Sidor

söndag, november 27, 2011

Julresa

Vi var på julresa i Danmark igår. Facket (en driftig danska) anordnar fantastisk sådan varje år! Vi äkte först till Fields som är skandinaviens största shoppingcenter. Jaaaa, jag ägnade mig åt att titta på folk och julskyltningen. Köpte inget men provade en del för att det var kul. Några kom förstås ut släpande på kassar i massor.
Sen åkte vi in till centrala Köpenhamn och Tivoli. Först åt vi lunch på Bryggeriet som ligger precis bredvid Tivoli. Liten jultallrik och på borden fick vi in ett säkert treliters glaskrus med ett av de allra bästa öl jag någonsin smakat!! Jag gillar öl så jag blev väldigt förtjust. Det där ölet kan man säkert inte köpa hem, det är antagligen något jättestort fat som ligger i deras källare eller så...
Och så var det dags för jul på Tivoli. Danskarna själva vallfärdar dit, så det var massor av folk. Titta nu, visst är det vackert!
Här står vi precis innanför entrén
De här "glassvanarna" var så fantastiskt vackra! I bakgrunden jättestora Nimb
Titta gärna på den länken...Fler ljus - det glimmade överallt

Kolla "karamellerna" i bågarna!


Nu började det bli lite mörkt för mobilkameran, men ljusslingorna i
tårpilen syns och "granarna" fanns överallt.

Kl 17.30 åkte vi hem. Jag köpte pizza till kvällsmat... kunde ju behövas efter den där jultallriken. Samtliga fyrbenta tyckte det var en superidé. Maken nöjde sig med att tycka det var gott...

7 kommentarer:

 1. Javisst är där mysigt och ni hade ju tur med vädret:-) Idag är det halv storm och julskyltning, stackars de som ska stå på torget.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vi hade jättetur!
  Räddningstjänsten ställde in luciakröningen i kväll, vi skulle kört med hästarna där annars. Det är nästan farligt att vara ute nu.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. det är fint där, ha en fin kväll nu

  SvaraRadera
 4. Mycket vackert. Kan tänka mig hur det ser ut i gnistrande snö

  SvaraRadera
 5. Just det - kanske grönt gräs inte är riktigt jullikt...

  SvaraRadera
 6. Vilken perfekt resa inför advent.. lite stämning iaf trots grönt och snöfritt. Vilken himla tur ni slapp åka med hästarna. Kunde ha blivit mindre kul..
  Och sugen på pizza blev jag =)
  Hoppas ni haft en bra advent!
  Kramen!!

  SvaraRadera
 7. Inga hästar när det stormar, tack.
  Denne advent blev bra för vi kunde stanna inomhus :)

  SvaraRadera