Sidor

lördag, oktober 01, 2011

Kyrkligt

Ibland händer det att Hex går till kyrkan som en vanlig människa... Jag som ikväll fick veta att en gammal "fiende" avlidit i plågsam sjukdom. Han var en missundsam och elak fan. Han försökte pricka mig med sin bil när jag kom ridande en gång. Jag ringde upp honom och berättade reglerna för detta och jag har varit tämligen oförskämd en gång när han var ute och gick. Jag har önskat ont över honom och sedär nu är han väck... Han hatade hela världen. Alla gjorde fel.
Hex åker till en av de små byakyrkorna som har två drakar som vaktar ingången. Nej, som har två kyrkvärdar som dömer människorna, menar jag. En av dem ondgjorde sig kolossalt för en tid sedan över makar som är mycket äldre än frun. "Som min" sa jag. Draken hickade. "Hur mycket äldre är han?" undrade hon "eller det har jag inte med att göra" "Det har du inte alls med att göra" sa jag.  Draken funderade på detta en timme. När hon gick sa hon: "Jag menade bara att min man är sju år äldre än jag, hoppas du inte tog illa upp" Dåligt försök att släta över. Nu var det så att ikväll åkte vi med två något äldre herrar (79 och 66 år gamla) Jag såg till att hålla mig mitt ibland dem när vi gick in... Draken tänkte så det knakade och kände sig dum, det förstod jag. Den som tycker att jag skriver i evighet innan jag kommer till saken har aldrig hört mig prata....
I ALLA FALL -NU kommer vi till saken. Frälsningsarméns musikkår och sångkör var i kyrkan och spelade. Där var massor av folk! De är duktiga musiker och efteråt var det kyrkkaffe (jo häxor får gå på det...) Och så spelade de vidare och vi sjöng för full hals. Jooodå, jag kan de sångerna!
Väldig utläggning detta... Den som get läsa allt får se en Billybild som kan passa så här dags.
Jag går nu och gör detsamma!

7 kommentarer:

 1. jag har varit på begravning där prästen hela tiden stod och mässade över vilken god människa den döde hade varit och hur han (liket, alltså) alltid sett till andras behov och varit till stor hjälp...
  jasså...
  en mer elak och gå över lik-betonad människa har då aldrig jag känt till.
  jadu, när fan blir gammal blir han religiös!
  kram på dig härliga häx-quinna.
  me like u very mucho!

  SvaraRadera
 2. Jag älskar dina inlägg men pga överhettad hjärna under alldeles för lång tid skulle önska lite radbrytningar. Men vad har jag för rätt att kräva hur du ska skriva dina inlägg? Ingen rätt alls. Bara ett önskemål. Jag kommer fortsätta läsa hur eller hur. Det är liksom omöjligt att inte vilja läsa. Angående drakarna.... dom sprutar troligen synlig eld ur sina trutar när ingen ser. Tänk om jag kunnat vara med... trots att gubbfan har ny fru så är min dotters pappa 25 år äldre än mig. TJUGOFEM!!!!!

  SvaraRadera
 3. Hahahaha du är helt enkelt bäst Dá Hex, bara så ru vet! Nu snart kan jag nog se en ljusstrimma i tunneln *hoppas* :)
  Sv; Lustigt att du tog upp det...jag funderade innan på om jag skulle ta och dela med mig av vinsten till ägare till hunden *asg*
  KramKramKraaaaaam

  SvaraRadera
 4. Jodå, drakar dom kan finnas överallt och stoppar näsan i blöt med sånt dom inte har att göra med elller som har någon som helst mening för livet.
  Sjunga är inte dumt .. det mår själen gott av.
  Ser att jag är "medlem" två gånger hos dig =)
  Kramen!!

  SvaraRadera
 5. Sv Jeanette: Ungefär så. Den här var inte heller god på en enda fläck.
  Tack snälla för det där sista <3
  Kram!

  Sv Hulda: Det här var ju nästan en novell... Så långa utläggningar blir det sällan.
  Jag blev väldigt glad för det där "Det är liksom omöjligt att inte vilja läsa."
  Kram!

  Sv Ninz: Hmmm, bäst :)
  Ni var många som vann där kan man säga!!
  Kramkramkraaam!

  Sv Helena: Värst är att drakarna tror de kan säga det också...
  Vi sjöng som bara den. En av soldaterna -en liten sträng tant som spelade dragspel -synade oss skarpt och så sa hon "ni sjunger jättebra"
  Ja minsann, Gullenosen sitter på två bilder - det måste betyda att du är hedersmedlem!
  Kramar!

  SvaraRadera
 6. Jadå det är klart att häxor får gå i kyrkan ibland och sjunga är riktigt roligt.

  Valpen är lika söt som alltid:-)

  Kram

  SvaraRadera
 7. Sång är glädje!
  Valpen är sötast när han ligger stilla så man vet var man har honom ;)
  Kram!

  SvaraRadera