.
Middag.
Hur ska han förklara detta hemma...?

4 kommentarer:

 1. Jag vill vara en flugskit på väggen hemma hos honom när han berättar :))

  SvaraRadera
 2. Hahaha ... man kan ju småle' lite när man läser detta. Stackarn!

  SvaraRadera
 3. Nu börjar jag undra vad det är för kurser du går på *ler*. Ja han får nog svårt att förklara sig.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Haha ..Hex på kurs, då kan allt hända =)Till glädje för oss läsare =)
  Kramen!

  SvaraRadera