Sidor

söndag, augusti 21, 2011

Fick gjort en del...

Eftersom de var jag som var valpvakt i natt så sov jag länge. Sen drev jag omkring... sen hamnade jag på FB och det var mycket att prata om där. Kl 13 eller så tog jag mig samman och gick ut och då hade minsann maken skott Cosmos ena bakhov nästan klar. Jag satt och kommenterade att höger fram hade så konstiga vinklar så den fick en ny sko den också. (Här skos sällan hästen runt om på samma gång...) Sen körde vi Cosmos och Tzavanna. Det var en himla röra på vägen med motorcyklar som tog vara på solen och bönder som flyttade tröskor och vagnar mellen fälten. Hästarna skötte det hela bra, men när Thomas (han som skulle få köpa kossan) jätteenorma tröska gick alldeles upptill vägen och det rök som bara den samtidigt som lastvagnen kom för urtankning så blev hästarna lite betänksamma. Vägen är smal och vi skulle ju helst förbi. Fixar sig. Jag hoppar av och går framför så följer hästarna efter någorlunda övertalade.
Sen travade de på hur galant som helst resten av rundan. Efter hästtvätt och utsläpp var det bara att klippa gräset igen (tre dar sen sist) laga middag för maken skulle bort, klippa resten av gräset, väga upp hö, plocka valpskit från gården, gå in och duscha, baka två rulltårtor till jobbet imorgon, vaxa rasbenen(!), äta middag själv, titta på Wallander (dystrare "karasjäl" går väl inte att uppbringa) och när maken kommer hem kl 22 blir Billy så glad att han pinkar på golvet!! Nu går jag och lägger mig - man vet aldrig i vilken kondition min rumskollega är i morgon. Mild eller vild?

5 kommentarer:

 1. Här var det "full rulle" hela dan. Skattade gott när jag läste vad du skrev om den "dystra karlasjälen"..det var precis vad jag tänkte igår... och mina rasben fick också en genomgång dock med hyveln..haha.
  Måndag idag och vad må hända..väntar med spänning =)
  Kramen!!

  SvaraRadera
 2. Men den där engelske Wallander är väl för bedrövlig. Går och liksom kryper ihop och ser så fruktasvärt dyster ut. De har spelat in denna versionen också i Ystad. Inte lätt när de ska uttala skånska orter på engelska.
  Måndag blev det och hände gjorde det...
  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Jag trodde tisdagarna var värst vad gällde kollegan. Tur att inte du blir så glad när maken kommer att även du kissar på golvet :)

  SvaraRadera
 4. Det går inte att förutse hennes mild/vild tillstånd. Det kan börja bra och slå över eller gå bra hela dan eller vara illa hela dan...
  Hmmm - undrar om maken hade blivit så glad av det... :)

  SvaraRadera
 5. Det där kallar jag en dag full av sysslor! Snyggt jobbat Hexi :D :D Å du...pussa på den där lilla krabaten é ru snäll :D :D
  Kraaaaaaaaam!!

  SvaraRadera