Sidor

söndag, oktober 23, 2011

Fotomodellande

Maken meddelade för ett tag sedan att det hade ringt en farbror som undrade om han kunde få använda en av våra hästar som fotomodell eftersom han hade en del selar att sälja. De visades ju bäst på en häst tyckte han. Visst, ok, sa maken och glömde bort det hela....
Kl 10.30 står farbrorn på gården. Maken sitter fortfarande och äter frukost. Var Hex fanns ska vi inte alls bry oss om (!) Maken filmade med och asade fram ett av fuxstona eftersom de svarta selarna syns bäst på en sådan färg. Farbrorn lånade säckkärran och gick ut efter sina selar. Och kommer tillbaks med fyra selar nermonterade i beståndsdelarna. Nu vidtog ett enormt jobb med att sätta ihop allt och passa in det på hästen. Han hade medföljande huvudlag till varje sele också. Efter en stund blev jag utkallad och vi mätte och drog och smorde läder som bara den. Det var fina selar!
Ut på ridbanan där maken körde och jag gick bakom och var "vagn" så draglinorna skulle synas på korten.
Så in igen och plocka av alltsammans, fram med parselen och så passa in den. Farbrorn var inte alls säker på hur remmarna hängde ihop men de var noga isärtagna och ihoprullade. Det tog en satans tid att få på parselen men till slut så. Tzavanna somnade, för hon antog att vi hade blivit prilliga som bara passade in remmar på henne hela tiden. Farbrorn stod mest och klappade henne på nosen.
Ut på ridbanan. Foto på högersidan, för en parsele är mera utsmyckad på den sidan som visas utåt på hästarna. In igen.
Och nu! Hade han en arbetssele också. Den tog ännu längre tid att få ihop för den låg liksom i olika lådor. Fast nu nöjde sig farbrorn med ett par bilder ute på gården.
Kl. 14.00 körde han hem...
Vi fick 500:- för besväret. Det var faktiskt rart av honom.
Jag har väntat på att annonsen ska komma ut på blocket om nu någon ville se bildresultatet, men det finns inte där än.

Vad gör vi då? Får duga med modellen tömkörd i somras, det kan vara ungefär detsamma...

7 kommentarer:

 1. Jag blir lite full i skratt när du skriver "säckkärra". En kollega drömde en natt att hon åkte säckkärra i Göteborg och letade efter.... GLOBEN. Du kanske förstår nu att jag är som jag är med sådana kollegor :))

  SvaraRadera
 2. Snäll och vacker modell men ack en sån dryg farbror. Är det lådkatten som har flyttat upp på pumpan he he

  Kram

  SvaraRadera
 3. Riktiga supermodeller. Men att selarna kom i delar... hjälp vilket jobb, bara innan selning och foto. Tur att ni hade tid att fixa det.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Säckkärra! :)
  Det var ju en fruktansvärd gubbe - han såg jätteförtjust ut när han bar fram hoprullade linor och tömmar och tomma spännen...
  "Va´är detta" sa han en gång och kom med en del som inte alltid finns på alla selar och då var det bara att knäppa upp på flera ställen, trä i och knäppa om igen.

  SvaraRadera
 5. Ja just det - det liknar faktiskt Bagheera den där pumpakatten.

  SvaraRadera
 6. Han kunde helt enkelt inte sätta ihop det själv, så därför överlät han det till proffsen & så fick läckra Tzavanna stå modell :)
  KramKramKraaaaam!!

  SvaraRadera
 7. Nä, det kunde han inte riktigt. Han hade en del goda idéer förstås.
  Kramkramkraaam!

  SvaraRadera