Sidor

söndag, februari 12, 2012

Hur löser man detta?

Söndag och lite halvslöa insatser i hemmet. Dammsuger, tvättar och så där vidare. Tvättmaskinen är klar så jag går ner i källaren och upptäcker att golvbrunnen varit igenstoppad så vattnet inte kunnat rinna ner riktigt. Nähä, inga större problem. Tar en bult som användes för rensning och petar i hålen. Det händer inte så mycket så jag lyfter kanten på golvbrunnen. (Detta är alltså en gammaldags rejäl grej av metall) Då tittar det genast fram ett par ögon och ett litet huvud. Jag lyfter lite till och upp kommer en groda!! Den simmar i översvämningen och sätter sig på golvet. (Hur mår den i tvättmedlet??) Sen simmar den igenom igen och kryper upp på en annan sida. Jaha, det var ju trevligt. Ska den inte ligga i vinterdvala nu? Vad i allsin dar gör den i brunnen? Vad ska jag göra? Låta brunnen vara kvar öppen antagligen så den kan komma ner där igen om den vill.

7 kommentarer:

 1. Ja det var ett märkligt problem. Grodor vid denna årstiden men nu är han i varje fall ren. Jag har inte en aning om vad du ska göra......

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag har varit med om detsamma, tydligen trivs grodor (paddor?) alldeles utmärkt i golvbrunnar. Den gör ju ingen skada så lite äkta skånsk gästfrihet skadar väl inte!
  Irene

  SvaraRadera
 3. Ha,ha. Håller med dig om att ska inte den sova nu? Du får invenstera i ett akvarium som den kan få bo i tills det blir vår. Måste få höra hur du löste det.

  SvaraRadera
 4. Men stackars liten...Den måste ha blivit störd av något. Den ska sova länge än.

  SvaraRadera
 5. Beror på om det verkligen var en groda... eller om det var en padda

  SvaraRadera
 6. Det är definitivt en groda - brun med liksom guldränder på sidorna. Jag har lämnat golvbrunnen halvöppen så får den göra som den vill. Då kan den ju vara i källaren också om det är bra.

  SvaraRadera
 7. I stallbunnen brukar de vara, men i källarn kanske också är en bra värmevistelse så här i kylan, så länge han inte hoppar uppför trappen =))
  Kramen!

  SvaraRadera