Sidor

måndag, oktober 31, 2011

Idé del 2

Klagomål förekommer från ledningan att det är besvärligt med min fackliga tid. Det är svårt att få schemat att stämma. Ännu värre kommer det att bli efter årsskiftet. Aha... Hex som är en vänlig och tillmötesgående själ tänker ut följande: Eftersom en tjänst hos oss är utannonserad så tar vi fram gamla hederliga blanketten "anmälan om företrädesrätt", (hehehe)  fyller i den med önskemål 30 - 40 timmar per vecka och lägger in den till Olivia.
Jag har en fast 75% tjänst -visserligen "frivilligt"- men vi fick bara välja på 75% eller 100% och då get jag inte jobba heltid. Jag hade 35 timmar i veckan jättelänge, (närmare bestämt 11 år) men nähä, nu var det slut med det. Mim ville också jobba 35 timmar men tvingades till heltid. Vad blir 30 + 40? Vad blir 35 + 35? Nä minsann, det var dålig vilja.
Zappa! Blankett in! Nu kan två grejer hända. 1) Jag får inte ökad sysselsättningsgrad -ok, då hoppar  förtroendemannalagen in och jag kan inte nekas tjänstledigt för fackligt arbete, eller 2) jag får fler timmar som jag ville från början. Bara att välja: Hex lutar sig bakåt och har vunnit i vilket fall.


Stygg? Vem? Hex? Nääähä...

söndag, oktober 30, 2011

Idé...

Plötsligt fick jag en idé.
Provar att genomföra den imorgon. Det kan slå väl ut om jag sköter det bra.

Fast det kan behövas lite "hex"-konster...

lördag, oktober 29, 2011

Valpträning

Nu ska vi se här: Maken tycker inte att jag tränar valpen tillräckligt. Det gör jag visst det. Han går hyfsat i koppel, han kommer när man kallar på honom, han sitter ner på trappan och väntar tills man borstat Flingas tassar, han kan hämta bollar och pinnar och i stort sett lämna tillbaks dem fint.
"Skall" tränade vi ikväll när jag stekte pannkakor - han fattade väldigt snabbt. Visserligen var skallen så höga och gälla att det skar i öronen, men ändå...
Då visar vi lektionerna i bild:

"Sitt". Billy tittar efter godiset - ingen konst detta, det har jag kunnat sen jag var 16 veckor.










"Tass". Billy ser mig djupt i ögonen och hand/tass-slaget är fast och bestämt som hos en riktig herre.









"Ligg" (ingen reaktion) "Ligg" (va?) "Li-igg"
Billy kastar ner framkroppen med ett jävla brak. Rumpan står fortfarande upp. (Det gäller att förbli allvarlig och vänta - inte alldeles lätt...) Han kan "stå" så här och åbäka sig en lång stund. Plötsligt puttar han på med bakbenen och gör liksom en kullerbytta och så ligger han.

Applåder och godis tack, matte!!!

fredag, oktober 28, 2011

Gåtans lösning

Det blev en del förslag på varför Myran blev utan kursintyg. Elna var på rätt spår. "Hon var väl inte på kursen".
Som sagt har Hex gått samma kurs och då är det först två fulla dagar med teori och auskultation med vissa praktiska övningar. Tredje dagen -som förr i tiden faktiskt var en lördag- så ville kursgivarna sova längre. Då började kursen kl 10 och höll på till ca 13. Den var liksom lite i skymundan, men prakikdelen låg här, så det var bäst att man kom.
Här har vi pudelns kärna i Myranfallet. Hon åkte och handlade med sina släktingar som bor i den stora grannstaden. "Vaddå tre timmar - det kan väl inte göra någon skillnad"
Ej närvaro hela tiden = glöm kursintyget. Punkt och slut. Don´t mess with kursnämnden i västra Götaland...

