Sidor

torsdag, juli 28, 2011

Snickerier

Sol idag! Riktigt varmt ute faktiskt! Maken ger sig iväg och jobbar och Hex ser tv och äter frukost med två tiggande kattherrar. Så ringer det högtidligtvis på stationära telefonen. Det är snickaren som tänker komma om en halvtimme! Aha, då lutar det åt att bli en av årets bästa dagar för jag älskar när han är här så jag kan vara i vägen hjälpa till. Vi har en lång lista på vad som behöver göras. Lika bra att ta hit någon som kan och ínte minst har alla grejor som behövs. Stig vet precis hur allt funkar här. Det var han och hans son som byggde om både hus och stall när vi köpte gården för 12 år sedan.
Stig dyker upp och vi kollar igenom listan: -Snöplogen körde ihjäl brevlådan i vintras, stolpen behöver svetsas ihop. "Inga problem" enligt Stig (Redan här kan vi göra en jämförelse och meddela att maken surrade ihop hela rasket med stöttor och järntråd samt lät meddela att det enda man annars kunde göra var att gräva upp hela cementklumpen med stolpe och allt och gjuta om med ny) -Handtagen på stalldörrarna slokar "fixar vi" -slipa trappräcket och ett bord "visst" -överliggaren på grinden är lös "ska bara kolla vilka skruvar" osv. Proffshjälp! Maken ville fixa grinden själv, men det fick han inte för mig.
Dessutom ska vi göra ett kattprojekt som maken inte har en aning om än...
Idag blev trappräcket slipat medan jag målade plank. Sen körde jag efter bets och metallfärg och målade räcket eftersom det kan bli regn i morgon. Trädgården såg slutligen lite rufsig ut så jag fick klippa gräset också!

Stig slipar. Detta är gallret som Bagheera sprang rakt in i och fastnade med "axlarna" så jag kunde plocka honom direkt. En gång alltså... Numera rusar han till höger, nerför trappan och sen för det mesta ut på vägen. Med matte tätt efter.

10 kommentarer:

 1. Svar: Jag är inte heller det minsta intresserad men när det är sånt makalöst drag under några dagar blir man impad vare sig man vill eller inte

  SvaraRadera
 2. Det är tur att det finns hantverkare som Stig. Med rätta verktyg och "det fixar jag" anda. Han ser dessutom noggrann ut ....
  Ser fram emot Kattprojektet..
  Ha nu en bra dag i skånelandet.
  Kramen!!!

  SvaraRadera
 3. Sv Hulda: Hela grejen är något extra.

  Sv Helena: Han kan allting! Jag tror han kommer idag - det regnar inte (än)
  Kramar!

  SvaraRadera
 4. Känner igen det där kan-själv syndromet. Jag lider nämligen av det *asg*. Dock har jag lärt mig, det är ingen idé att jag gör, för det går bara åt helvete! Expert hjälp måste alltid tillkallas efter att jag har varit framme och "hjälpt" "fixat" Det ser alltid lika illa ut :D Nu mera är det alltid proffs som utför sakerna, tack & lov :D Å lilla Baggi, han lärde sig efter kraschen, den lilla kanaljen :)
  KramKramKraaam!!!

  SvaraRadera
 5. Halkade in hos dig och läste det gamla inlägget om körning när både husse och matte blev fällda, det förorsakade fniss hos en gammal kusk. Att köra häst är äventyrligt!

  SvaraRadera
 6. Sv Ninz: Succé med rätt grejor! Stig har fixat mycket idag.
  Kramkramkraaam!

  Sv Irene: Usch, man får kanske skämmas... Vi brukar inte ligga på marken när vi kör häst =)

  SvaraRadera
 7. Det är allt bra att det finns "hustomtar" som man kan kalla på vid behov. Själv har jag turen(?) att ha en händig sambo som fixar det mesta. Men han är så petig att allt tar sån hiskelig tid.Det är givetvis bra att vara noga men man behöver väl inte gå till överdrift...Ha en fin dag.

  SvaraRadera
 8. Sådana "gubbar" som Stig är ovärderliga. Händigar makar är också mycket bra =)
  Tack, ha en fin dag själv!

  SvaraRadera
 9. Ja, det är när våra katter smiter vi får vårat träningspass...haha. Kram söta och ha en underbar lördag. Lilitha

  SvaraRadera
 10. Usch ja, med andan i halsen och pigg, snabb katt före...
  Kram!!

  SvaraRadera