Sidor

tisdag, augusti 31, 2010

Rent Bibliskt!

Nya testamentets evangelier berättar om hur Jesus utspisade 5000 män samt deras kvinnor och barn med två bröd och fem fiskar.


Jag har varit med om något liknande idag:


Det är en favorit i repris kan man säga....   Tyvärr.....


En av de med högst lön och "finast" tjänst bjöd på tårta för hon slutade hos oss idag. Femton stycken jobbade, en hade ledig dag. Fina kom med tre "stubbar" - små avlånga tårtor för fyra personer (var dessa)


Börja räkna nu.


Hon satte fram dem till förmiddagsfikat. Tar man då så tar man givetvis inte på eftermiddagen. En slutade till lunch, så hon åt en bit. Minst tre andra tog också, jag tror ett par till, men säg att fyra plus en tog då.


Till eftermiddagskaffet fanns det kvar tårta till ca fem personer. Om man bjuder flott och alltså inte snålt, men man bjuder väl inte snålt när man slutar och dessutom är högavlönad? Va? Va?


En hade som sagt ledig dag, så hon borde också få en bit - så brukar vi göra.


Nu börjar räkneproblemet/undret. Alla fjorton tog tårta på eftermiddagen. Vi som inte fått någon än, samt de som redan försett sig på förmiddagen...!!


Av tolv tårtportioner hade det redan gått åt sju, ätna av fem människor. Återstår fem bitar till fjorton människor - och glöm inte den med ledig dag. Funkade detta? Näh, det gjorde det inte. Det var fantamej det snålaste jag har sett sen förre chefen slutade förra hösten och inte bjöd på nå´nting...


Efter fikat låg det kvar några sorgsna smulor. Min "blinda" kollega sa glatt och lyckligt: "Det är väl konstigt, vi kan samsas så det räcker till alla" (Hon var en som tog dubbelt - ko!)


    

Jag blir ju alltså jätteförbannad både på snåljuden och gamarna.


Den här hade förresten passat idag också:
              

Vuxet folk - det är skam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar