Sidor

fredag, september 30, 2011

Frammanad

Fram-manad alltså. Ibland undrar man vad det finns för mystiska förmågor...
Mini berättade om sina söner som skulle ha maskerad på dagis. Den yngste som är fem år skulle vara häxa! (Det var en sund gosse tycker jag) Han hade på sig häxhatt med lila hår, svart tröja och en lång kjol.
Efter en stund skulle jag träffa en ny kund som aldrig varit hos oss förut och när jag sa namnet reste sig en kvinna i trettioårsåldern, klädd i svart fotsid klänning med spetsar i ryggen. På fötterna hade hon svarta tofflor och håret var - rosa! Det var uppsatt med snodd och en hårklämma som var en glittrande fjäril där vingarna satt fast med spiralfjädrar så alltsammans guppade och vickade. Tre rastaflätor var också påbörjade i röran. Jag var tvungen att göra mig ärende bakom hennes stol för att kolla det där håret en gång till. Du milde - vi skulle aldrig diskuterat den där häxkostymen för nu hade vi en så´n där på riktigt. När man träffar något sådant startar "germanska folkvandringen" till rummet för alla vill titta. De har alla möjliga ursäkter - det ska lånas och frågas och lämnas papper och hämtas papper. Jaha, vi fick ut denna där så småningom och hon var ju för övrigt en rätt hygglig själ.
Så kommer nästa in. Och nu var det min själ maskerad på riktigt, för nu kom en fantastiskt mörkhyad afrikan... han var alltså i princip svart. Han var mycket stilig så -ursäkta- jag måste glo. Han var så svart att naglarna lyste som rosa pärlor på fingrarna. Dessutom var han enormt lång och hade sådana där nerhasade byxor som är rena gåtan hur de stannar ovanför röven.
Mini återkom efter lunch med häxhatten jag var ju bara tvungen att ta reda på om jag passar i lila hår.

7 kommentarer:

 1. ha ha ha... va massa härligt på en å samma gång.
  kram till the one and only hex i know :)
  ha en fin fredag med kvasten!
  kram från kärringa i dalsland//

  SvaraRadera
 2. Jodå! Jag tycker du e skitsnygg :)

  SvaraRadera
 3. Tycker du passar utmärkt i lila hår helst med rocken till. Vore kul om ni hade den på när ni arbetar och chockar lite "kunder" när ni viftar med spöet =)
  Kram!!

  SvaraRadera
 4. Snacka om spännande dag på jobbet. Ja du klär i lila hår och häxhatt (en skönhet klär i allt) man kan nästan tro att du är född sån:-)

  På tal om bilder, Daniella har lagt ut bild på mig suck suck suck och jag som aldrig vill vara med på foto. Jag vet inte hur det gick till men jag ser ut som jag vill någon något ont.

  Vi höres!

  kramar

  SvaraRadera
 5. Sv Jeanette: Jag ska polera upp kvasten! Hår och hatt finns ju. Och katt!
  Kram!

  Sv Hulda: Eller hur ;)
  Kram

  Sv Helena: Jag skulle definitivt ha det om hon med håret kommer tillbaks.
  Kramar!

  Sv Elna: Ibland händer det mer än annars på ett jobb. Visst ser håret naturligt ut! =)
  Njaaa, du ser kanske inte direkt mild ut på det där kortet... men det ÄR bra!
  Änglarna är klara - vi får prata om leverans!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Håller på och testar mitt Google-konto så du får en till kommentar..där jag säger.. Ha en trevlig fredagskväll med fyrbenta och maken =)
  Kramen!!

  SvaraRadera
 7. Google-kontot verkar funka!
  Tack detsamma, fast du just nu är tillfälligt makelös =)
  Kramar!

  SvaraRadera