Sidor

måndag, oktober 08, 2012

Skadeglad

Vissa av Hex´s kolleger på nya jobbet är inte så trevliga precis. De hälsar inte, klagar på det mesta och på varann, sitter och ser dryga ut vid lunchbordet och märker gärna ord. Hex brukar nedkalla vissa besvärligheter över dem...
Idag funkade det: Hex sitter i lugn och ro ensam vid lunchbordet när en av de här katastroferna kommer in. Hon kollar på Hex som inte säger ett ljud. Märker att det inte går att komma undan alls så hon klämmer ur sig ett: "Hej" -storartat alltså. Hex svarar inte alltför hjärtligt. Katastrofen sätter en kass med fyra lådor hämtmat på bordet. Hennes kolleger kommer in och de säger att de hoppas maten är bra för det var katastrofens idé att köpa från "greken".
Hex anar vad som kommer att hända nu så hon bespetsar sig på god underhållning.
Trevliga gänget öppnar sina lådor. I dem finns massor av grovt skuren grönsallad samt jättestora bitar gurka och tomat. Minst en chilifrukt i var låda kan anas. I ett hörn ligger en liten hög som ser ut som förskrämda hönsskitar. På bordet står en påse bröd med tvivelaktigt utseende. "Vad är det för något?" undrar Hex. "Grillspett" (Aha...) "Var är spettet" undrar någon. De ser rätt sorgsna ut.
Hex glädjer sig.
"Gott kött" försöker en av dem muntra upp det hela med. "Tycker inte jag" säger katastrofen "speciellt inte för 99:-" Nu håller Hex på att börja skratta, men det har hon ändå inte riktigt hjärta till.
En bra kollega dyker nu upp, betraktar det hela och säger till en av de spettätande: "Vad är det som droppar, är det sås?" "Nä det är vatten, det är jättemycket vatten i salladen"
Hex dör nästan.
Fy vad jag är stygg...

Souvlaki enligt Hex!
Guess what? Intill "greken" där de hämtade sin smackimacki ligger en annan "grek" och där ser spetten ut precis som på bilden och är underbart goda!!

8 kommentarer:

 1. Såna som söker fel hos allt och alla gillar jag inte.. Kan man inte förhäxa dessa tröga så att dom ska bli lite trevligare? :)

  SvaraRadera
 2. Undrar om de lärde sig nåt?

  Kramen

  SvaraRadera
 3. Tänk att det finns såna på alla arbetsplatser.

  Nu blir jag glad när du fick njuta :D

  SvaraRadera
 4. Grillspetten på bilden ser verkligen goda ut. Det gäller att veta vilken "grek" man ska besöka!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 5. Haha, tycker absolut att du kunde unna dig den stunden av (skade)glädje ;)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Skadeglädje minsann....Kramen Lisbeth

  SvaraRadera