Deckargåta

Myran är iväg på en tredagars kurs. Den är berömd för att vara riktigt bra. Och är dessutom svindyr...
(Hex gick den redan någon gång på 1800-talet för så där 150 år sedan...)
Anyway: På tredje kursdagen ringer Myran. Mim får den äran och Myran undrar om inte kursen är betald. Mim kikar in i luren och lägger huvudet på sned som en spaniel. Hon fattar inte riktigt. "Betald? Det är klart att den är betald" Nähä, säger Myran, det kan den inte vara, för nu får jag inte ut något kursintyg.
Mim hämtar fakturakopian -betald i juni. Myran lägger på.
Myran ringer igen, nu vill hon prata med Olivia som har hand om fakturorna. Olivia är ledig.
Myran ringer, nu vill hon prata med chefen. Mim ger henne chefens jobbmobilnummer. (Det har jag alltid haft i telefonboken i min mobil)
Myran ringer, nu vill hon prata med sin "snälla" (mesiga) kollega.
Här någonstans är en hel kennel (spanielar?) begravd....
Det är helt omöjligt att komma med på en kurs om inte avgiften är betald.
Agiften är betald, det har jag sett med egna ögon. Dessutom skulle det kommit påminnelse om den inte blivit det - både till företaget och till Myran själv.
Ingen betalning = man mister sin plats för det brukar finnas ett femtiotal reserver att plocka in i stället.
Varför fick inte Myran sitt kursintyg?
Svaret är givet - kan någon det? Tänk utanför ramarna som det brukar heta!

onsdag, oktober 26, 2011

Inga krav

Det fruktade besöket är över... Fast Hex fruktade intet...
Men chef och Olivia gick i spinn flera veckor innan det där Arbetsmiljöverket-besöket. Jag har sällan haft så kul. Ok, inspektörerna dök upp. En spoling med snus under läppen och klädd i beigebrun pikétröja och så en kopia av Sarah Dawn Finer klädd i puffbyxor. Mjaha... det här ska nog gå bra tänkte Hex. (Enligt min åsikt är man snyggt klädd när man kommer från någon myndighet annars visar det på lite bristande respekt)
Pikén satte igång med rätt stränga frågor. Han var vettig, så ok. Sarah sa inte ett ljud. Chefen kom av sig en gång, men Hex skrev på sitt block så hon läste där och svarade rätt så småningom.
Så ville de gå runt och titta. Det gick bra det med men de hängde upp sig lite på att det var dagsljus från ca fyra meters håll på datorskärmarna i receptionen. "Ja, men då kan jag bara flytta skärmen lite - titta" sa Mim.
Faktiskt en kopia - lite mörkare hår
på inspektören, kanske.
Nu skulle vi sitta ner igen. Pikén tittade strängt på oss. Sen drog han ett streck diagonalt över protokollet precis som på bilprovningen, skrev "inga krav" och sa att "oss ser ni inte igen". Jag viskade till chefen "det sa jag väl" och då skrattade de. Det var andra gången på tre timmar som Sarah gav något ljud ifrån sig... 

måndag, oktober 24, 2011

Valpen som kan tala med människor

Valp och Flinga leker mördarlekar inomhus. Flinga "biter ihjäl" Billy och båda gör sitt bästa för att ta kål på möbler och annan inredning.
Plötsligt blir de sugna på ett grisöra var. Öronen förvaras i en låda. Flinga står framför lådan, vaggar på svansen och tittar uppmärksamt på Hex. Valp provgnagar lite på lådans hörn. Hex skriver vidare på datorn.
Valp försvinner. Valp återkommer med en flaska handkräm som han hämtat uppe i sovrummet. Valp lägger den nerspottade handkrämsflaskan på golvet.
Valp och Flinga får öra.

söndag, oktober 23, 2011

Fotomodellande

Maken meddelade för ett tag sedan att det hade ringt en farbror som undrade om han kunde få använda en av våra hästar som fotomodell eftersom han hade en del selar att sälja. De visades ju bäst på en häst tyckte han. Visst, ok, sa maken och glömde bort det hela....
Kl 10.30 står farbrorn på gården. Maken sitter fortfarande och äter frukost. Var Hex fanns ska vi inte alls bry oss om (!) Maken filmade med och asade fram ett av fuxstona eftersom de svarta selarna syns bäst på en sådan färg. Farbrorn lånade säckkärran och gick ut efter sina selar. Och kommer tillbaks med fyra selar nermonterade i beståndsdelarna. Nu vidtog ett enormt jobb med att sätta ihop allt och passa in det på hästen. Han hade medföljande huvudlag till varje sele också. Efter en stund blev jag utkallad och vi mätte och drog och smorde läder som bara den. Det var fina selar!
Ut på ridbanan där maken körde och jag gick bakom och var "vagn" så draglinorna skulle synas på korten.
Så in igen och plocka av alltsammans, fram med parselen och så passa in den. Farbrorn var inte alls säker på hur remmarna hängde ihop men de var noga isärtagna och ihoprullade. Det tog en satans tid att få på parselen men till slut så. Tzavanna somnade, för hon antog att vi hade blivit prilliga som bara passade in remmar på henne hela tiden. Farbrorn stod mest och klappade henne på nosen.
Ut på ridbanan. Foto på högersidan, för en parsele är mera utsmyckad på den sidan som visas utåt på hästarna. In igen.
Och nu! Hade han en arbetssele också. Den tog ännu längre tid att få ihop för den låg liksom i olika lådor. Fast nu nöjde sig farbrorn med ett par bilder ute på gården.
Kl. 14.00 körde han hem...
Vi fick 500:- för besväret. Det var faktiskt rart av honom.
Jag har väntat på att annonsen ska komma ut på blocket om nu någon ville se bildresultatet, men det finns inte där än.

Vad gör vi då? Får duga med modellen tömkörd i somras, det kan vara ungefär detsamma...

lördag, oktober 22, 2011

Superchans!

Vilken chans man har här! Elna har ettårsjubileum för sin blogg och då kan man vinna en mohairpläd.
Jag har sett de där plädarna och inte minst känt på dem. De är underbara!
Hon syr i världens fräckaste etikett. Katten är med på den och det är alldeles riktigt för han kvalitetstestar allt hon stickar.

fredag, oktober 21, 2011

Dragvilliga!

Man kan kanske göra draghundar av de här två typerna? Fast först ska de kanske lära sig att gå med nosen i färdriktningen...
Hej och hå - kämpa på!!
Flinga ligger i för kung och fosterland

Den galna valpen drar - Flinga och Hex drar tillbaks.

TREVLIG HELG!!!

torsdag, oktober 20, 2011

Å så var det dårtorsdag

Alla kufar, galningar och "tosingar" samlades på jobbet idag. Vi var hemsökta allihop... Konstigt nog kom jag och kollegan nog egentligen lindrigast undan. Fast den döva damen på 83 år knäckte oss nästan.
Ullrich råkade ut för en trevlig man som ansåg att vår konsult från Irland borde skjutas...
Myran råkade ut för en ännu trevligare man som ansåg att hon hade förstört hans liv (!!)
Vanda råkade ut för en dam som har för vana att ringa oss och så säga jättesnabbt: "Hej-det-är-Hilma-kan-du-ringa-mig" pang och så lägger hon på. När vi ringer till henne så betalar vi samtalet. Man får inte vara dum!
Loppan lyckades klämma handen på en karl i receptionsluckan. (Det tricket har jag aldrig sett)
Myran ville inte fika med oss för det var för mörkt i fikarummet.
Min kollega ville ha en svart rullgardin på rummet för det var för ljust. Vi har redan markis och solfilm.
Allt är den sanna sanningen.
Räcker det? Jag kan berätta mer om någon nu vill det.


onsdag, oktober 19, 2011

Genomäckligt...

Undrar varför kattlådorna är så tomma numera? Murre går ut  (utom när han protestskiter i duschen eller sådärvidare) men Baggi är förtjust i lådorna. Han vill ha prydligt i kattgården.
Lådan på kontoret vittjades av Billy först, men det där har jag ett öga på, så där finns numera ingen "skörd" för äcklig valp att hämta.
Två lådor står på ovanvåningen. Flinga vägrar gå i trappan dit. Hon blir alldeles stel och allting låser sig.
I morse löste det hela sig. Valp smyger upp i trappan hur galant som helst... Valp vittjar kattlådorna. Matte mår illa. Valp mår prima. (Fast inte om han får kattsand i sig) Valp tar dessutom med sig kattmatsskålarna ner för att diska dem noga.
Troligen heter lösningen stängda dörrar alternativt bättre koll på valp...



Och så en gammal favoritbild...

Jodå tack, jag känner mig i stort sett kry i skallen. Något miljöskadad av jobbet kanske, men det är en parantes.

tisdag, oktober 18, 2011

Blåslampseffekt...

Tänk som det kan bli ibland. Inte väsnas med "lea" * häxor, för får jag bara lite tid på mig (typ ett par år) så vänder alltsammans och så är det jag som sitter där och mår gott och "fienden" som lider...
Ett fint stort kuvert dimper ner hos Olivia. Det har en högtidlig stämpel på sig:

Arbetsmiljöverket. Arbetsgivares stora skräck...
Olivia uppvisar genast starka stresstecken och kallar på Hex - det vill säga skyddsombudet.
"Vi ska ha arbetsplatsinspektion" "Jaha, ok" Hex gläds i sitt elaka sinne och tänker tillbaks ett par år när Olivia medverkade till att försöka förgöra mig för att jag hade synpunkter på skötseln av vissa avdelningar och behandlingen av viss personal.
Olivia går i spinn och meddelar huvudskyddsombuden att de ska närvara vid inspektionen. Ena facket kommer att skicka en halvsömnig typ utan koll, det andra skickar självaste Tålig. Hex´s huvudskyddsombud hånflinade rakt ut och meddelade Olivia att: "Vad ska jag där, ni har ju Hex"  Ajajaj...

Nu är det så att jag vet ungefär vad de kommer att fråga om och kolla och vi har bra ordning.
Det tänker jag emellertid inte tala om. Än...
Detta är bara så underbart!!!

söndag, oktober 16, 2011

Bärga sig...

Här sitter man fredligt (jag sitter alltid fredligt!!) alldeles ensam med bara några hund- och kattrackor som sällskap. Maken ringer. "Jag har råkat ut för haveri" Jisses vad det rusar tankar genom hjärnan på tiondels sekunder. Bilolycka? Rån? Sjukhus? Bilen stulen?
"Bilen stannade och jag väntar på bärgaren" (Pust...) Jaha, bärgaren var sex mil bort, men så småningom anlände tack och lov billiket medelst bärgningsbil. Hex måste ut och titta. Hex älskar stora maskiner och en bärgningsbil är en faschinerande stor sak som är helt automatiserad. Det lyser och blinkar och man sköter på- och avlastning med några knapptryck. Underbart!! Killen som körde den var såklart jättetrevlig - det är alltid de där. Maken och jag bugade oss till marken och tackade så mycket.
Hex fick hem make hel och bil hel men inte helt fungerande. 
Det ordnar sig.

Teoretiskt sett

Nu ska vi pröva en tanke om varför y-kromosomade individer är så "enkelspåriga".
Kan det ha varit så att när människan fortfarande var i sin utveckling så bodde man där i sina grottor och rollerna i familjen var strikt uppdelade? Männen fick ut och jaga  och då dög det inte att de tittade på naturen eller pratade med varann för då kom bytet undan. De fick koncentrera sig på en enda sak - hitta ett djur och döda det. Enkelt.
Redan då hade kvinnorna en svårare uppgift. De var kvar i grottan med ansvar för att den fungerade samt att alla ungar hölls i livet. Elden fick inte slockna. Det fick inte komma in rovdjur eller en ljudlös orm eller en farlig spindel, för då kunde den döda ungarna.
Var höll ungarna hus? De sprang väl inte bort? Förmågan att ana sig till saker och ha ögonen överallt utvecklades. Under tiden hann kvinnorna såklart laga mat och plocka växter också. Prata kunde man göra med grannarna som också var hemma.
Vid sjukdom lärde sig männen att gnälla högt och åbäka sig så de skulle verka sämre än vad de var. Då vann de bättre passning och bra mat och vatten och vad det nu kunde vara. Ju fortare de blev friska desto snabbare fick familjen kött - alltså proteinrik mat och överlevde lättare.
Sjuka kvinnor fick passa sig själva. De kunde ändå inte jaga och kanske det fanns äldre barn som upprätthöll de viktigaste sysslorna.
Allt detta sitter såklart i generna och visar sig fortfarande.... Kvinnor anar när saker inte står rätt till eller om det blir för tyst eller något verkar misstänkt. Män har numera bytt ut bytesdjuret mot att noga följa vad de ser på tv:n.

Fuskinlägg

Jag tänkte ju utveckla det där med varför y-kromosomade individer bara kan se en sak i taget och blir så dödligt sjuka vid minsta åkomma, men jag råkade visst se tv lite för länge...
Då tar vi istället lite bilder från körning med stona idag. Höstfärgerna i naturen blir inte mycket vackrare än såhär.



fredag, oktober 14, 2011

Halvår

Jaha, då blir den "lille" valpen ½ år idag. Det gick ju fort. Han är stor som ett hus och bökig och tämligen klumpig och Flinga tycker att han är påfrestande.
Vi älskar honom!!

Och så hälsade jag på hos Elna idag. Vi åt nyttiga saker med frukt på (hrmmhm) och konstaterade  bland annat att inom både djur- och människosläktet är det så att de manliga individerna är bökigare, högljuddare och blir extremt gnälliga när de är sjuka...

onsdag, oktober 12, 2011

Utmanövrerad

Alla ser på tv. Maken med Flinga i knät. Hex med Bagheera i knät. Murre sover i soffan. Billy är inte nöjd med detta. "Varför ska jag ligga på golvet? Hmmm... Försöka trakassera Flinga funkar inte. Hon blir arg på allvar om man försöker vara där och böka. Soffan då? Fast Murre har nålar i fötterna som gör ont om han sätter dem i näsan på en. Bagheera då? Nu ska vi se!" 
Billy går och "slår" på golvet framför min fåtölj. Så närmar han sig och går liksom med sidan först. Han lägger sig mot fåtöljen och sparkar sig sakta upp med ryggen mot Bagheera. Efter ett tag finns det mycket utrymme för valp och nästan inget för katt. Katt vaknar och finner sig nästan utträngd i ingenting. Katt reser sig och sätter sig på ett bord intill. Katt glor surt på valp. Valp somnar i mattes knä... 
Valp är inte tappad bak en vagn!

tisdag, oktober 11, 2011

Larm

A-larm alltså. Där jobbar man inne på sitt rum och plötsligt ringer det larmsignal från ett annat rum. Givetvis reser jag mig och tittar ut. Fleecens rum. Vad är det nu då? Hot? Våld? Överfall? Svimmat?(långsökt) Annan hjälp? Mini kommer från andra hållet. Jag öppnar dörren och vi tittar in. Där sitter Fleece och kund i lugn och ro. "Hej" säger Fleecen. "Vad är det" undrar jag "ringer du två signaler är det nöd, men här ser det ju lugnt ut" "Jag ringde fel" sa Fleecen. (Nja... ringde fel vet jag inte precis - det är ju något annat, men skit i det) Mini och jag stängde och gick igen.
Efter fikat kom Fleecen och klappade mig lite -det kan du dö av, man, vet du inte det- han sa: "Jag ber om ursäkt för att jag ringde så, jag visste inte att det var larmsignal" Hmmm, det var rätt så rart, så jag fick ju svara ordentligt med att det var ingen fara med det.
Hex slutade 12.30. Tjugo minuter senare rullade min bil in i besiktningshallen och efter ytterligare tio rullade den ut igen och hade då fått beröm för att den är så fin! YES!!! Jag är i ett stim! Vad ska jag mer hitta på som kan gå bra?
Jag älskar den högt!!

måndag, oktober 10, 2011

Okej - supermåndag

Lämna bilen på service en måndagsmorgon. Usch. Upp mitt i natten, dvs. 5.30... Jag hade gjort en liten lista på grejor jag ville ha kollade. Enok som har bilfirman satte glasögonen på rätt ställe och läste: "Spoilern. Vad är det med den?" undrade han och glodde på mig. "Den ligger i baksätet" sa jag.
Den där jävla spoilern trillar av ungefär var tionde månad. Den trillar inte av helt och hållet utan släpper alltid vid ena eller andra sidan och så får jag slita av där den sitter fast. Nu ska vi se hur länge det håller den här gången.
Promenad till jobbet. In och sätta sig med arbetsmiljöarbete.
Erik kom förbi och ansåg att "det är en bra idé att gömma sig bakom pärmar, datorn och så ha en penna i handen."  Hex glodde på honom. Jag bestämde i min oerhörda godhet att inte döda honom, visade pärmen "krishantering" samt mappen "Arbetsmiljöverket" och undrade om han ville byta. Något gråaktigt försvann ut genom dörren, så det ville han nog inte. Tror jag...
På eftermiddagen åkte jag och en av mina idoler till grannbyn för att ha fackinformation för nyanställda. Mjaahaaa - det har jag inte gjort innan... Jag lät henne prata och så kom jag med försiktiga kompletteringar ibland. Jag visste inte riktigt hur det gick, men när vi var färdiga sa hon "Detta gjorde vi bra!" Hah!!
Hämtade bilen. Svimmade inte när jag betalade!
Hemma var Flinga så pigg att hon "bet ihjäl" Billy åtminstone två gånger. Hurra för det! Att hon är pigg alltså.
Imorgon tänkte jag besiktiga bilen...
Jag älskar det - kan jag ha fått någon skada...?

söndag, oktober 09, 2011

The Boss

Min "gamle" chef med fru kom och hälsade på oss i eftermiddags. Det fanns en gång för länge sedan när vi jobbade ihop och aldrig bytte ett ord. Vi höll ögonen på varann så vi inte hamnade vid samma bord när vi var ute någonstans. Näää, på den tiden var han inte så trevlig...
Jag bytte jobb -inte på grund av honom dock- och efter många år hamnade vi på en flerdagarskurs tillsammans. Då minsann hade vi kul! Nu hälsar vi på hos varandra ibland.
Vädret var alldeles strålande idag så vi kunde köra med hästarna som planerat. Han fick köra frieserhingstarna och gjorde det faktiskt bra! Han är lugn och försiktig med hästarna och hörde noga på när maken undervisade honom om tömmar och pisk.
Vi kom hem hela och rena!
När vi satt och åt kom lilla Flinga och ville absolut vara med, så hon är sig redan lik igen. De klappade henne och ömkade henne och sa att hon är söt så hon trivdes som bara den.
Imorgon ska jag lämna bilen på service -usch... hinna jobba och sen ska jag medfölja på uppdrag där jag inte riktigt vet vad jag ska göra.
Dessutom jobbar Fleecen. Kan bli en supermåndag!

Märklig växtlighet

Underjordiska verksamheten synliggjorde sig ett par timmar i går eftermiddag och anordnade korvgrillning med tipspromenad. Det var faktiskt fint väder och det kom hyfsat med folk. En del av de där gubbarna är rent krigiska när det är möte men byter de miljö blir de skitroliga.
En av dem berättade: Sonen har lite höns i trädgården. Plötsligt saknas en höna... i samma familj finns en Terv/schäferhund. Kunde den...? Nääää, det kunde den väl inte. Far i huset sticker ut huvudet och kallar på hunden. Hunden dröjer. Far kallar. Hunden kommer. På kvällen sker inspektion av trädgårdslanden. I det ena "växer" något konstigt. Det sticker upp stjärtfjädrar från höna....
Vovve klippte alltså hönan, dödade den och när husse kallade så grävde hon ner den i raketfart. Makabert, men rätt trevligt sett ur hennes synvinkel.
Nä, jag tror inte det finns någon bild till sådant här...

fredag, oktober 07, 2011

Kycklingtjuven

Flinga äter just nu kattmat på burk. Man kanske skulle önska sig en något mera hundlik kost. Flinga själv är helt oförstående inför problemet.
Hex tar en rejäl kycklingfilé och kokar den fin och mör. Katterna går i spinn för det luktar så gott. Filén är klar - och varm. Nu ska den svalna. Den delas i två halvor så vi kan spara den ena till lite senare. Den som ska sparas ligger på en tallrik en bra bit in på köksbänken.

Här behövs inga kycklingsnacks!






Hex skriver lite på datorn inne på kontoret. Svagt klirr. Hex kollar. Fatet tomt, kycklingfilé borta, valp slickar sig om munnen...

Jaha... snyggt stulet i alla fall.

Ögonblicksrapport...

Flinga hälsar och tackar för alla kramar och klappar och önskningar om snart tillfrisknande
Hon är trött och har nog lite ont, men kattmaten serveras så trevligt och det är mysigt under handduken, så det går rätt bra.
Matte har annat för sig...
...nämligen att städa upp i den här satans röran som "vissa" har ställt till när husse inte hade riktig koll...
Jag har precis missat det avätna matthörnet till höger vid repet.

torsdag, oktober 06, 2011

Hemma!

Så är ordningen återställd och Flinga är hemma. Tack och lov för det. Hon är trött så klart och ligger still. Hon var kall om tassar och öron, så jag la ett badlakan över henne och efter en stund var hon varm igen. Kattmaten serveras via sked och då tänds en liten gnista i hennes ögon. Sen somnar hon igen. Billy kommer och tittar på henne ibland.
Ikväll upptäckte hon att man kan ju faktiskt gå nedför trappan och ut på gården för att kissa.
Matte får nog sova på soffan i natt och ha lite koll på patienten.

Hämtas!

Flinga är klar för avhämtning på djursjukhuset. Maken är på väg dit nu.
Hon längtade hem, sa de...

onsdag, oktober 05, 2011

Kurs och akutbesök

Åkte till Kristianstad igår för tvådagarskurs med facket. Vi bodde på Grand Hotell minsann! Fina rum och god mat och bra föreläsare som tragglade lagar och paragrafer med oss. Ge Hex en bok med lagtexter och hon blir livsfarlig för de icke rättrådiga... Jaja, med tiden, så.
Kl 8 i morse ringde maken. Flinga var sjuk. Djursjukhuset direkt. Jaaa, det här har man ju anat länge att det skulle dyka upp... livmoderinflammation. Hon blir/är opererad nu ikväll.
Vi har en vinnare också. Det är ju Billy som skulle ha kastrerats annars. Det behövs liksom inte nu längre...
Skynda dig att bli bra...

måndag, oktober 03, 2011

Fleecens fräckisar...

Fleeceerik skulle berätta en historia "som är lite under bältet, men det tål ni väl?" Hex kan få för sig att hata sån´t där trams som jag inte tycker passar sig kolleger emellan, men kan vara skitkul bland vänner. Några skruvade sig och sneglade på mig. Fleecen berättade intet ont anande: "Personalen på vårdhemmet diskuterade gubbarna. Har ni sett att Assar har sitt namn intatuerat på (och nu väntade jag spänt på vilket ord Fleecen skulle använda) snorren? sa en av de äldre sköterskorna. Assar? sa den yngsta tjejen där, det står Arjeplog - en väg många möjligheter"
Okej, historien är ju rätt söt... en del fnittrade och Ullrich såg ut som om han längtade därifrån. Hex ville nu också berätta en historia. "Den utspelar sig på ett annat ställe, nämligen en pissoar" sa jag. "Den handlar om killen som tatuerade sin flickväns namn Wendy på samma ställe som du just nämnde" (snyggt va!) sa jag och nickade mot Erik. "Killen stod alltså där och bredvid stod en lång färgad man. Killen tittade på den färgade mannen och såg ett W och ett y på samma ställe som Assar var tatuerad. Jag måste fråga, sa killen, har du också en flickvän som heter Wendy. Wendy? sa den färgade, näää, där står Welcome to Zimbabwe and have a nice day"
Fleecen visste inte riktigt vad han skulle säga, några gick och diskade, Ullrich försvann...
Jag tror vi håller oss till den här bilden för andra bilder hade kanske inte passat sig här riktigt...

söndag, oktober 02, 2011

Slut igen...

...på veckan alltså. "Himskt" vad tiden går. Nu är det oktober - med sommarvärme.
Jag tvättade och plockade och såg föryngringsprogram(!) på tv. Maken skodde en häst och kom sen in och meddelade att när han tagit igen sig så skulle vi köra med stona. Jag tog ut Cosmos under tiden och red. Han hade vissa vildsinta idéer om hur galopp på ridbanan skulle utföras och jag höll inte med... Han kan fortfarande få för sig att sparka bakut men när han som idag kombinerade det med
           kort avbrott eftersom Flinga bet Billy så han skrek i högan sky
hopp på stela ben så fick vi diskutera saken. Här hoppas ingenstans med medelålders matte...
Maken syntes inte till och när jag stack in huvudet i köket och undrade om vi inte skulle köra stona nu, så satt han och drack kaffe och var trött sa han. Jahapp. Inte mina hästar.
Sen råkade jag sitta vid datorn på fb och sen råkade jag ringa en bloggkompis och så gick det en timme!!
När jag skulle ut i stallet och dela ut hö så slank Bagheera genom dörren som en blixt. Han gömde sig under hästsläpen, men gick att få fram någorlunda snabbt. När jag var klar med höet såg jag Murre på logen plus en svart katt till. Nu var Baggi ute igen. Som tur var kunde jag fånga honom direkt och asa in honom. Maken famhärdade i att han minsann inte släppt ut någon katt, men jag bar ju på beviset.
Här ska Baggi hålla sig - alltså i kattgården. Han äter en kvist kattmynta som jag hämtat till honom.

Award!

Jaha, minsann. Här får man en award direkt på söndagsförmiddagen. Den är trevlig! Nu ska vi se:
När ingen ser/hör mig så går jag omkring och pratar högt med katter och hundar om alla "världsproblem". Det mesta reder ut sig när man uttalar bekymren högt. Det beror nog på de goda lyssnarna!


Jag går aldrig hemifrån utan jag går nog iväg lite hursomhelst. Pengar och nycklar behövs inte alltid. Nycklar kan man nämligen gömma där ute på tusen ställen och sen behöver man inte bära på dem.
Ska jag jobba eller "möta fienden" går jag icke hemifrån utan smink och snyggare kläder.

Min blogg heter som den gör för att jag ser det där med häxa som lite provokativt - är det en lé kärring eller är det möjligen en kvinna som vågar stå på sig eller kanske en som ser lite utanför vanliga gränser?

Om jag vågade skulle jag rida fullblod på en galoppbana. Detta kommer det aldrig någonsin att bli tal om för nu är jag för tung och ramlar jag av en häst som springer i 70 km/timmen så är det nog slut med Hex...

Om tio år kommer jag att bo kvar här med hästar och hundar och ha lyckats som fack..... (vi får se)

Nu ska den här vidare... Hmmm.

Elna
Jeanette
Lilitha
Mickan
Lippe

Som vanligt med reservationer för att de redan fått den....

Vi firar!

Eller jag gör det i alla fall. Jag var ju på rätt så gott humör efter gårdagen(!) och denna dag var varm och solig och vindstilla. Varmare än i somras... Maken förlöpte hemmet kl 10.30 och jag kunde göra precis vad jag ville! Frukost i soffan. Billy tyckte att han kunde ligga i knäet samtidigt. Grundidén var väl ok, men praktiskt blev det lite krångligt. Jag borde ha dammsugat, men det sket jag i och körde till Hurva och köpte skor i stället.
Mitt i denna "holla" ligger alltså en skoaffär som heter duga. Bättre utbud där än hos de kända kedjorna ska jag säga! Jag hittar nästan alltid vad jag är ute efter och ibland hittar jag något som jag inte ens visste att jag behövde.
De här tar vi! Snygga till byxor...





...och till klänning!!

Hah, de är mina!




När jag kom hem var det en bra bit över +20 grader så jag asade ut hundarna i trädgården och satte själv igång med att höstrensa blomrabatterna. Det var vad det tålde, så jag slutade efter en knapp timme och satte mig i solstolen i stället. Billy grävde en vacker grop vid rosentornet, sket på gräsmattan och så satte han av efter ett par cyklister som kom på vägen. Jag var en hårsmån från att hinna fånga honom med räfsan, men det misslyckades, så jag fich vissla tillbaks honom och han kom som tur var.
Tyvärr börjar det mörkna redan vi 19-tiden, men då kunde man se det här istället:
En perfekt nymåne!

lördag, oktober 01, 2011

Kyrkligt

Ibland händer det att Hex går till kyrkan som en vanlig människa... Jag som ikväll fick veta att en gammal "fiende" avlidit i plågsam sjukdom. Han var en missundsam och elak fan. Han försökte pricka mig med sin bil när jag kom ridande en gång. Jag ringde upp honom och berättade reglerna för detta och jag har varit tämligen oförskämd en gång när han var ute och gick. Jag har önskat ont över honom och sedär nu är han väck... Han hatade hela världen. Alla gjorde fel.
Hex åker till en av de små byakyrkorna som har två drakar som vaktar ingången. Nej, som har två kyrkvärdar som dömer människorna, menar jag. En av dem ondgjorde sig kolossalt för en tid sedan över makar som är mycket äldre än frun. "Som min" sa jag. Draken hickade. "Hur mycket äldre är han?" undrade hon "eller det har jag inte med att göra" "Det har du inte alls med att göra" sa jag.  Draken funderade på detta en timme. När hon gick sa hon: "Jag menade bara att min man är sju år äldre än jag, hoppas du inte tog illa upp" Dåligt försök att släta över. Nu var det så att ikväll åkte vi med två något äldre herrar (79 och 66 år gamla) Jag såg till att hålla mig mitt ibland dem när vi gick in... Draken tänkte så det knakade och kände sig dum, det förstod jag. Den som tycker att jag skriver i evighet innan jag kommer till saken har aldrig hört mig prata....
I ALLA FALL -NU kommer vi till saken. Frälsningsarméns musikkår och sångkör var i kyrkan och spelade. Där var massor av folk! De är duktiga musiker och efteråt var det kyrkkaffe (jo häxor får gå på det...) Och så spelade de vidare och vi sjöng för full hals. Jooodå, jag kan de sångerna!
Väldig utläggning detta... Den som get läsa allt får se en Billybild som kan passa så här dags.
Jag går nu och gör detsamma!