Sidor

lördag, september 08, 2012

Väldigt behjälpliga

Väntade besök på eftermiddagen. Det var hästfolk som skulle komma, men trots det kan det vara klokt att duka i den "hårfria avdelningen" så det man bjuder på inte är pälsklätt...
Detta vanligtvis stängda rum anses smått magiskt av hundar och katter. Bagheera trippade in och "försvann". När jag vände mig om satt han och kikade fram med ett öga under duken på matbordet. Sen travade han med förnäma steg över golvet och sprang vidare ut i gången förbi kontoret. Där vände han och kom galopperande tillbaks. Sen ska det glidas på parketten, hoppas i soffan och klättras i fönsterkarmarna.
Flinga är enormt målmedveten och vill ligga på mattorna. Nu var det ju det där med hårfritt så det är ingen vidare idé, men hon framhärdar och det är svårt att kunna städa och duka när man ska köra ut henne hela tiden.
Murre har också vissa intressen därinne, men de avser främst att pinka i den vita herdemattan så han åker ut genom ytterdörren först av allt.
Billy gör som Flinga, men han hade dessutom ett eget förslag på hur man skulle ordna med mys:
Han är väl för underbar! Tar med sig en burk kattmat som han fått att slicka ur när den är nästan tom. "Vi har picknick, hörni"

7 kommentarer:

 1. Dearest Kajsa,

  Ha ha, you too have certain rooms of the house that are off limit for your fur babies! We do the same but of course they always want to be with us, even when we have company and it is so hard to ignore them... Love the way the empty can got brought in for their special picknick.
  Hugs to you,
  Mariette

  SvaraRadera
 2. Djur har väldigt bestämda åsikter om hur saker och ting ska vara! Stängda dörrar verkar vara av ondo...

  SvaraRadera
 3. Hahaha.... Underbara djurvärld. Jag ska absolut bli katt i mitt nästa liv

  SvaraRadera
 4. Haha...picknick!
  Känner igen det här med "hårfritt". Hade tre hundar ett tag. När någon kom hem på fika eller mat, kom jag på mig med att stirra i deras mat efter hårstrån.
  Vad jag skulle ha gjort om jag sett ett vet jag inte...

  SvaraRadera
 5. De är för härliga och jag tycker Billys förslag är toppen.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Jaa, det är märkligt att stängda dörrar har sån dragningskraft på våra älskade djur.. Har ju sett på Figge så fort en stängd dörr öppnas, ja, då blir ögonen som klot och halsen en kilometer lång... hehe. Det är ju bara såååå spännande... Ha en fin lördag
  ♥ kramar ♥

  SvaraRadera