Sidor

måndag, september 05, 2011

Bytt!

Mitt fackförbund bytte namn i fredags kl 23.00. Gissa vem som satt limmad vid datorn då? Joooo, för det gjorde jag visst det. I alla fall, i kväll var det namnbytesparty i Landskrona "någonstans vid havet"...  Vi hittade dit och riggade upp allt möjligt i slottsparken. Regnet hängde i luften men det var varmt och vindstilla. Korv och bröd och kaffe och tårta. Underhållning med "vanligt" band och en sånggrupp med... (ja, vad 17 ska man kalla dem? Förståndshandikappade...) De var definitivt inte handikappade när det gällde sången! Ett par av dem hade röster som var tonsäkrare än många s.k kändisars. De kunde texterna på engelska till svåra låtar helt utantill. Och hur lätt är det att sjunga "Lyckliga gatan" och vara hörselskadad? Men det kunde en av tjejerna!!
Det var mer än en person i publiken!

Fint va! Citadellet med vallgraven runt omkring:
Slottsparken med vallgraven och bakom går solen ner i havet.

5 kommentarer:

 1. Fotot på Citadellet kan du nog sälja för upptryckning av vykort.

  Vad gäller "förståndshandikappade" måste jag komma med pekpinnen och säga att så heter det INTE. Vi får inte längre använda ordet handikappade när det handlar om personer med funktionsnedsättningar. Löjligt kanske en del tycker, för alla vet ju vad vi menar. Men jag som jobbar med dessa personer föredrar att man pratar om deras funktionsnedsättning iställer för deras "handikapp".

  SvaraRadera
 2. Verkar att ha varit en trevlig kväll med helt ok väder dessutom. Har aldrig varit i Landskrona..ser fint ut.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Sv Hulda: När det gällde musiken var de inte ens nedsatta. Det blir inte riktigt bra vad man än kallar dem...

  Sv Helena: Jag har knappt varit där heller... Detta var andra gången.
  Kramar!

  SvaraRadera
 4. Du har rätt Kajsa. Det ska ändras hela tiden och allt handlar i botten om att det är anhöriga (tror jag) som protesterat mot begreppet "handikappad". Men det är okej att ha handikapp i t.ex. golf??? Idag heter vi Utredningsenheten för äldre- och handikappomsorg (?). Hur skulle det låta när vi svarade i telefon om vi INTE fick använda delen "handikapp"?????

  SvaraRadera
 5. Det är dessutom så -funderar jag- att omgivningen gör handikappet. Rätta hjälpmedel och lite anpassad tillvaro suddar till stor del ut eventuella hinder. Krångligt det här med benämningar.

  SvaraRadera