Sidor

torsdag, juli 14, 2011

Dagen B...

...som i besök. Från huvudstaden!! Länge efterlängtat! Eftersom vi nu bor härute där lagen (nästan) slutar och man bör köra med stängda rutor samt att GPS:en kan bli tyst så hade jag mobilen intill där jag stod och putsade badrumsspegeln. Tittar ut och där kommer hennes bil!! Så bra. Så ser jag en bil till (?!) och så tänds backljusen på den första  som försvinner. Näää, jag går genast ut för vi bor ju här, allt var rätt. Nu sitter de två i varsin bil och pratar med varann. Ett huvud sticker ut ur bil två och säger något. Sen kommer hon bort till mig. Vet jag vem som har Highland cattle kossor? "Jag har en som blivit ensam för min häst har dött" Jag tittar över axeln och där sitter min väninna kvar i sin bil och flinar... Jag berättar vad han heter som har ett par Highlandkossor. "Näää, inte han, jag ska till den jättestora gården som också har kor" Jag tänker att visst, det kan jag tala om men han har ett par hundra mjölkkor och köper med 100% säkerhet inte en Highland. Jag nämner alltså T. "Hur kommer jag dit?" Hex berättar, det är knappt 2 km dit - inga problem. "Nä, vägen är avstängd" Är den avstängd, jag körde ju där igår. Hex är van vid sådana här, så jag dirigerar henne på andra hållet där T också har en gård. Efter att ha förklarat vägen på 1 km noga två gånger så kör hon.
Min väninna har klivit ur bilen. Hon ser redan ut att längta hem... "Vad var det där? Inga tänder hade hon heller. Hon frågade mig om vem som hade kossor men jag sa att jag var inte härifrån" Tjahapp, det är ett typiskt exemplar från trakten!
Fina hunden satt i bilen och såg så jätteförståndig ut. Han hade inte brytt sig om att resan varit lång.
Maken visar alla hästar och sen går vi in till Baggi & co. Baggi och Flinga var väldigt sociala och särskilt Baggi gjorde sig till och showade. Murre försvann ut ögonblickligen.
Vi skulle ju egentligen till Sjöbo marknad, men det regnade som bara den. Förresten hade det ju redan varit ett "smakprov" här i form av kodamen. Vi stannade inne och pratade och åt istället. Det var egentligen mycket roligare! Maken var väldigt förtjust över allt berömmet för hästarna. Baggi var väldigt förtjust över att få sitta bredvid vid bordet och äta kyckling.
Sex timmar gick fort... Tack snälla för besöket!! Du vill förresten inte köpa en ko...?
Muuu...

10 kommentarer:

 1. Hahaha... Underbar berättelse

  SvaraRadera
 2. Man skulle ju kanske kunna tro att ingenting konstigt skulle kunna hända på ens egen gård, men det gjorde det ju - i exakt rätta minuten också =)

  SvaraRadera
 3. vad du är rolig! marknadstant utan tänder...
  ätit för mycket karameller - blitt av med både tänder och pengar till nya och förmåga att fatta en vägbeskrivning.
  kram//

  SvaraRadera
 4. Konstigt folk med konstiga ideer verkar finnas överallt =)
  Ni behövde inte besöka marknaden för att träffa tandlösa säljare =)
  Synd att du inte hade James Bond kameran redo :)
  Kramar!

  SvaraRadera
 5. Sv Jeanette: Det där med tänderna var ju förstås synd, men hennes idé om att sälja kossan och till vem fick en ju att undra lite....
  Kram!

  Sv Helena: Hon var faktiskt som sprungen ur de mörkaste marknadsträsken =)
  Kramar!

  SvaraRadera
 6. Tusen tack fantastiska underbara människa :) Tänk att 6timmar kan flyga fram i blixtens hastighet, otroligt! Behövde då inte åka till Sjöbo för att få se avarter *asg*
  KramKramKraaaaaaaaam!!

  SvaraRadera
 7. Tack själv för att du kom!!
  Smakprov på lokalbefolkningen direkt på gården =) Baggi hälsar...
  Kramkramkraaam!!

  SvaraRadera
 8. Lilla fina Baggi, han är bäst! Ge honom en puss (om du vågar) *asg* Man vet aldrig när han sätter in ett bett :D
  KramKramKraaaaaaam!!!!

  SvaraRadera
 9. Hehehe...nej, ingen ko, tror inte att min lille Cesarekisse skulle gilla det! kramiz

  SvaraRadera
 10. Haha! Inte skrämma katten. Jag måste förresten fråga bonden om han köpte kossan =)
  Kram!

  SvaraRadera