Sidor

torsdag, mars 24, 2011

Magisk show

Det är torsdag. Då ska man passa sig, för det är då alla onda andar egendomliga kunder drabbar vår stackars arbetsplats. Egendomliga förresten -jag tar tillbaka. De är helt jädrans knäppa i huvudet. Frånsett att lilla Ny = Dina hade en starkt svettosande herre i en timme inne hos sig och jag fick hjälpa henne att spraya med "skithussprayen" så man överhuvudtaget skulle kunna andas därinne så råkar samtidigt Pelle ut för följande:
En dam står plötsligt på hans rum och han frågar artigt vad han kan hjälpa henne med. "Är du specialist" frågar hon. Pelle är inte med riktigt så han undrar "specialist på vad" De kollar en stund på varandra och damen meddelar att hon har gått långt för att komma till oss, så nu är hon uttorkad. I bältet har hon en liten förstahjälpen midjeväska... Pelle och Mini börjar känna sig lite illa till mods - vad är detta? De sneglar mot dörren och undrar när det ska komma in en filmkamera. Det gör det inte. Mini drar sig ut i buren till mig. Nu meddelar damen att det hon köpte av oss sist har gått sönder. Ok - Pelle vill titta men det får han inte. Han har för stora verktyg. Damen tittar strängt på honom och säger. "Du kan inte läsa mina tankar så nu ska jag säga dem till dig." Pelle ser så han har fri flyktväg ut... Nu blir jag väldigt sugen på att säga att "Jag kan läsa dina tankar. Du tänker blåsa oss på detta och vill inte betala" Det säger jag givetvis inte. Pelle tar sats och frågar försiktigt: "Vad får jag göra, vill du att jag ska hjälpa dig?" "Jag vill att du ska göra som den förra. Han trollade ihop den så den blev hel" (Nä, nu jävlar, nu har det gått runt på allvar) Alli kommer in och ska backa upp Pelle, Mini har hämtat förstärkning. Fast nu säger damen att hon egentligen bara ville fråga så att det inte blivit något större fel och hon är nöjd så. Sen går hon ut. Detta kommer ju att kosta tiden åtminstone. Ebba får henne i sin lucka. Synd det inte var i Hexluckan hon hamnade för nu börjas det: "Jag har inga pengar... nä, inget kort heller... nä, jag jobbar så långt borta så jag kan inte komma hit och betala senare" Ebba ger henne en faktura fast vi inte får det med tillfälliga kunder.
Sens moral: Dá Hex är en utmärkt tankeläsare!

2 kommentarer:

 1. Undra vilken planet denna människa hörde hemma på =) Inte allt för svårt att läsa tankar ibland = rätt självklara. Men kan nog vara svårt att alltid vara tyst och kundvänlig.
  Ha en bra dag!
  Kramen

  SvaraRadera
 2. Tja, hon kom väl från yttre rymden någonstans (hon hade ju haft lång resa...) Ingen större magikunskap krävdes för det, nej.
  Kramar!!

  SvaraRadera