Sidor

måndag, juli 11, 2011

Lejon minsann...

Helena har skrivit om sitt stjärntecken på sin blogg. Jag gör detsamma. Hmmm... här är en del mystiska egenskaper, men ok då.


                                                      
En charmfull karaktär, som tycker om att agera på ett storstilat sätt. Lejonet kan vara flott och generös när det gäller att bjuda och ge gåvor. God smak med höga krav på kvalitet och komfort hör tecknet till, liksom en dragning till det lyxiga och pompösa. Detta stämmer! Fast pompösa har jag inte råd med själv....

Ett annat typiskt Lejondrag är förmågan att uthärda och ta sig igenom svårigheter. Varken hunger, smärta eller annat elände kan kuva din optimism och din kärlek till livet. Du bär ditt huvud högt genom alla svårigheter - du är stolt. Man blir trött ibland. Men får jag bara hämta mig lite så är jag med igen - starkare.Denna varma, ansvarskännande personlighet är känd för att vara ärlig och rakryggad, tillgiven och lojal och mycket barnkär. Ärlig absolut. Rakryggad - yes! Barnkär, never...

Det typiska Lejonet är en riktig njutningsmänniska, som trivs i festliga och glada sammanhang, vill gärna vara i händelsernas centrum och tycker om att underhålla och "showa". Lejonet har ett stort behov av att bli sedd och beundrad, och blir ofta ett naturligt centrum i de kretsar hon befinner sig i. Det här stämmer på gott och ont...  En färgstark natur som förväntar sig uppskattning och respekt. Såväl stolthet som fåfänga finns i riklig mängd - men också en känslig och lättsårad läggning. Jag glömmer aldrig en oförrätt. Aldrig. Jag glömmer aldrig en tjänst eller tröst heller.

Lejonet har stort behov av att hävda såväl sina åsikter som rättigheter. Självförtroendet brukar det inte vara något fel på. Auktoritet och värdighet är kännetecknande samt en principfast läggning. Lejonet kan vara både dominant och respektingivande.

Baksidan med denna stolta karaktär är en oförmåga att träda tillbaka och svårigheter med att erkänna att även ett Lejon kan ha fel ibland. Tecknet förknippas med envishet, mod och viljestyrka. Det här stämmer också är jag rädd.

Fysiskt förknippas tecknet med hjärtat, blodomloppet och ryggen. Det är sällan man finner ett Lejon som inte har en rakryggad och ståtlig hållning! Haha! Jag får då och då kommentarer att jag är så rak i ryggen.

Frågor på detta?     

     

10 kommentarer:

 1. Hoppsan jag är också lejon. Det är nog lugnast att ligga lågt:-)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Svar från ett annat lejon: Mycket stämmer men inte allt. Jag söker mig inte till händelsernas centrum men hamnar där ibland och känner mig då inte obekväm... vilket kan vara bra. Erkänner om jag har fel... men envis kan jag vara. Uthärdat elände har jag gjort och tagit mig ut på andra sidan fast jag inte trodde det var möjligt. Lyxigt och pompöst vet jag inte... är inte materialist som det typiska lejonet utan mer jordnära. Ärlig... JA! Rakryggad... önskar jag oftare vågade stå för min åsikter i samröre med vissa människor. Barnkär... inte överdrivet... men dom dras till mig.

  SvaraRadera
 3. Hahaha Klart att du skall vara Lejon .. kände det på mig. Oxe och Lejon, envisa, starka djur =)
  Fast jag är nog inte lika respektingivande.. haha
  Kramen!

  SvaraRadera
 4. Å jag kan bara instämma med att säga; -Du är en fantastisk människa, fler såna som du :D :D
  Sv; Hoppas verkligen att den nya pjäsen sköter sig :)
  KramKramKraaaaaam!!!

  SvaraRadera
 5. Sv Elna: Man kan ju ta till sig de bästa delarna =)

  Sv Hulda: Du är ett mildare lejon än jag!

  Sv Helena: Jooo, det är du. Mer...
  Kramar!

  Sv Ninz: Mera, mera! =) Det är nog tur om det inte finns för många. Folk hade fått sår i öronen då ;)
  Kramkramkraaam!

  SvaraRadera
 6. Sv; Nästan exakt skrev jag så i ett svar på ett inlägg *asg* Där glömde jag dock bort Von, men det är genast korrigerat. Totte Von Utter, jo du kärt barn har många namn. Syns på torsdag vännen!! Min färd börjar snart :D
  KramKramKraaaaaaaam!!

  SvaraRadera
 7. Jaaaaa! Snart är det torsdag!!
  Kramkramkraaam!

  SvaraRadera
 8. lejon me too! 13/8
  centrumbenägen och sårbar.
  om man aldrig glömmer en oförätt hur gör man då när man blivit bedragen...
  fick mycket att tänka på här. barnkär? vad menas med det... har 5 egna, juh :)

  SvaraRadera
 9. så du är som jag ett lejon, ha en fin kväll nu

  SvaraRadera
 10. Sv Jeanette: Då hoppar "okuvlig" in och så får oförrätten sitta där och förhoppningsvis blekna med tiden... Barnkär menas att detta stämmer bättre på dig än på mig =)

  Sv Vicke: Här kan man se att det är tydligen helt övervägande lejonkollegor som läser här!

  SvaraRadera