Sidor

måndag, juli 19, 2010

Konvalescenter x 3

Rena djursjukhuset här... Katten Hilma har livmoderinflammation. Jag fick ett anfall när jag upptäckte det och det var en ren händelse, för katten själv visade inga sjukdomstecken alls. Hon år och drack och såg alldeles pigg ut. När det gäller hundar kan det ju handla om timmar så är de döda. Veterinären skrev ut antibiotika till henne och tre dagar senare syns ingenting. (Utom i lådan... )


Murre kom in i förrgår kväll starkt justerad efter ett präktigt slagsmål. 13 år är han och tål inte vad som helst längre. Han hade stora hårtussar utdragna ur pälsen, var rejält riven över nosen och stel i hela kroppen. Han fick vila under öppet fönster så han hade det svalt och så fick han sina skålar med mat och vatten vid nosen och lådan i närheten. I kväll är han lite stel, men kom och beställde stekt kyckling när jag lagade middag. Sen ville han ut en mycket liten stund och sen la han sig igen.


Hästen Comos lyckades kiva med sin kompis ardennern så han tröttnade på det hela och klämde till Cosmos på ena framknät. Det svullnade så det räckte... AAAJJJ tycker Cosmos. Matte linimentar och masserar och Cosmos ligger ner i boxen och äter sitt hö (!) Ingen belastning i onödan här inte. Han pekade med nosen på krubban när han tyckte det var dags för kvällsmat så han har antagligen inte speciellt ont. Det här är den knivigaste patienten. Hästar har för bedrövlig läkeförmåga. Katter kan man i princip låta ligga stilla ett tag så är de som nya igen (fast inte i Hilmas fall den här gången)
Fenylbutazon, väteperoxid, NaCl, Jodopaxlösning, Cool off, Baytril, Xylocainsalva samt plåster med stålmannen på!! 


Plus lite häxkonster och ren tur...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar