Sidor

lördag, oktober 23, 2010

Persika?

"Ledig" fredag haha... På eftermiddagen var vi bjudna till May som kommer från Iran eller f.d Persien. Tacos skulle vi få minsann. Det är ju alltid gott.


När vi kom dit brann det ljus överallt i färgade glaslyktor. På spisen stod två enorma grytor med handdukar under locken och rök. I ugnen syntes kyckling i en form och lammben i en annan. Fyra sorters viner, fyra sorters läsk, mineralvatten och citronvatten. Jätteskål med nötter att börja tugga på.


Maten kommer på bordet. Vi var tio - mat till säkert det dubbla. Kycklingen och lammet så mört att det ramlade av benen. Kryddor som åtmonstone aldrig jag smakat. Saffransris, stekt ris och friterat ris (!) "Kryddbladsmix", yoghurtröra med malda rosenblad överst... Oliver i olika former, torkad, saltad lime. Vi åt som hästar!!


Sen fick vi glass i stort sett normalt serverad, men snålt var det ju inte...


Och så kommer ett fruktfat på bordet som hade räckt till tjugo personer en vecka. Clementiner som var jättestora, bananer, enorma blå druvor samt rejäla granatäpplen. Plus ännu fler nötter av annan sort än de första och så naturgodis. Efter fem timmar stapplade vi ut i bilarna och körde hem.


Värdelös Tacos.... Kolla risfatet i mitten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar