Sidor

söndag, september 04, 2011

Återfall

Igår fick jag för mig att göra något jag inte gjort på väääldigt länge... Det är stor skam egentligen, för möjligheter finns och andra som gärna vill kan inte. Jag som kan giter inte. Man får skämmas...
Jaha, då går man alltså ut i hagen och fiskar in Cosmos. Han är körd under sommaren så han är i hyfsad kondition. Det där sista kan nu vara en nackdel. När jag kom ut med sadeln såg han ut som om han skulle storkna! Det är en mycket slipad häst så man vet inte om han började se möjligheterna. Bäst att ta det säkra före det osäkra, så det fick bli medföljande lina också. Ut på ridbanan. Nä, han var inte överpigg. Aha, då ska Hex upp på den där 169 cm:s draken. Det är inte roligt när man är otränad och inte längre väger 54 kg. På den tiden hade man lika höga eller högre hästar och nådde man inte från marken så tog man ett litet hopp så foten kom i stigbygeln. Inget fusk med pallar eller stenar. Nu hoppas här min själ inte och faktiskt är det numera så att man ska sitta upp med hjälp av pall eller så för att inte slita på häst och stigläder i onödan. (Läs inte slita på den tungrövade ryttaren...)
Jag har ett fiffigt stenblock i kanten på ridbanan och står man på det blir det perfekt för att kunna sitta upp.
Varenda häst i hela världen har fatttat det där och när man leder fram dem till en upphöjning så svänger de ut med bakdelen och står och tittar på en öga mot öga. Cosmos också! Han provade detta trick ett par gånger tills jag klappade till honom från andra hållet och upplyste honom om att stå stilla. Ok, Hex upp i sadeln.
Jag höll ut i 20 minuter. Cosmos som är en vänlig själ höll ut han också. Sen blev det puts och gull och rycka manen och Cosmos tyckte det var väldigt trevligt.
Om en timme eller så får jag reda på hur otränad jag är, för DÅ lär det kännas i benen.
Och någon bild ska vi inte ha till det här inlägget!!

8 kommentarer:

 1. Jag har frågat Cosmos och han tycker inte heller att det är något att visa... =)

  SvaraRadera
 2. haha...Var va maken med kameran??? Hade räckt med uppsittningen =) Kul, Cosmos gillade säkert lite omväxling. Jag sitter aldrig heller upp utan pall numera för det sliter ju på både det ena och det andra..hmm.Och rycka manen har jag aldrig orkat..Hoppas nu kroppen inte lägger av i kväll =)Säkrats att stanna i soffan :)
  Kramen!!

  SvaraRadera
 3. Maken låg och sov för han är ju döende i förkylning...
  Än så länge har jag inte särskilt ont, men det var ju tämligen kort tid jag "ansträngde" mig.
  Jag har tur och får hästar med tunt, fint tagel som lossnar lätt. Stona däremot är det rena cirkusen att frisera.
  Kramar!

  SvaraRadera
 4. Ja vilket återfall, hoppas du inte får för ont nu när maken är ´döende´. Men jag skulle sååå gärna vilja se en bild he he

  SvaraRadera
 5. Åhhh, en liten, liten bild kunde vi väl ha fått!! Men jag är glad att du uppskattar dina möjligheter ;)
  Kramen ♥

  SvaraRadera
 6. HEX: Vi har blivit med valp i släkten. Dotter o svärson har köpt idag. Kolla mitt inlägg....

  SvaraRadera
 7. Sv Elna: Ridning kan ibland göra ryggen lite bättre eftersom man tränar att sitta rak och balansera sig. Bild och bild och se och se =)
  Kram!

  Sv Lippe: Nä du, inte i det här stadiet det vore att misskreditera hästen. Jag vet att jag har möjligheter...
  Kram!

  Sv Hulda: Jag har kollat! Det är nog full fräs i den där lille (hane?) vänta bara, inget blir sig mera likt!

  SvaraRadera