Sidor

fredag, juli 08, 2011

Marknad

Stora dagen då alltså: Den första av de skånska sommarmarknaderna. Hörby Marknad 6-7 juli
Marknadsplats: De centrala delarna av staden. Marknaden lockar ca 80 000 besökare och 500 knallar varje år. Första marknadsåret var 1748
Fast först hissade vi 12 balar hö så vi skulle komma ihåg hur man gjorde...
Maken följde givetvis inte med idag. Pestdagen har kommit och gått för hans del.
Fint väder var det och massor med folk. Nu på dagen är de så kallade freaksen inte så många, men det finns ju en del att titta på. Folk får klä sig och se ut precis som de vill för min del så det är inte det - men jag skulle vilja veta var i allsindar de befinner sig resten av året?? De finns inte där jag finns i alla fall. Inte i städerna heller. De går definitivt inte och handlar i vanliga affärer. Jag kan inte fatta detta...Här kommer en trevlig man. Dessutom i tvåmetersklassen...
Jag var försiktig när jag fotade så jag inte skulle få på nosen.


Vi tar ett smakprov till. Denna är rätt så söt: Blommig blus, långrandiga shorts och tvärrandiga strumpor. Längst ner ett par snygga vinterskor.
Har de en direktlinje månne? Finns det garanti? Jag stannade inte och tog reda på hur den där fungerade men det är väl en sån där som japaner(?) tänder på och skickar upp på kvällarna.
Och så har vi ju tivolit! Det var inga dåliga karuseller vissa. Den här var trevlig... men det är inte som förr när marknadstivolina sköttes av inhyrda polacker som skruvade ihop hela rasket med Guds  försyn- Hade man tur så höll det. Hade man inte det så ramlade vagnarna ner och lappade till någon. (Hände senast för två år sedan på annan stor marknad (gissa vilken, Nina...)

Kanske det finns fler som vill visa upp sig?

Här har vi en av många i klassen "bedrövliga tatueringar".  ET sitter på skuldran. Tror jag - om det inte är en dinosaurie...  De andra strecken/motiven var tunna och suddiga.

Nä nu skiter vi i detta. Jag skulle ju jobba lite också:

Här har vi caféköket! Det bakas våfflor för fulla muggar!
Min lilla plats på jorden i 3,5 timme var här. Obs! Inte jag som har "klint" allt det runtomAnneli och Rakel håller ett skarpt öga på Pinge så han inte härjar för mycket med grädden. Det var sådana där gräddsifoner med gaspatron och de gjorde i stort sett som de ville. Tunn grädde, väldigt tjock grädde, ingen grädde alls, några gånger helt normal grädde i fint mönster, grädde i tre snabba klickar, grädde på golvet och en gång nästan i taket. Helt livsfarlig. Kökschefen Per kom in ibland och tittade strängt på oss så vi inte var stygga mot de där tingestena. Han älskade dem. När vi var klara diskade han dem noga och stoppade ner dem i sina originalförpackningar.
Nu följer i rask takt Tomelilla, Sjöbo och Kiviks marknad. Den i Kivik är störst med ca 1000 knallar och över 100.000 besökare. Den i Sjöbo är enligt mig "värst" med tanke på klientelet och hyfsat stor den också - 800 knallar och ca 150.000 besökare.

4 kommentarer:

 1. Slår till med en vild gissning *asg* tänk tänk tänk tänk; Sjöboooooo???? :D :D
  KramKramKraaaaaaaaaaaam!!

  SvaraRadera
 2. Shit vad du hunnit med mycket
  Den där färgglada måste vara en tysk ;)
  Den store... tur du var försiktig

  SvaraRadera
 3. Kul med bilder. Det blev lite smygfoton förstår jag..modell James Bond. Hann du shoppa nåt själv eller är det mest krims krams och pling-pling som säljs? Skånska marknaderna har man hört talas om .. rena äventyren =)
  Kramen!!

  SvaraRadera
 4. Sv Ninz: Jaaaaa! Räääätt!!
  Kramkramkraaaam!

  Sv Hulda: Den färgglada var en söt tant säkert i 80-årsåldern - ja, möjligen tysk!

  Sv Helena: Jag kunde ju inte låta bli... särskilt bjässen var ju egentligen underbar.
  Jag får väl visa shoppingfynden också. Det har blivit mer "riktiga" grejor som säljs numera och ganska lite krimskrams.
  Kramar!

  SvaraRadera