Sidor

lördag, september 24, 2011

Paketleverans

Maken kommer hem och på trappan står en papplåda levererad med budbil. Det måste vara filtret till dieseltanken, tänkte maken - va´ bra. Maken låser upp ytterdörren, släpper ut Billy och går själv in i stallet. Big mistake...
Nu tar Billy över: "Aha, en låda, den packar jag upp!" Scenen som följde har ingen människa sett, men när maken kom ut från stallet fanns det pappsmulor SAMT vita frigolitbitar på precis hela gården. Bland detta strövade en lycklig valp!! "Hjälp, filtret" tänkte maken och rusade upp på trappan. Där låg det oskadat som tur var. Filtret är en ca 20 cm hög och ungefär 1 dm bred metallcylinder, så det hade faktiskt överlevt fint. Bara en liten detalj.... Gummipackningen var borta. Hur hittar man en svart gummiring på en ganska stor grusplan som befolkats av glad terv i förstörartagen? Kanske skulle börja med att göra en gastroskopi på valprackan? En enklare metod var naturligtvis att finkamma gården och hoppas på att gummiringen verkligen finns där hel och ren - eller åtminstone hel. Maken letar... och letar... och letar. Till slut tar han fram en räfsa och krafsar under trappan där paketet stod från början. Och ja, minsann!! Gummiringen kommer i dagen. Maken blir väldigt glad!


Nu börjar lille Billy bli ganska stor - och ganska stökig tycker Flinga."Sitter du här och skriver, matte, det ska vi ändra på! Nu ska vi härja med repet!!"Vi är ute och rastar oss! Flinga kommer fint på inkallning och Billy något senare men i full karriär.

5 kommentarer:

 1. Han är helt ljuvlig lille Billy. Han vet precis hur en slipsten ska dras he he. Nä jag sitter inte uppe kl 03.08 det måste vara Sudden.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilket tålamod ni har. Beundransvärt!!! Jag hade ballat ur för länge sen...

  SvaraRadera
 3. Haha... Billy Bus..kan riktigt se honom framför mig när han har paketöppning...Tur att innehållet var otuggat. Han har vuxit mycket =)
  Ha nu en bra helg och kram till dig och fyrbenta!!

  SvaraRadera
 4. Ja, det är en väl känd sanning att har man djur så händer det alltid något :)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Sv Sudden(!)Billy är en riktig typ - han är klipsk och ser alla möjligheter!
  Kram!

  Sv Hulda: Detta var ett solklart misstag av husse så det hade vi kunnat bespara oss. Bara att bita ihop och städa frigolit...
  Kram

  Sv Helena: Han hade säkert enormt kul med alla vita grejer som flög i vinden. Han lämnade ju filtret helt till husse =)
  Tack - detsama!
  Kramar!

  Sv Lippe: ...och ibland händer det mer än man väntat sig
  Kram!

  SvaraRadera