Sidor

lördag, augusti 13, 2011

Det krånglar till sig

Första natten med valp över. Inga "olyckor" inne. Maken gick upp 4.30 och släppte ut honom. Sen gjorde jag det nästa gång 8.45. Sen började allt bli svårt... Murre får mjukmat i stängd avdelning-ok. Baggi får mjukmat i köket (annars äter han Murres) i skål i fönsterkarmen så inte valpen når den. Matte lyfter upp förvånad katt i fönstret, men mat finns ju, så -ok. Flinga vill som vanligt smaka mjukmaten och det får hon. Den serveras klickvis från bordskniven jag lägger upp maten med. Hon tar så smidigt från den. Billy vill också prova det. Han får en pytteklick på kniven och den tar han så fint så. "Det var gott, har du mer?" Nä, men han får en portion av sitt valpfoder. Det vill han inte ha. Flinga vill ha det! Det vill Baggi också! Billy vill ha Flingas torrfoder. Eller möjligen katternas torrfoder. Varför är det alltid så här? Hur får man rätt hund att äta rätt foder. Flinga har aldrig varit förtjust i att äta så hon har sitt torrfoder framme alltid. Billy bör inte äta bara det så hur gör man nu månne? Goda råd emottages tacksamt... Tro bara inte att vovvarna dyker i sina skålar och äter upp direkt även om man försöker svälta dem, för så fungerar icke tervar.

9 kommentarer:

 1. Vår schäfer Pedro vägrade äta sitt torrfoder om han inte fick lite Mjau i den..Han blev dock omtalad på brukshundsklubben för detta..haha.
  Den store vovven som måste ha kattmat för att äta =)
  Fast det kanske är nyhetens behag för Billy och hans vänner =)
  Och vad duktig han var som kunde hålla sig nästan hela natten..
  Kramen!!

  SvaraRadera
 2. Håller med dig, en valp kan man inte hålla på och experimentera med, som typ att hålla på och svälta, ingen bra idé alls (i mitt tycke). Men visst tyckte han väl att det var smaskens med lite mjukmat? Om du tar och blöter upp lite av hanns fodergiva (torrmaten) & blandar i lite mjukis. Så kan du ju se vad resultatet blir av det hela, det brukar fungera :)
  Sv; Japp, bananisarna har hittat till huvudstaden *jäck* men nu är dem utrotade här hemma ivf :D :D
  KramKramKraaam!!!

  SvaraRadera
 3. Sv Helena Och Ninz: Se här vad kloka hundkunniga kan!! Fast lille Billy kunde tänka sig äta sitt foder minsann om man blötte upp det lite i vatten och sen blandade i A-fil! Mjukmatsinblandningen är säkert ännu bättre. Tycker alla hundar om kattmat månne? Varför det? Är den bättre? Bagheera äter gärna Flingas torrfoder...
  Kramar!!

  SvaraRadera
 4. Kan säga att jag är glad att jag bara har ETT djur (förutom alla kvalster, men dom äter inte kattmat)

  SvaraRadera
 5. Det är i och för sig trevligt med många djur, men de kan väl äta som det står på påsarna att de ska göra! =)

  SvaraRadera
 6. Har du provat Orijen hund och kattfoder. Innehåller mycket kött plus allt det som hundar och katter ska ha.

  Hundar älskar att smaka på kattmat men innehåller inte riktigt samma saker som en hund ska ha.

  Jag brukar hälla lite sås eller annat gott på maten också för då blir hundarna så glada.

  Bortskämd hund - vad är det?

  SvaraRadera
 7. Det märket har jag i och för sig inte provat men när Flinga var liten och under hela hennes uppväxt åt hon knappt(!)vad vi än köpte hem. Hon är höft- och armbågsröngtgad utan anmärkning, så eventuell näringsbrist visade sig inte där som tur var. Nu äter hon med nöd och näppe Royal Canin. Med hjälp av leverpasterj och kattmat på burk ser hon ok ut... Blandar man kattmat i torrfodret ägnar hon en halvtimme åt att sortera ut och äta bara det.

  SvaraRadera
 8. Katter har högre proteinhalt & det brukar hundar tycka är mycket godare :)
  KramKramKraaam!!!

  SvaraRadera
 9. Det vet jag nog - fast Baggi äter gärna Flingas torrfoder. Allt är en enda röra...
  Kramkramkraaam!

  SvaraRadera